Събития

SloEnduro and 4Fun серии - календар за 2018 г.

News image

Словения е една от най-близките до България държави, в които човек може да участва в ендуро състезание с по-високо ниво на участниците и по-силна конкуренция. Същевременно в словенските ендуро серии разделянето на по-сериозни и трудни събития (SloEnduro), от една страна, и по-любителски ориентирани, от друга (4Fun сериите) не е новост и като че ли дава добри резултати в привличането на повече участници, без никой да се чувства ощетен или прекомерно затруднен....

Събития 2018 г. | Любомир Ботушаров | Неделя, 21 Януари 2018

Още...

На две гуми в Йордания

News image

Двама приятели имат идея да организират едно нестандартно пътешествие с велосипед в Йордания. За целта те организират предварителна среща с всеки, който би искал да се включи, за да може всички заедно да решат различни въпроси около организацията и логистиката, което вече ще позволи да се изчисли и цената на пътешествието. Срещата е на 23 януари от 19 ч в ресторант „Царевец“.За повече подробности копирам информацията от Facebook:...

Събития 2018 г. | Любомир Ботушаров | Петък, 19 Януари 2018

Още...

Велорали Rocks N Roll 2018 | 1 април

News image

И тази година велоклуб „Скала“ ще е един от първите, които ще посрещнат любителите на ХС карането в Белоградчик за поредното издание на велорали Rocks N' Roll. Датата е 1 април, но не се настройвайте само за шеги - в това състезание, ако се случи топло време, се лее пот, а пък ако се случи дъжд, няма да е по-малко предизвикателно. Във всички случаи обаче събитието е едно добро начало на сезона и е сред любимите ва много хора, което се потвърждава и от броя на участниците в последните години. Следват подробностите от организаторите....

Събития 2018 г. | Организаторите | Четвъртък, 18 Януари 2018

Още...

Home Mountain Winter DH 2018 | Репортаж

News image

В историята на българските зимни байк състезания повечето от тях са поставяли участниците пред трудни условия за каране и второто издание на Home Mountain Winter DH не беше изключение. Това е така, защото снегът, макар да е една от най-забавните настилки за каране, е може би и най-капризната. Не е добре ако го няма, но не е добре и да е пресен; хубаво е да е твърд, но не напълно заледен - ако пък поомекне, отново е лошо. И ако в повечето си състояния той все пак е забавен за индивидуално каране, то когато на едно и също място се изсипят няколко десетки участници, чиито гуми разорават пистата, единствено много твърд, почти заледен сняг върши работа. Такъв е бил миналата година за зимния дуел в Чепеларе, но на 13 януари 2018 г. Витоша бе твърде далеч от това състояние....

Събития 2018 г. | Любомир Ботушаров | Вторник, 16 Януари 2018

Още...

Home Mountain Winter DH 2018 | Класиране

News image

Едни от най-трудните условия за каране посрещнаха участниците във второто издание на състезанието по зимно спускане Home Mountain Winter DH. Може би заради това и резултатите в много от категориите бяха изненадващи, но не и ...

Събития 2018 г. | Любомир Ботушаров | Събота, 13 Януари 2018

Още...

Пътеките на Атлас, Мароко | 3-10 март 2018 г.

News image

Мароко. Много от нас са чували за тази страна - за пустинята Сахара, Казабланка, Гибралтар… не малко и знаят, че там се намират и големи, високи планини, над 4000 м. А знаете ли какви прекрасни пътеки има там? Може би в края на нашата зима е време е да разберем....

Събития 2018 г. | Байкария | Вторник, 19 Декември 2017

Още...

Home Mountain Winter DH 2018 | 13 януари

News image

За втора поредна година „домашната“ планина ще бъде домакин на уникалното зимно състезание по спускане Home Mountain Winter DH!

Събития 2018 г. | Организаторите | Петък, 15 Декември 2017

Още...

Български колоездачни серии 2018 - календар

News image

Оказа се, че това, което публикувахме днес по повод на Българските ендуро серии, дори не е новина, защото целият календар на Българските колоездачни серии е онлайн още от 7 декември. Явно просто ние научихме последни... случва се. ...

Събития 2018 г. | Любомир Ботушаров | Вторник, 12 Декември 2017

Още...

Български ендуро серии 2018 - календар

News image

Днес във Facebook страницата на Българските ендуро серии бе публикувана тази интересна картинка:

Събития 2018 г. | Любомир Ботушаров | Вторник, 12 Декември 2017

Още...

Български колоездачни серии 2017 - награждаване

News image

За всички, които не успяха да присъстват на награждаването в Българските колоездачни серии 2017, което се проведе на 2 декември в София, този видеозапис на Кирил Найденов от церемонията в клуб Switch показва всички призьори за този сезон....

Събития 2017 г. | Кирил Найденов | Неделя, 3 Декември 2017

Още...

Повече в: Събития 2017 г., Събития 2017 г., Събития в България, Събития в чужбина, Събития 2018 г., Събития 2015 г., Събития 2016 г.

