Събития

SloEnduro and 4Fun серии - календар за 2018 г.

News image

Словения е една от най-близките до България държави, в които човек може да участва в ендуро състезание с по-високо ниво на участниците и по-силна конкуренция. Същевременно в словенските ендуро серии разделянето на по-сериозни и трудни събития (SloEnduro), от една страна, и по-любителски ориентирани, от друга (4Fun сериите) не е новост и като че ли дава добри резултати в привличането на повече участници, без никой да се чувства ощетен или прекомерно затруднен....

Събития 2018 г. | Любомир Ботушаров | Неделя, 21 Януари 2018

Още...

На две гуми в Йордания

News image

Двама приятели имат идея да организират едно нестандартно пътешествие с велосипед в Йордания. За целта те организират предварителна среща с всеки, който би искал да се включи, за да може всички заедно да решат различни въпроси около организацията и логистиката, което вече ще позволи да се изчисли и цената на пътешествието. Срещата е на 23 януари от 19 ч в ресторант „Царевец“.За повече подробности копирам информацията от Facebook:...

Събития 2018 г. | Любомир Ботушаров | Петък, 19 Януари 2018

Още...

Велорали Rocks N Roll 2018 | 1 април

News image

И тази година велоклуб „Скала“ ще е един от първите, които ще посрещнат любителите на ХС карането в Белоградчик за поредното издание на велорали Rocks N' Roll. Датата е 1 април, но не се настройвайте само за шеги - в това състезание, ако се случи топло време, се лее пот, а пък ако се случи дъжд, няма да е по-малко предизвикателно. Във всички случаи обаче събитието е едно добро начало на сезона и е сред любимите ва много хора, което се потвърждава и от броя на участниците в последните години. Следват подробностите от организаторите....

Събития 2018 г. | Организаторите | Четвъртък, 18 Януари 2018

Още...

Home Mountain Winter DH 2018 | Репортаж

News image

В историята на българските зимни байк състезания повечето от тях са поставяли участниците пред трудни условия за каране и второто издание на Home Mountain Winter DH не беше изключение. Това е така, защото снегът, макар да е една от най-забавните настилки за каране, е може би и най-капризната. Не е добре ако го няма, но не е добре и да е пресен; хубаво е да е твърд, но не напълно заледен - ако пък поомекне, отново е лошо. И ако в повечето си състояния той все пак е забавен за индивидуално каране, то когато на едно и също място се изсипят няколко десетки участници, чиито гуми разорават пистата, единствено много твърд, почти заледен сняг върши работа. Такъв е бил миналата година за зимния дуел в Чепеларе, но на 13 януари 2018 г. Витоша бе твърде далеч от това състояние....

Събития 2018 г. | Любомир Ботушаров | Вторник, 16 Януари 2018

Още...

Home Mountain Winter DH 2018 | Класиране

News image

Едни от най-трудните условия за каране посрещнаха участниците във второто издание на състезанието по зимно спускане Home Mountain Winter DH. Може би заради това и резултатите в много от категориите бяха изненадващи, но не и ...

Събития 2018 г. | Любомир Ботушаров | Събота, 13 Януари 2018

Още...

Пътеките на Атлас, Мароко | 3-10 март 2018 г.

News image

Мароко. Много от нас са чували за тази страна - за пустинята Сахара, Казабланка, Гибралтар… не малко и знаят, че там се намират и големи, високи планини, над 4000 м. А знаете ли какви прекрасни пътеки има там? Може би в края на нашата зима е време е да разберем....

Събития 2018 г. | Байкария | Вторник, 19 Декември 2017

Още...

Home Mountain Winter DH 2018 | 13 януари

News image

За втора поредна година „домашната“ планина ще бъде домакин на уникалното зимно състезание по спускане Home Mountain Winter DH!

Събития 2018 г. | Организаторите | Петък, 15 Декември 2017

Още...

Български колоездачни серии 2018 - календар

News image

Оказа се, че това, което публикувахме днес по повод на Българските ендуро серии, дори не е новина, защото целият календар на Българските колоездачни серии е онлайн още от 7 декември. Явно просто ние научихме последни... случва се. ...

Събития 2018 г. | Любомир Ботушаров | Вторник, 12 Декември 2017

Още...

Български ендуро серии 2018 - календар

News image

Днес във Facebook страницата на Българските ендуро серии бе публикувана тази интересна картинка:

Събития 2018 г. | Любомир Ботушаров | Вторник, 12 Декември 2017

Още...

Български колоездачни серии 2017 - награждаване

News image

За всички, които не успяха да присъстват на награждаването в Българските колоездачни серии 2017, което се проведе на 2 декември в София, този видеозапис на Кирил Найденов от церемонията в клуб Switch показва всички призьори за този сезон....

