Начало Събития Събития 2017 Al Adaid Desert Challenge
Al Adaid Desert Challenge
Написано от Любомир Ботушаров    Събота, 14 Януари 2017 17:05    Печат

Катар със сигурност не е първата държава, която изниква в съзнанието ни като място за планинско колоездене. По-вероятно е изобщо да не се сетим за нея. Оказва се обаче, че дори там, в пустинята, хората са открили страстта към маунтин байка и не само това, ами дори провеждат състезание, наречено Al Adaid Desert Challenge!

Искате ли малко данни от изданието през 2016 година? 179 участници от 27 държави, от тях 123 завършили, а междувременно 800 литра вода са били изпити.

Искате ли още данни? Нека този път са свързани с трасето: дължина - 40 км, общо изкачване - 131 метра. Може би ви звучи смешно? Добавете в сметките адска жега, палещи лъчи на слънцето, пълна липса на сянка (освен собствената) и шест пясъчни дюни, които трябва да бъдат преминати по маршрута. Именно от тях идва и основната денивелация, но не си мислете че карането в пустинята, дори и по равно, е като карането в познатите нам условия.

Реклама

Нормален велосипед или фетбайк? Има категории и за двата вида, но има ли някой от тях съществено предимство? Може би ще си отговорите най-добре, ако намерите 30 минути за подробния репортаж от надпреварата през 2016 година. Той ще ви даде доста пълна представа какво можете да очаквате, ако някак си се озовете в Катар с планински велосипед...

Al Adaid Desert Challenge 2016 from AlAdaid Desert Challenge on Vimeo.

През 2017 година Al Adaid Desert Challenge ще се проведе на 3 март и за първи път ще е включено в календара на UCI като състезание от клас 3, дисциплина ХСР (Cross-country point-to-point). Повече подробности, освен от видеото горе, можете да научите и от уебсайта на събитието: https://www.aladaid.qa/.


Add this to your website

Коментари

Моля, влезте в профила си, за да публикувате коментар
Последна промяна ( Събота, 14 Януари 2017 17:39 )
 

Стани сътрудник на MTB-BG.com

Ако желаете ваши материали да бъдат публикувани в MTB-BG.com, ето няколко лесни начина да ни ги изпратите:

ИЗПРАТИ СТАТИЯ

Сложете текстов файл и снимки в архив (zip или rar) и ни ги изпратете, като използвате линка вляво. Във файла напишете вашето име или псевдоним. Ако ползвате снимки от други автори, задължително е те да са дали разрешение за публикуването им в MTB-BG.com и да са споменати имената/псевдонимите им.


ИЗПРАТИ СНИМКИ

Ако желаете да изпратите отделни снимки (до 5 бр.), най-лесно е да запишете автора и заглавието на снимката като име на файла (например: "ivan-ivanov_zalez-nad-Rila.jpg") и да ги изпратите, като използвате линка вляво. Ако желаете да изпратите повече снимки (над 5 бр.), най-добре е да ги сложите в архив (zip или rar) и да го изпратите, като използвате линка вляво. Можете в името на архива да посочите автора и заглавие за албума (например: "ivan-ivanov_karane-v-Rila.zip") или да включите в архива текстов файл, където да добавите име/псевдоним, заглавия и описания на снимките. Ако не сте автор на снимките, задължително е да имате разрешение от автора за публикуването им в MTB-BG.com и да посочите неговото име/псевдоним.


ПОВЕЧЕ...

Ако желаете да разгледате всички начини, по които можете да ни изпращате материали за публикуване, натиснете линка вляво.

Партньори