Начало Събития Събития 2017 Snow Bike Festival 2017
Snow Bike Festival 2017
Написано от Любомир Ботушаров    Вторник, 24 Януари 2017 18:51    Печат


Snow Bike Festival е единственото състезание на сняг, включено в календара на Международния колоездачен съюз (UCI). То е многоетапна надпревара, която през 2017 г. се проведе за трети път в швейцарския курорт Гщаад, но сега за първи път бе със статут Stage Race Class 2 на UCI.

Четиридневният формат включва пролог, който представлява кратко бягане по часовник в центъра на селището и три етапа, които са предимно по снежни пътища из околните планини. Фетбайкове, Plus байкове и велосипеди със стандартни гуми заставаха редом на старта от 19 до 22 януари, а най-добра представа за събитието можете да добиете от двата видеоклипа, подготвени от организаторите:

В първото видео наблюдаваме репортаж от пролога и от етап 1. Неговият маршрут отвежда състезателите надолу по долината към Заанен, където температурите падат драстично, достигайки -18°C в сенчестите места. Следва дълго изкачване, което да възстанови нормалната температура в телата и да оправдае поглъщането на солидно количество калории по време и след състезанието.

Най-бърза при жените и в пролога, и в първия етап бе Катрин Люман, следвана от Корнелия Хуг и Естер Зюс. При мъжете Никола Рорбах, карайки нормален велосипед, успя да надделее при финалното изкачване и оглави временното класиране, следван от Маркус Бауер и Флориан Чено.

Реклама

Във втория етап участниците трябваше да изкачат това, което предишния ден бяха спуснали към финала. Оттам нататък ги очакваше поредица от спускания и изкачвания, включително и по туристически пътеки. Тук най-бърз беше Флориан Чено. Вечерта мина под знака на състезание в дисциплината ХС Елиминатор.

В последния трети етап терените също бяха разнообразни, като от изкачванията най-предизвикателното бе към езерото Лаунен, а оттам участниците трябваше да се върнат до Гщаад по туристически пътеки и малки пътчета. И този път Никола Рорбах бе най-бърз, което му осигури и крайната победа, следван от Флориан Чено и Маркус Бауер. При жените изненадваща победителка в последния етап стана Хийлке Елферинк, но това по никакъв начин не промени крайното класиране, в което Катрин Люман запази първото място, Естер Зюс се придвижи до втора позиция, а Корнелия Хуг остана трета.

http://www.snowbikefestival.com/


Add this to your website

Коментари

Моля, влезте в профила си, за да публикувате коментар
Последна промяна ( Вторник, 24 Януари 2017 21:26 )
 

Стани сътрудник на MTB-BG.com

Ако желаете ваши материали да бъдат публикувани в MTB-BG.com, ето няколко лесни начина да ни ги изпратите:

ИЗПРАТИ СТАТИЯ

Сложете текстов файл и снимки в архив (zip или rar) и ни ги изпратете, като използвате линка вляво. Във файла напишете вашето име или псевдоним. Ако ползвате снимки от други автори, задължително е те да са дали разрешение за публикуването им в MTB-BG.com и да са споменати имената/псевдонимите им.


ИЗПРАТИ СНИМКИ

Ако желаете да изпратите отделни снимки (до 5 бр.), най-лесно е да запишете автора и заглавието на снимката като име на файла (например: "ivan-ivanov_zalez-nad-Rila.jpg") и да ги изпратите, като използвате линка вляво. Ако желаете да изпратите повече снимки (над 5 бр.), най-добре е да ги сложите в архив (zip или rar) и да го изпратите, като използвате линка вляво. Можете в името на архива да посочите автора и заглавие за албума (например: "ivan-ivanov_karane-v-Rila.zip") или да включите в архива текстов файл, където да добавите име/псевдоним, заглавия и описания на снимките. Ако не сте автор на снимките, задължително е да имате разрешение от автора за публикуването им в MTB-BG.com и да посочите неговото име/псевдоним.


ПОВЕЧЕ...

Ако желаете да разгледате всички начини, по които можете да ни изпращате материали за публикуване, натиснете линка вляво.

Партньори