Безбог - дуел на боговете - 20-21 септември 2014
Написано от Организаторите    Вторник, 02 Септември 2014 12:19    Печат

Наскоро разбрахме, че в Добринище също се е появил велоклуб, а поводът тази информация да достигне до нас е едно състезание в Пирин, което този клуб ще организира на 20-21 септември 2014 г. Началната точка е небезизвестната хижа Безбог, крайната точка е по-нискостоящата хижа Гоце Делчев, а между тях участниците ще се състезават във формат дуел. Ако всичко това ви звучи интересно, вижте и подробностите от организаторите:


УСЛОВИЯ ЗА ПРОВЕЖДАНЕ НА ВЕЛОСЪСТЕЗАНИЕ
Безбог дуел на Боговете
х.Безбог - х. Гоце Делчев

Имаме честта да ви поканим състезание в Пирин планина. Формата на състезанието е Дуел: стартира се по двойки от хижа Безбог. Участието в състезанието е безплатно , като се изисква регистрация. Лифтът е безплатен за участници в състезанието през двата дни на проявата!!!

Награден фонд 350 лв., благодарение на Сигма ски Добринище.

1. ОРГАНИЗАТОРИ:

- Велоклуб "Добринище"

- Дирекция на природен парк "Пирин"

- LineSickers – съорганизатори

- ПСС отряд Добринище

- Сигма Ски Добринище

2. МЕСТОНАХОЖДЕНИЕ И ТРАСЕ

Град Добринище, ТРАСЕ: от х. Безбог до х. Гоце Делчев, 800 метра денивелация

- След град Добринище се следят табелите за хижа Гоце Делчев (11 км от Добринище и 17 от Банско)

3. ДАТА НА ПРОВЕЖДАНЕ

20 и 21.09.2014

4. ИЗИСКВАНИЯ КЪМ УЧАСТНИЦИТЕ:

- да носят велосипедна каска и ръкавици (силно препоръчителни са и протектори за крака и ръце)

- да притежават валидна планинска застраховка за периода на състезанието

- да представят  подписан договор за отказ от отговорност

- юноши под 16 годишна възраст да представят писмена декларация за участие, подписана от родител

5. ПРОГРАМА НА СЪСТЕЗАНИЕТО:

21.09 Събота

08:00 - 09:00 РЕГИСТРАЦИЯ

- Регистрацията ще се извърши пред начална станция на лифта при хижа Гоце Делчев

В рамките на регистрацията ще бъдат раздадени състезателни номера, дадени инструкции и допълнителна информация на участниците.

9:00 - 16:00 – Тренировки

21.09 Неделя

9:30 – Техническа конференция /хижа Гоце Делчев/

11  – Безбог дуел на боговете

- Класирането е индивидуално по време според групата на участника. Победителите ще получат медали и/или предметни награди.

- Награден фонд 350 лв., предоставен от Сигма Ски Добринище

7. ТАКСА ЗА УЧАСТИЕ

- Състезанието се организира с подкрепата на Сигма ски, като участниците имат възможност да използват лифт през двата дни на състезанието БЕЗПЛАТНО!

-НОЩУВКА: Сигма ски предлага  нощувка + закуска + помещение за съхранение на велосипедите в хотел Добринище на цена от 15 лв.

8. ГРУПИ

- Мъже

- Жени

9. ЗАПИСВАНЕ

Можете да се запишете, като изпратите e-mail с тема “Записване” на адрес:  Е-мейл адресът e защитен от спам ботове. със следната информация:

1.Име, презиме, фамилия

2.Телефон за връзка

Или записване на място. КАПАЦИТЕТ НА СЪСТЕЗАНИЕТО: 80 участника

Допълнителна информация на:

0888940530 - Костадин Милов

0885911260 – Добрин Добрев

Актуална информация може да намерите на страницата на събитието във фейсбук:

https://www.facebook.com/events/316850021826753/


Add this to your website

Коментари

avatar outfaced
0
 
 
Дуел по трасе дълго няколко км?!?! ...
Моля, влезте в профила си, за да публикувате коментар
Последна промяна ( Вторник, 02 Септември 2014 16:25 )
 

Стани сътрудник на MTB-BG.com

Ако желаете ваши материали да бъдат публикувани в MTB-BG.com, ето няколко лесни начина да ни ги изпратите:

ИЗПРАТИ СТАТИЯ

Сложете текстов файл и снимки в архив (zip или rar) и ни ги изпратете, като използвате линка вляво. Във файла напишете вашето име или псевдоним. Ако ползвате снимки от други автори, задължително е те да са дали разрешение за публикуването им в MTB-BG.com и да са споменати имената/псевдонимите им.


ИЗПРАТИ СНИМКИ

Ако желаете да изпратите отделни снимки (до 5 бр.), най-лесно е да запишете автора и заглавието на снимката като име на файла (например: "ivan-ivanov_zalez-nad-Rila.jpg") и да ги изпратите, като използвате линка вляво. Ако желаете да изпратите повече снимки (над 5 бр.), най-добре е да ги сложите в архив (zip или rar) и да го изпратите, като използвате линка вляво. Можете в името на архива да посочите автора и заглавие за албума (например: "ivan-ivanov_karane-v-Rila.zip") или да включите в архива текстов файл, където да добавите име/псевдоним, заглавия и описания на снимките. Ако не сте автор на снимките, задължително е да имате разрешение от автора за публикуването им в MTB-BG.com и да посочите неговото име/псевдоним.


ПОВЕЧЕ...

Ако желаете да разгледате всички начини, по които можете да ни изпращате материали за публикуване, натиснете линка вляво.

Партньори