Събития 2017 г. | Кирил Найденов | Неделя, 3 Декември 2017

Още...

Повече в: Събития 2017 г., Събития 2017 г., Събития в България, Събития в чужбина, Събития 2018 г., Събития 2015 г., Събития 2016 г.

Витоша DOWNHILL 2014 - на 11 октомври
Написано от Организаторите    Събота, 20 Септември 2014 15:50    Печат

София става домакин на първото в България безплатно състезание по планинско спускане с велосипед


По случай 80-тата годишнина на природен парк ‘‘Витоша“ и кандидатурата на София за Европейска столица на спорта 2017 г. ‘‘Левъл Севън“ организира безплатно състезание по планинско спускане с велосипед (DownHill) в кв. Драгалевци, София.

Стартираме на 11.10.2014г. Подготвили сме ви незабравим уикенд, много адреналин и технически подбрани трасета, които ще са предизвикателство не само за състезателите, но и за всички присъстващи.

Трасетата са познати на онези от вас, които вече са се спускали с велосипед на Витоша. А сега е страхотен шанс и за всички, които не са.

Спускането с велосипед е екстремен и изключително интересен спорт. Публиката ще има шанс да се докосне до него и да изпита част от адреналина на състезателите. Всичко това, съчетано с приятната атмосфера на планината, се превръща в страхотен начин да прекарате уикенда.

Състезателите ще са разпределени по възрастови групи, а класирането ще е индивидуално. За победителите сме подготвили специални изненади.

Същевременно, отново на 11.10.2014 г. на хижа ‘‘Алеко‘‘, като част от събитието, ще се проведат BMX демонстрации. За любителите на екстремните преживявания сме организирали и планинско бягане, ще има стена за катерене и въжен парк.

Ден по-рано, на 10.10.14 г., ще можете да се регистрирате на място в кв. Драгалевци, да получите състезателен номер и да обходите трасето.

Поканете всичките си приятели и елате заедно да подкрепим кандидатурата на София за Европейска столица на спорта 2017 г. Нека покажем на всички, че столицата ни предлага големи възможности да спортуваме и да сме в отлична форма. Заповядайте да отпразнуваме и 80 годишнината на неостаряващия природен парк ‘‘Витоша“.

Е, надяваме се, че вече имате план за 10 и 11 Октомври. Яхвайте велосипедите и елате да спортуваме и да се забавляваме заедно.

За предварителна регистрация http://level7.bg/vitosha-downhill-2014/

Страница във Facebook: https://www.facebook.com/events/826868554024790/


Add this to your website

Коментари

avatar 9teen8t9
-1
 
 
Жалко че датата се застъпва с айвиошоуто по случай 102 години ВВС и най-вероятно интереса ще е слаб.
Успех на всички участници.
avatar halfdone
0
 
 
Е да, добре, че не се застъпва и със Стройко 2000, че тогава щяха да са само организаторите.
avatar hellstorm
0
 
 
Всъщност това не е първото безплатно състезние по спускане в България, както го рекламират навсякъде. Не е хубаво хората да се подвеждат. :)
Моля, влезте в профила си, за да публикувате коментар
Последна промяна ( Понеделник, 29 Септември 2014 14:45 )
 

Стани сътрудник на MTB-BG.com

Ако желаете ваши материали да бъдат публикувани в MTB-BG.com, ето няколко лесни начина да ни ги изпратите:

ИЗПРАТИ СТАТИЯ

Сложете текстов файл и снимки в архив (zip или rar) и ни ги изпратете, като използвате линка вляво. Във файла напишете вашето име или псевдоним. Ако ползвате снимки от други автори, задължително е те да са дали разрешение за публикуването им в MTB-BG.com и да са споменати имената/псевдонимите им.


ИЗПРАТИ СНИМКИ

Ако желаете да изпратите отделни снимки (до 5 бр.), най-лесно е да запишете автора и заглавието на снимката като име на файла (например: "ivan-ivanov_zalez-nad-Rila.jpg") и да ги изпратите, като използвате линка вляво. Ако желаете да изпратите повече снимки (над 5 бр.), най-добре е да ги сложите в архив (zip или rar) и да го изпратите, като използвате линка вляво. Можете в името на архива да посочите автора и заглавие за албума (например: "ivan-ivanov_karane-v-Rila.zip") или да включите в архива текстов файл, където да добавите име/псевдоним, заглавия и описания на снимките. Ако не сте автор на снимките, задължително е да имате разрешение от автора за публикуването им в MTB-BG.com и да посочите неговото име/псевдоним.


ПОВЕЧЕ...

Ако желаете да разгледате всички начини, по които можете да ни изпращате материали за публикуване, натиснете линка вляво.

Партньори