Начало Събития Събития 2014 Чепеларски търкала на 13 септември 2014 г.
Чепеларски търкала на 13 септември 2014 г.
Написано от Организаторите    Вторник, 26 Август 2014 13:53    Печат


ПО-ВЪЛНУВАЩОТО СЪСТЕЗАНИЕ

ПЛАНИНСКО БЯГАНЕ И КРОС-КЪНТРИ КОЛОЕЗДЕНЕ

13.09.2014 г.

гр. ЧЕПЕЛАРЕ

На 13 септември  2014 г. за първи път ще се проведе уникалното по рода си състезание – Чепеларски Търкала. Мястото е забележителното планинско градче Чепеларе в сърцето на Родопите. Състезанието ще протече в две отделни дисциплини – планинско бягане и крос-кънтри колоездене, като бегачи и колоездачи ще мерят сили по трасето състоящо се от 4 последователни Търкала с обща дължина 80 км. За по-малките участници и за любителите на по-кратки дистанции състезанието ще се състои в преодоляването само на 1, 2 или 3 Търкала, съответно на 23, 40 или на 60 км.

Четирите Търкала се намират в четири различни посоки от града. В 95% от маршрута  движението е по горски пътища и пътеки и едва 5% е асфалт – изцяло при пресичанията на града.  Трасето преминава покрай Роженската обсерватория – най-голямата на Балканския полуостров, покрай най-голямата фабрика, производител на ски в света – „Амерспорт“, изкачва се до връх Мечи чал и преминава покрай невероятни Родопски места и гледки.  Възрастови ограничения за участниците няма.

Състезателите ще получават подсилки под формата на храна и напитки на пунктовете, разположени на всяко едно  Търкало, както и на пункта на площад Олимпийски. Участниците също ще могат да разчитат в случай на нужда на съдиите и на специалните екипи на мотори и АТВ – та, които ще бъдат разпределени по цялата дължина на трасето.

Старт и финал на всяко от Търкалата ще бъде централния площад Олимпийски на град Чепеларе, където семейства, приятели и публика ще могат да наблюдават състезанието под ритмите на „Родопската Гайда“.

 

Програма на Чепеларски Търкала 13.09.2014

6:00 часа – Старт Колоездачи

6:30 часа – Старт Бегачи

19:00 часа – Награждаване на победителите

24:00 часа – Закриване на състезанието

Организатори на състезанието са Екстремна и спортна организация ТРИП ЕЛЕМЕНТС и Община  Чепеларе!

Записването става на: www.racetimingbg.com Записването е отворено до 6.09.2014г. Стартова такса за редовно регистриралите се до 06.09 е 20 лв., след това е по 30 лв.

За съдействие за настаняване в Чепеларе, може да се свързвате с организаторите!

За контакти: Е-мейл адресът e защитен от спам ботове. ,

тел: 0887 606 418  Теодора Пенчева


Add this to your website

Коментари

Моля, влезте в профила си, за да публикувате коментар
Последна промяна ( Вторник, 26 Август 2014 15:16 )
 

Стани сътрудник на MTB-BG.com

Ако желаете ваши материали да бъдат публикувани в MTB-BG.com, ето няколко лесни начина да ни ги изпратите:

ИЗПРАТИ СТАТИЯ

Сложете текстов файл и снимки в архив (zip или rar) и ни ги изпратете, като използвате линка вляво. Във файла напишете вашето име или псевдоним. Ако ползвате снимки от други автори, задължително е те да са дали разрешение за публикуването им в MTB-BG.com и да са споменати имената/псевдонимите им.


ИЗПРАТИ СНИМКИ

Ако желаете да изпратите отделни снимки (до 5 бр.), най-лесно е да запишете автора и заглавието на снимката като име на файла (например: "ivan-ivanov_zalez-nad-Rila.jpg") и да ги изпратите, като използвате линка вляво. Ако желаете да изпратите повече снимки (над 5 бр.), най-добре е да ги сложите в архив (zip или rar) и да го изпратите, като използвате линка вляво. Можете в името на архива да посочите автора и заглавие за албума (например: "ivan-ivanov_karane-v-Rila.zip") или да включите в архива текстов файл, където да добавите име/псевдоним, заглавия и описания на снимките. Ако не сте автор на снимките, задължително е да имате разрешение от автора за публикуването им в MTB-BG.com и да посочите неговото име/псевдоним.


ПОВЕЧЕ...

Ако желаете да разгледате всички начини, по които можете да ни изпращате материали за публикуване, натиснете линка вляво.

Партньори