Начало Събития Събития 2014 Велорали "Средна гора" 2014 - наредба
Велорали "Средна гора" 2014 - наредба
Написано от Организаторите    Петък, 12 Септември 2014 16:41    Печат

Запалените почитатели на това състезание в околностите на Стара Загора отдавна знаят, че то ще се проведе на 20-21 септември. На тях едва ли им е необходима и наредба, тъй като събитието е с традиции. За всички, които ще се включат за първи път обаче, или просто искат да са сигурни в подробностите, публикуваме регламента от организаторите - клуб "Зарата".


Велоклуб Зарaта
с подкрепата на ТД Сърнена гора 
TRANSPRESS и RAM Bikes 


Ви кани на двудневно състезание по планинско колоездене „Средна Гора“ 2014 в дисциплина вело-рали.

1. Време и място
Състезанието ще се проведе на 20 и 21.09.2014г. в околностите на курорт Старозагорски минерални бани, намиращи се на 15 км от град Стара Загора и на 240 км от София. 
Старт-финалът и двата дена е един и същ и ще бъде разположен в западната част на курорта в парка до езерото.

2. Програма

Петък, 19.09.2014 г. 
Настаняване. 
17:00 - 20:00 часа – записване на състезателите и получаване състезателни номера.

Събота, 20.09.2014 г. 
8,30 часа-10,00 Записване и раздаване на състезателните номера.
10,00-10,30 Техническа конференция на старт - финала 
10,30 Старт на първи ден 

Неделя, 21.09.2014 г. 
10,00 часа Старт втори ден. 
14:30 - 15:00 - Награждаване на победителите от двата дена. 

3. Възрастови групи
Юноши 16-18 г. 
Мъже 19-35 г. 
Мъже 35-45 г. 
Ветерани 45+ г. 
Жени

4. Изисквания към състезателите
Всеки участник е длъжен:
Да участва с изправен велосипед, да ползва каска по време на състезанието. 
Да представи застраховка „Злополука“, валидна за периода на състезанието,с изключение на представилите UCI карти. (Велоклуб "Зарата" не поема отговорност за застраховането на участниците) 
Състезателите, които нямат навършени 18 години, представят писмена декларация от родителите си за съгласие за участие в състезанието. Те ще бъдат допускани в група юноши.

5. Класиране и награди
Класирането е индивидуално по възрастови групи от двата дена от 1 до 3 място. Победителите в отделните групи ще получат медали и предметни награди. Състезателят, преминал най-бързо трасето от двата дена, получава и купа "Средна гора" 2014.

6. Такса участие и разходи
Стартовата такса за двата дена е 25 лв.

7. Записване
Записването се извършва на място в часовете по точка 2.

8. Трасе
Допълнителна информация за трасетата ще се даде по време на техническата конференция. Предварителните данни са за дължина от порядъка на 40 км със около 1000 м денивилация за първия ден, и около 30 км и 800 м денивилация за втория ден.

9. Настаняване
В непосредствена близост до старт-финала има условия за палатков лагер и всеки може да разпъне палатка. Курортен комплекс Старозагорски минерални бани разполага с множество почивни станции и хотели, които предлагат нощувка на различни цени. За повече информация: 
http://www.visit.bg/
http://www.tuk-tam.com/

10. Контакти
За допълнителна информация можете да се свържете с организаторите :
тел: +359 888101080 (само български език), +359 888 447572 (на английски език)

11. Допълнителни сведения: 
Курортът е разположен в южната част на Средна гора, на 360 м надморска височина. Местността е покрита с дъбови, габърови, лескови и борови гори. Археолозите са разкрили останки от траките, а и до днес могат да се видят старите римските бани, построени за гражданите на античния град Аугуста Траяна. Температурата на минералната водата в района достига 42°C. Тя е слабо минерализирана, хидро-карбонатно-натриево-силициева и магнезиева, с неутрална реакция. Топлият извор дава възможност за провеждане на целогодишна оздравителна, профилактична и възстановителна лечебна дейност.


Add this to your website

Коментари

Моля, влезте в профила си, за да публикувате коментар
Последна промяна ( Петък, 12 Септември 2014 17:18 )
 

Стани сътрудник на MTB-BG.com

Ако желаете ваши материали да бъдат публикувани в MTB-BG.com, ето няколко лесни начина да ни ги изпратите:

ИЗПРАТИ СТАТИЯ

Сложете текстов файл и снимки в архив (zip или rar) и ни ги изпратете, като използвате линка вляво. Във файла напишете вашето име или псевдоним. Ако ползвате снимки от други автори, задължително е те да са дали разрешение за публикуването им в MTB-BG.com и да са споменати имената/псевдонимите им.


ИЗПРАТИ СНИМКИ

Ако желаете да изпратите отделни снимки (до 5 бр.), най-лесно е да запишете автора и заглавието на снимката като име на файла (например: "ivan-ivanov_zalez-nad-Rila.jpg") и да ги изпратите, като използвате линка вляво. Ако желаете да изпратите повече снимки (над 5 бр.), най-добре е да ги сложите в архив (zip или rar) и да го изпратите, като използвате линка вляво. Можете в името на архива да посочите автора и заглавие за албума (например: "ivan-ivanov_karane-v-Rila.zip") или да включите в архива текстов файл, където да добавите име/псевдоним, заглавия и описания на снимките. Ако не сте автор на снимките, задължително е да имате разрешение от автора за публикуването им в MTB-BG.com и да посочите неговото име/псевдоним.


ПОВЕЧЕ...

Ако желаете да разгледате всички начини, по които можете да ни изпращате материали за публикуване, натиснете линка вляво.

Партньори