Начало Събития Събития 2014 Купа Мургаш 2014 ще е на 28 септември
Купа Мургаш 2014 ще е на 28 септември
Написано от Организаторите    Сряда, 03 Септември 2014 18:05    Печат

На 28 септември край София за пети пореден път ще се проведе Купа Мургаш –  състезание по планинско колоездене в дисциплината ХС маратон, организирано от софийския велоклуб "Мамут" и магазин Maxbike. Стартът е в 10 ч в центъра на град Бухово (на 27 км от центъра на София).


Състезанието има славата на едно от най-трудните в България. Трасето с дължина около 66 километра и сборна положителна денивелация от над 2500 метра покрива международните изисквания за крос-кънтри маратон.

За онези, които не се осмеляват да преминат цялата маратонска дистанция, съществува категория “хоби спорт” с трасе от около 44 километра. И двата маршрута включват изкачване на старопланинския връх Мургаш (1687 м), известен като най-ветровитото място в България със средногодишна скорост на вятъра от 10,3 m/s. Поне толкова бързо е и спускането от върха с велосипед – черният каменист път, преминаващ в даден момент в пътека обаче изисква максимална концентрация от състезателите. След края на спускането участниците имат възможност за глътка въздух в равен асфалтов участък, успореден на магистрала Хемус. След достигане на село Попоп, състезаващите се в кратката дистанция се насочват по най-прекия път към финала в Бухово, докато на маратонците им предстоят още предизвикателни изкачвания, за които е добре да са съхранили сили.

Ако смятате да участвате, е добре да сте бързи не само в състезанието, но и при записването. Ранната регистрация ще ви гарантира тройно по-ниска такса от тази, която бихте платили в деня на старта. За записалите се и заплатили такса до 20 септември участието струва 20 лева, таксата между 21.09 и 20 ч на 27 септември е 40 лева, а в деня на старта – 60 лева. В стартовата такса е включена застраховка.

Записването става на сайта на проявата, а таксата за участие може да заплатите в магазин MAXBIKE на бул. "Тодор Каблешков" 53 или на следната банкова сметка:

IBAN BG51FINV91501014661791

Сдружение ВелоКлубМамут

на основание – „Мургаш 2014”

Подробности можете да прочетете в сайта на състезанието, където ще намерите наредба, информация за маршрута и др.

http://veloclubmammut.com/murgash/index.php?r=site/index

https://www.facebook.com/events/295874837282802/


Add this to your website

Коментари

Моля, влезте в профила си, за да публикувате коментар
Последна промяна ( Сряда, 03 Септември 2014 18:31 )
 

Стани сътрудник на MTB-BG.com

Ако желаете ваши материали да бъдат публикувани в MTB-BG.com, ето няколко лесни начина да ни ги изпратите:

ИЗПРАТИ СТАТИЯ

Сложете текстов файл и снимки в архив (zip или rar) и ни ги изпратете, като използвате линка вляво. Във файла напишете вашето име или псевдоним. Ако ползвате снимки от други автори, задължително е те да са дали разрешение за публикуването им в MTB-BG.com и да са споменати имената/псевдонимите им.


ИЗПРАТИ СНИМКИ

Ако желаете да изпратите отделни снимки (до 5 бр.), най-лесно е да запишете автора и заглавието на снимката като име на файла (например: "ivan-ivanov_zalez-nad-Rila.jpg") и да ги изпратите, като използвате линка вляво. Ако желаете да изпратите повече снимки (над 5 бр.), най-добре е да ги сложите в архив (zip или rar) и да го изпратите, като използвате линка вляво. Можете в името на архива да посочите автора и заглавие за албума (например: "ivan-ivanov_karane-v-Rila.zip") или да включите в архива текстов файл, където да добавите име/псевдоним, заглавия и описания на снимките. Ако не сте автор на снимките, задължително е да имате разрешение от автора за публикуването им в MTB-BG.com и да посочите неговото име/псевдоним.


ПОВЕЧЕ...

Ако желаете да разгледате всички начини, по които можете да ни изпращате материали за публикуване, натиснете линка вляво.

Партньори