Начало Събития Събития 2017 Home Mountain Winter DH | Избрани десет от Любомир Ботушаров
Home Mountain Winter DH | Избрани десет от Любомир Ботушаров
Написано от Любомир Ботушаров    Събота, 21 Януари 2017 18:32    Печат

От 2017 г. започваме нова поредица от фотоистории, които ще са свързани най-често със събитията, но понякога и с други карания. Ключовото при тях е, че ще ви показваме избрани десет снимки от един или друг автор по съответната тема, с или без коментар към тях. В случая темата е първото състезание за сезон 2017 и първото DH състезание на сняг - Home Mountain Winter DH.


На мен трасето, започващо от Алеко и спускащо се по синята писта към долна станция на "Романски", ми действаше доста сантиментално, защото преди повече от 10 години точно тук изпитах за пръв път удоволствието и адреналина от спускането по сняг. Сега го изпитваха около 80 човека.

Най-бърз от тях беше Иван Колев (Ram Bikes). Най-бързият български ендуро състезател със сигурност не е забравил навиците си от спускането, макар че днес спечели не толкова с агресия, колкото с чисто и сигурно каране.

Удоволствието всъщност не беше толкова сигурно... Въпреки чудесния, стегнат сняг, пистата бързо се изрови от гумите на участниците и още по време на тренировките някои участъци вече бяха доста трудни за преминаване.

Реклама

Теорията за големия взрив многократно бе пресъздадена в практиката. 

Константин Димов (Riders United) подхождаше смело и агресивно към хлъзгавото и непредсказуемо трасе по време на тренировките, а на финала изглеждаше най-бърз до момента, в който се "взриви" с доста висока скорост след последния скок и байкът му литна на няколко метра във въздуха.

Георги Радев (True Riders) също изпитваше някои затруднения при тренировките, но това не му попречи да спечели в категория Master.

Някои участници дори си бяха направили самоделни "вериги" от кабелни връзки, стегнати около гумата, макар че подобна система нямаше с какво да им помогне за коловозите, а пък лед на практика липсваше.


Ако желаете ваши снимки от това или което и да е друго МТБ събитие да бъдат публикувани в поредицата фотоистории "Избрани десет", свържете се с нас на info@mtb-bg.com или използвайте някой от начините, описани тук: http://www.mtb-bg.com/index.php/other/mtb-bg/4647-mtb-bg-contributors.Add this to your website

Коментари

Моля, влезте в профила си, за да публикувате коментар
Последна промяна ( Събота, 21 Януари 2017 20:50 )
 

Стани сътрудник на MTB-BG.com

Ако желаете ваши материали да бъдат публикувани в MTB-BG.com, ето няколко лесни начина да ни ги изпратите:

ИЗПРАТИ СТАТИЯ

Сложете текстов файл и снимки в архив (zip или rar) и ни ги изпратете, като използвате линка вляво. Във файла напишете вашето име или псевдоним. Ако ползвате снимки от други автори, задължително е те да са дали разрешение за публикуването им в MTB-BG.com и да са споменати имената/псевдонимите им.


ИЗПРАТИ СНИМКИ

Ако желаете да изпратите отделни снимки (до 5 бр.), най-лесно е да запишете автора и заглавието на снимката като име на файла (например: "ivan-ivanov_zalez-nad-Rila.jpg") и да ги изпратите, като използвате линка вляво. Ако желаете да изпратите повече снимки (над 5 бр.), най-добре е да ги сложите в архив (zip или rar) и да го изпратите, като използвате линка вляво. Можете в името на архива да посочите автора и заглавие за албума (например: "ivan-ivanov_karane-v-Rila.zip") или да включите в архива текстов файл, където да добавите име/псевдоним, заглавия и описания на снимките. Ако не сте автор на снимките, задължително е да имате разрешение от автора за публикуването им в MTB-BG.com и да посочите неговото име/псевдоним.


ПОВЕЧЕ...

Ако желаете да разгледате всички начини, по които можете да ни изпращате материали за публикуване, натиснете линка вляво.

Партньори