Начало Събития Събития 2016 Elevation 999 2016 - карта на етапите
Elevation 999 2016 - карта на етапите
Написано от Любомир Ботушаров    Четвъртък, 01 Септември 2016 08:11    Печат

Concept Creative обявиха дължината и разположението на етапите в тазгодишното издание на ендуро състезанието Elevation 999, четвърти кръг от Българските ендуро серии 2016. Нещата изглеждат така:


Натиснете върху картата за отваряне в по-голям размер

Редовните участници в събитието веднага ще забележат новостите и промените спрямо миналата година. За тези, които не са толкова наблюдателни или не са участвали преди, ще направим малък разбор.

По всичко личи, че това състезание ще е доста трудно и разнообразно - и физически, и като терен. Макар че в Пампорово традиционно се ползват лифтовете от байкпарка за някои от трасферите, през 2016 г. ще има и изкачване на собствен ход от центъра на Смолян до Смолянските езера, което прави общото придвижване между специалните етапи над 10 км с почти 700 м изкачване. Не това обаче ще бъде най-трудното...

Досегашният най-дълъг етап ще бъде първи по ред и... отново ще започва от вр. Снежанка, което означава, че ще има и едно немалко изкачване, наред с всички други "мъки" по него. Следват двата по-къси, но стръмни етапа в посока Смолян, откъдето участниците ще покарат доволно нагоре до Смолянските езера. Качване с лифт и стигаме до четвърти етап, който е добре познатата пътека към Смолянските езера - също не е от най-кратките и също изисква доста педалиране в някои ключови участъци. Отново качване с лифт и последен етап по едно от любимите на много хора трасета в байкпарка - "Малина". 

Както виждате, за 2016 г. е променена цялостната последователност на специалните етапи, така че финалът да бъде в Пампорово, а не в Смолян. Това със сигурност ще облекчи логистиката и ще позволи на участниците след награждаването да потеглят директно към домовете си, вместо тепърва да бъдат извозвани обратно към курорта.

Прогнозата за времето е перфектна, така че ако все още не сте се записали за участие, не е късно да го направите - карането ще бъде по-добро от всякога!


Add this to your website

Коментари

Моля, влезте в профила си, за да публикувате коментар
Последна промяна ( Четвъртък, 01 Септември 2016 11:01 )
 

Стани сътрудник на MTB-BG.com

Ако желаете ваши материали да бъдат публикувани в MTB-BG.com, ето няколко лесни начина да ни ги изпратите:

ИЗПРАТИ СТАТИЯ

Сложете текстов файл и снимки в архив (zip или rar) и ни ги изпратете, като използвате линка вляво. Във файла напишете вашето име или псевдоним. Ако ползвате снимки от други автори, задължително е те да са дали разрешение за публикуването им в MTB-BG.com и да са споменати имената/псевдонимите им.


ИЗПРАТИ СНИМКИ

Ако желаете да изпратите отделни снимки (до 5 бр.), най-лесно е да запишете автора и заглавието на снимката като име на файла (например: "ivan-ivanov_zalez-nad-Rila.jpg") и да ги изпратите, като използвате линка вляво. Ако желаете да изпратите повече снимки (над 5 бр.), най-добре е да ги сложите в архив (zip или rar) и да го изпратите, като използвате линка вляво. Можете в името на архива да посочите автора и заглавие за албума (например: "ivan-ivanov_karane-v-Rila.zip") или да включите в архива текстов файл, където да добавите име/псевдоним, заглавия и описания на снимките. Ако не сте автор на снимките, задължително е да имате разрешение от автора за публикуването им в MTB-BG.com и да посочите неговото име/псевдоним.


ПОВЕЧЕ...

Ако желаете да разгледате всички начини, по които можете да ни изпращате материали за публикуване, натиснете линка вляво.

Партньори