Начало Събития Събития 2014 Тридневен вело-приключенски преход в Средна гора
Тридневен вело-приключенски преход в Средна гора
Написано от Организаторите    Понеделник, 01 Септември 2014 15:20    Печат

Една нова организация за велотурове с велосипед ви предлага каране в Средна гора в почивните дни 20-22 септември. Вижте подробностите:


Маршрутът е гр.Панагюрище - тракйски гробници с. Старосел.

Ден 1, 20.09.2014
10 ч. - среща пред хотел Каменград, гр.Панагюрище. Посещение на "Панагюрското Златно Съкровище" (по желание), след което потегляме североизточно от града и караме срещу течението на река Луда Яна  по черни пътища до подножието на вр.Бич (1449 м н.в.). Достигайки това място, продължаваме до х."Павел Делирадев", минавайки през изсторическата забележителност Хайдушки кладенец .Отсядаме в района на хижата, където ще бивакуваме.
В този ден нямa питейна вода по пътя.
Продължителност на карането 3-6 часа, 28 км. Вода минимум 1 литър.

Ден 2, 21.09.2014
След като закусим и съберем багажите (за тези, които са спали на палатка, ще са повече), се отправяме по билото, където ни очакват интересни и забавни пътища, които ще ни отведат до възрожденския град Копривщица. Ще разгледаме града и ще хапнем по нещо в местните кръчми. Ранният следобед яхваме велосипедите и напред към х."Бунтовна", която се намира на 1200 м н.в. с прекрасна гледка към величественото пловдивско поле и яз."Пясъчник". Там ще се настаним за нощувка в хижата или на палатки в района. Продължителност на прехода 25 км, 3-6 ч. В този ден по пътя има вода на 3 места.

Ден 3, 22.09.2014
Отправяме се по горски пътища към Мечата река и тракийските гробници над Старосел.
При желание може да ги посетим. След тях достигаме до винарната, където ще пийнем и хапнем. Натоварваме велосипедите и себе си на бусове и се прибираме до изходната точка гр.Панагюрище. Карането в този ден е с дължина около 20 км, основно слускане.

Таксата за участие е 40 лв. на човек и включва: застраховка, водачи и съпътстващ транспорт за багажа между преходите, както и транспорта от Старосел до Панагюрище. Желаещи деца до 12 г. няма да бъдат таксувани.
Цената на нощувките в хижите е между 12-15 лв.
В х."Бунтовна" стаите са с по 3 легла с баня и WC, а в х."Павел Делирадев" банята е обща и стаите са с по 8-10 човека.
При желание може да спим на палатки!

За повече информация:
Е-мейл адресът e защитен от спам ботове.
0888881245, Нено Делирадев


Add this to your website

Коментари

avatar totosmoto
0
 
 
Супер изживяване, Супер организация, Супер яко! На следващото събитие организаирано от Нено, задължително съм там.
Моля, влезте в профила си, за да публикувате коментар
Последна промяна ( Вторник, 02 Септември 2014 09:25 )
 

Стани сътрудник на MTB-BG.com

Ако желаете ваши материали да бъдат публикувани в MTB-BG.com, ето няколко лесни начина да ни ги изпратите:

ИЗПРАТИ СТАТИЯ

Сложете текстов файл и снимки в архив (zip или rar) и ни ги изпратете, като използвате линка вляво. Във файла напишете вашето име или псевдоним. Ако ползвате снимки от други автори, задължително е те да са дали разрешение за публикуването им в MTB-BG.com и да са споменати имената/псевдонимите им.


ИЗПРАТИ СНИМКИ

Ако желаете да изпратите отделни снимки (до 5 бр.), най-лесно е да запишете автора и заглавието на снимката като име на файла (например: "ivan-ivanov_zalez-nad-Rila.jpg") и да ги изпратите, като използвате линка вляво. Ако желаете да изпратите повече снимки (над 5 бр.), най-добре е да ги сложите в архив (zip или rar) и да го изпратите, като използвате линка вляво. Можете в името на архива да посочите автора и заглавие за албума (например: "ivan-ivanov_karane-v-Rila.zip") или да включите в архива текстов файл, където да добавите име/псевдоним, заглавия и описания на снимките. Ако не сте автор на снимките, задължително е да имате разрешение от автора за публикуването им в MTB-BG.com и да посочите неговото име/псевдоним.


ПОВЕЧЕ...

Ако желаете да разгледате всички начини, по които можете да ни изпращате материали за публикуване, натиснете линка вляво.

Партньори