Начало Събития Събития 2017 Световни ендуро серии 2017 | 1 кръг | Роторуа, Нова Зеландия
Световни ендуро серии 2017 | 1 кръг | Роторуа, Нова Зеландия
Написано от Любомир Ботушаров    Вторник, 28 Март 2017 09:33    Печат


Сесил Раванел и Уин Мастърс спечелиха надпреварата в Роторуа

Световните ендуро серии през 2017 г. започнаха повече от атрактивно с Giant Toa Enduroв Нова Зеландия, но дори кошмарните условия за каране не успях да забавят победителите Сесил Раванел и Уин Мастърс. Проливен дъжд се изсипа в началото на състезателния ден и превърна състезанието в едно от най-бруталните и безмилостни карания в сериите до момента. Никой не бе застрахован в тези условия и много от топ състезателите изобщо не успяха да се доберат до челните места в този ден.

Специалните етапи като цяло бяха по-кратки в сравнение с някои от другите състезания в сериите, но не може да се каже същото за трансферите. Общата дължина на маршрута в тази еднодневна надпревара бе 64 км, а сумарното изкачване около 2000 метра.


И ако състезатели като Ричи Рууд се окопитиха от лепкавата кал и започнаха да дават добри времена чак в последните два етапа, местните карачи показаха превъзходство още в първите спускания. Така в крайна сметка на подиума доминираха именно представителите на Нова Зеландия, начело с Уин Мастърс (GT Factory Racing, следван от Мат Уокър и брат му Еди Мастърс. Не можем да пропуснем и четвъртото място на Сам Хил, който единствен от големите фаворити успя да разнообрази хегемонията на домакините. 


При жените Сесил Раванел (Commencal Vallnord Enduro Team) отново изглежда непобедима. Тя щеше без малко да спечели всички етапи, ако не бе победата на Кати Уинтън (Trek Factory Racing) в единия от тях. Ендурото обаче е твърде комплексна дисциплина и тази етапна победа не бе достатъчна за Уинтън да влезе в топ 3. Вместо нея там се настаниха Инес Тома (Canyon Factory Enduro Team) и Анита Гериг (Ibis Cycles Enduro Race Team).

Раванел сподели, че е била малко изнервена заради дъжда, тъй като в югоизточна Франция, където тя живее, подобни условия за каране просто липсват. Очевидно обаче те не се оказаха достатъчно труди за нея.  

Реклама

По-добра представа за всичко, което се случи в Роторуа, можете да добиете от видеорепортажа и снимките в края на статията.

http://www.enduroworldseries.com/


Ричи Рууд успя да вземе етапна победа, но остана далеч от челните места в крайното класиране.


Инес Тома започва сезона с отлично каране и второ място.


Трудно е да разпознаем Жером Клеменц под дебелия слой кал. Французинът не успя да започне сезон 2017 с победа в Роторуа, както направи през 2015 г.


Мартин Маес завърши 2016 г. с победа, но в първия кръг за 2017 отстъпи пред съотборника си Уин Мастърс.



Снимки: Enduro World Series



Add this to your website

Коментари

Моля, влезте в профила си, за да публикувате коментар
Последна промяна ( Вторник, 28 Март 2017 10:22 )
 

Стани сътрудник на MTB-BG.com

Ако желаете ваши материали да бъдат публикувани в MTB-BG.com, ето няколко лесни начина да ни ги изпратите:

ИЗПРАТИ СТАТИЯ

Сложете текстов файл и снимки в архив (zip или rar) и ни ги изпратете, като използвате линка вляво. Във файла напишете вашето име или псевдоним. Ако ползвате снимки от други автори, задължително е те да са дали разрешение за публикуването им в MTB-BG.com и да са споменати имената/псевдонимите им.


ИЗПРАТИ СНИМКИ

Ако желаете да изпратите отделни снимки (до 5 бр.), най-лесно е да запишете автора и заглавието на снимката като име на файла (например: "ivan-ivanov_zalez-nad-Rila.jpg") и да ги изпратите, като използвате линка вляво. Ако желаете да изпратите повече снимки (над 5 бр.), най-добре е да ги сложите в архив (zip или rar) и да го изпратите, като използвате линка вляво. Можете в името на архива да посочите автора и заглавие за албума (например: "ivan-ivanov_karane-v-Rila.zip") или да включите в архива текстов файл, където да добавите име/псевдоним, заглавия и описания на снимките. Ако не сте автор на снимките, задължително е да имате разрешение от автора за публикуването им в MTB-BG.com и да посочите неговото име/псевдоним.


ПОВЕЧЕ...

Ако желаете да разгледате всички начини, по които можете да ни изпращате материали за публикуване, натиснете линка вляво.

Партньори