Начало Събития Събития 2014 Остават няколко дни до 24-часовия маратон - обобщение и последна информация
Остават няколко дни до 24-часовия маратон - обобщение и последна информация
Написано от Любомир Ботушаров, Крива спица    Сряда, 03 Септември 2014 10:31    Печат

Ако четете редовно МТБ-БГ, не може да сте пропуснали, че на 6-7 септември Крива спица за пореден път предизвикват планинските колоездачи в България на денонощно каране в околностите на с. Мътеница. И макар че повечето подробности отдавна са ясни, в следващите редове ще направим едно кратко обобщение, включващо и актуален плакат, обновена информация за спонсорите и други подробности.


Вече над 100 колоездачи са регистрирани за денонощната надпревара, което е своеобразен рекорд в състезанието. Това означава само едно - осмото издание ще е по-интересно от всякога! То ще се проведе на 6 и 7 септември 2014 г. по разнообразно трасе край село Мътеница, Хисарско. Трасето е познато от предишни години, но и този път организаторите са направили малки промени и подобрения по него, така че да е още по-оптимизирано за дългата надпревара между деня и нощта. Участниците са разделени в три категории:

(1) индивидуални състезатели (соло-мъже и соло-жени), където предизвикателството е най-сериозно – от началото до края борба с трасето и собствената воля за още една и още една обиколка;

(2) в отбор от по двама състезатели, без значение на пол и националност, които рамо до рамо, гума до гума трябва да устоят на гората, тъмнината и умората; и

(3) в отборни щафети, където от двама до четирима колоездачи се редуват да дават всичко от себе си в стремежа отборът им да натрупа най-много обиколки по 11-километровото трасе.

Специално за МТБ-БГ организаторите споделиха и малко информация "от кухнята" относно времеизмерването. Освен по забавния и познат на всички начин с отбелязване на кръстчета върху голямото табло и заверка на състезателния картон, Крива спица работи и по автоматизиране на отчитането на обиколките, като целта е в следващи издания да се стигне дори до отпадане на картона и отчитане изцяло по електронен път.

Маратонците ще мерят сили за наградите на веломагазини Velocity (www.velocity.bg), магазини Стената (www.stenata.com), магазини за спортна екипировка Basecamp (www.basecamp-shop.com), велобагажници IVTEC (www.ivtec-bikeracks.com), световно известните байк марки IXS и XLC, както и иконите в спортно-туристическото оборудване Deuter, Julbo, ножове Gerber, мобилни светлини и компаси Silva, а момчетата от FixNRide (www.fixnride.com) ще осигурят сервиз на място.

МТБ-БГ и Photosynthesis също подготвят специални награди - всеки участник ще получи талон за отстъпка за една нова услуга, която ще предложим съвместно и за която ще научите съвсем скоро, а на място ще можете да видите и как изглежда.

Стартът ще бъде даден в 13:00 часа на 6 септември, а финалът е по същото време на следващия ден. Лагерът край село Мътеница е на достъпно за автомобили място, край сенчеста и мека поляна. Доведете семейството и приятелите си, защото подкрепата им ще е ценна.

Медийни партньори на събитието са MTB-BG (www.mtb-bg.com), екстремно списание 360 (www.360mag.bg) и Peter Savov Photography (peters-photo.net).


Add this to your website

Коментари

Моля, влезте в профила си, за да публикувате коментар
Последна промяна ( Сряда, 03 Септември 2014 11:21 )
 

Стани сътрудник на MTB-BG.com

Ако желаете ваши материали да бъдат публикувани в MTB-BG.com, ето няколко лесни начина да ни ги изпратите:

ИЗПРАТИ СТАТИЯ

Сложете текстов файл и снимки в архив (zip или rar) и ни ги изпратете, като използвате линка вляво. Във файла напишете вашето име или псевдоним. Ако ползвате снимки от други автори, задължително е те да са дали разрешение за публикуването им в MTB-BG.com и да са споменати имената/псевдонимите им.


ИЗПРАТИ СНИМКИ

Ако желаете да изпратите отделни снимки (до 5 бр.), най-лесно е да запишете автора и заглавието на снимката като име на файла (например: "ivan-ivanov_zalez-nad-Rila.jpg") и да ги изпратите, като използвате линка вляво. Ако желаете да изпратите повече снимки (над 5 бр.), най-добре е да ги сложите в архив (zip или rar) и да го изпратите, като използвате линка вляво. Можете в името на архива да посочите автора и заглавие за албума (например: "ivan-ivanov_karane-v-Rila.zip") или да включите в архива текстов файл, където да добавите име/псевдоним, заглавия и описания на снимките. Ако не сте автор на снимките, задължително е да имате разрешение от автора за публикуването им в MTB-BG.com и да посочите неговото име/псевдоним.


ПОВЕЧЕ...

Ако желаете да разгледате всички начини, по които можете да ни изпращате материали за публикуване, натиснете линка вляво.

Партньори