Начало Събития Събития 2014 Obzor Challenge 2014 - наредба
Obzor Challenge 2014 - наредба
Написано от Организаторите    Петък, 15 Август 2014 07:54    Печат

На 7 септември велоклуб "Born 2 bike", веломагазин "Martobike" - Обзор и със съдействието на Кметство Обзор организират спортно събитие със състезателен характер по крос-кънтри. Маршрутът е с дължина около 40 км и денивелация 500 м.

Събитието се провежда за първи път по повод 30 годишния юбилей от обявяването на Обзор за град.

Очаква се събитието да донесе на участниците много положителни емоции, незабравими моменти, както парични и предметни награди за победителите.

Такса за участие - 10 лв.

Записванeто за събитието става с две имена, възраст и телефон за обратна връзка на e-mail: Е-мейл адресът e защитен от спам ботове.

За допълнителна информация: тел. 089 664 9311, Стоян Стоянов или 087 860 3107, Мартин Грашев.

Събитието се осъществява със специалната подкрепа на: Ресторант "Севастопол"; Beach Bar "ORO"; Хотел "Парайзо Бийч"; АРГО НЕТ 2010;

НАРЕДБА

За провеждане на състезание по планинско колоездене ‘’Obzor Challenge 30+’’

 • ОРГАНИЗАТОРИ

Събитието се организира от велоклуб ‘’Born 2 bike’’ и Bike shop ‘’MarTobike’’ със съдействието на  кметство Обзор.

Целта на мероприятието е да се популяризира планинското колоездене, възможностите за спорт и развлечение в местностите около гр. Обзор като привлекателно място за алтернативен отдих и туризъм.

 • ВРЕМЕ И МЯСТО НА ПРОВЕЖДАНЕ

Състезанието ще се проведе на 7 септември 2014 г. от 10:30 часа. Стартът ще бъде на площад Белослав Манолов (до ресторант "Ореха").

 • ЗАПИСВАНЕ, РЕГИСТРАЦИЯ И УСЛОВИЯ ЗА УЧАСТИЕ

Регистрация и получаването на състезателни номера ще се извършва от 8:30 да 10:00 часа на 7.09.2014 г. на определеното за старт място.

При регистрация участниците предоставят и попълват пред организаторите следните документи:

 • Декларация за информираност и съгласие с условията за участие в състезанието;
 • Писмено съгласие на родител за участници под 18 години;

За истинността на подадените документи всеки участник носи сам отговорност, а за участниците под 18 години техните родители.

 • РЕГЛАМЕНТ НА СЪСТЕЗАНИЕТО
 • В състезанието могат да участват представители на двата пола при положение, че:
  • Към датата на провеждане на събитието са в добро физическо и психическо здраве;
  • Участват с велосипед в добро техническо състояние, като задължително носят каска и ръкавици по време на състезанието;
  • Опазване на околната среда: Организаторите изискват от състезателите отговорно и ангажирано отношение към опазването на околната среда. Идеята е да се проведе състезание, което да провокира екологосъобразно поведение в природна среда чрез упражняването на неагресивни и щадящи биологичното разнообразие спортове и инициативи. В тази връзка е забранено изхвърлянето на отпадъци от всякакъв вид (гуми, хранителни отпадъци, опаковки, бутилки и т.н.) по протежението на трасето. Изхвърлянето на тези отпадъци е разрешено само и единствено на предвидените за целта места на старт-финала и на подкрепителния пункт. Всяко нарушение на това правило се наказва с отстраняване от участие в състезанието.
 • ВЪЗРАСТОВИ ГРУПИ

Състезанието ще се проведе в следните групи:

 • до 17 год.;
 • 18 – 28 год.;
 • 29 – 39 год.;
 • 40 – 50 год.;
 • 51+


 • КЛАСИРАНЕ И НАГРАДИ

Класиралите се на първите три места ще получат парични и предметни награди, съответно за първо място – 80 лв., за второ - 60 лв. и трето място – 40 лв. За всяка група са предвидени купа и медали, както и грамоти за всеки участник в събитието.


Add this to your website

Коментари

Моля, влезте в профила си, за да публикувате коментар
Последна промяна ( Петък, 15 Август 2014 08:28 )
 

Стани сътрудник на MTB-BG.com

Ако желаете ваши материали да бъдат публикувани в MTB-BG.com, ето няколко лесни начина да ни ги изпратите:

ИЗПРАТИ СТАТИЯ

Сложете текстов файл и снимки в архив (zip или rar) и ни ги изпратете, като използвате линка вляво. Във файла напишете вашето име или псевдоним. Ако ползвате снимки от други автори, задължително е те да са дали разрешение за публикуването им в MTB-BG.com и да са споменати имената/псевдонимите им.


ИЗПРАТИ СНИМКИ

Ако желаете да изпратите отделни снимки (до 5 бр.), най-лесно е да запишете автора и заглавието на снимката като име на файла (например: "ivan-ivanov_zalez-nad-Rila.jpg") и да ги изпратите, като използвате линка вляво. Ако желаете да изпратите повече снимки (над 5 бр.), най-добре е да ги сложите в архив (zip или rar) и да го изпратите, като използвате линка вляво. Можете в името на архива да посочите автора и заглавие за албума (например: "ivan-ivanov_karane-v-Rila.zip") или да включите в архива текстов файл, където да добавите име/псевдоним, заглавия и описания на снимките. Ако не сте автор на снимките, задължително е да имате разрешение от автора за публикуването им в MTB-BG.com и да посочите неговото име/псевдоним.


ПОВЕЧЕ...

Ако желаете да разгледате всички начини, по които можете да ни изпращате материали за публикуване, натиснете линка вляво.

Партньори