Начало Събития Събития 2014 Каране с практически съвети – Габрово 2014
Каране с практически съвети – Габрово 2014
Написано от Любомир Ботушаров    Петък, 22 Август 2014 10:18    Печат

MTB-BG.com, Nicky Bike Service и www.gabrovo-plus.info Ви канят на единственото за годината „Каране с практически съвети” в Габровския Балкан на 30-31 август 2014 г.

Карането едновременно ще ви помогне да научите много нови неща, както и да се запознаете с offroad-маршрутите в Габровския Балкан и да разгледате някои от забележителностите в района.

Събитието ще протече в рамките на два дни, в които са включени теоретична лекция, практически упражнения, разглеждане на отделни забележителности и рок-купон в събота вечер, когато групите No Limitt и Оксижен ще свирят за всички на хижа „Бузлуджа“. Забележка: Рок-купонът ще се проведе само при достигане на определен брой участници. По тази причина организаторите на събитието намаляват таксата за участие в мероприятието на 18 лв. Студенти с непрекъснати студентски права заплащат такса за участие в размер на 15 лв. Таксата не включва настаняване. При желание, предлагаме настаняване в хижа „Бузлуджа“ (в хижата или на палатка до нея) на специална цена.


ПРОГРАМА

29 август, петък вечер - пристигане, настаняване и регистрация в х. „Бузлуджа“

30 август, събота:

08:00 - 10:00 - Пристигане, настаняване и регистрация в х. „Бузлуджа“

10:00 - 11:30 - Теоретична част пред х. „Бузлуджа“

11:30-19:00 - Упражнения по маршрут Шипка – Соколски манастир – Етър и обратно изкачване към х. „Бузлуджа“. (Обща дължина на маршрута около 30 км. Изкачването обратно е 12 км, 6 от които асфалт.)

По време на упражненията ще има поне една почивка за обяд (кой каквото си носи).

20:00 – 21:00 ч – рок група No Limitt
21:00 – до изгрев – рок група Оксижен

31 август, неделя:

09:00 - 09:30 - Предварителен инструктаж и уточнения по програмата

10:00 - Тръгване по маршрут Бузлуджа – кв. Ябълка, Габрово (спускане по пътека с дължина около 8 км).

16:00 - Качване на шофьорите (с транспорт), за да приберат колите от х. „Бузлуджа“

*Възможни са промени в програмата при неблагоприятни метеорологични условия.

ИЗИСКВАНИЯ КЪМ УЧАСТНИЦИТЕ

1. Да са навършили 18 г. Непълнолетни участници (над 14 г.) се допускат само ако са придружени от родител/настойник.

2. Да ползват колоездачна каска по време на карането. Допълнителна защитна екипировка, ръкавици и спортни очила са силно препоръчителни.

3. Да са попълнили декларация за освобождаване от отговорност (може да бъде изтеглена тук във формати DOC или PDF), предава се на организаторите при регистрацията.

4. Да са заплатили таксата за участие (плаща се на място).

5. Да ползват изправен планински велосипед.

6. Препоръчително е участниците да имат Планинска застраховка и/или застраховка „Злополука“.

НАСТАНЯВАНЕ И ТАКСА ЗА УЧАСТИЕ

Таксата за участие в събитието е 18 лв./човек. За студенти с редовни студентски права таксата е 15 лв. Заплаща се на място и не включва настаняване. Всеки участник получава фланелка от събитието.

Нощувка в х. „Бузлуджа“ (старата) - 11 лв.

Палатка и ползване на хижата - 2 лв.

Благинки като вечеря, закуска и подобни екстри засега не се предвиждат, така че носете си храна.

ПРЕДВАРИТЕЛНО ЗАПИСВАНЕ

Желаещите да участват в мероприятието трябва да се запишат предварително до 25 август на e-mail Е-мейл адресът e защитен от спам ботове. - посочват се трите имена на участника, e-mail и телефон за обратна връзка, желание за настаняване в хижата, на палатка или без никакво настаняване.

Карането ще се проведе при наличие на минимум 10 участници.

Максималният брой участници в мероприятието е 40 души, така че побързайте!

Записване след крайния срок ще е възможно само при наличие на свободни места за настаняване и до достигане на максималния брой участници.

При запълване на максималния брой участници и/или на местата за настаняване в хижата, организаторите си запазват правото да откажат записване.

САМООРГАНИЗАЦИЯ ЗА ПЪТУВАНЕ

Тъй като най-удобният начин за достигане до Габрово е с автомобил, а не всеки има такъв на разположение, решихме да улесним хората, които предлагат или търсят транспорт, като създадохме един споделен документ в Google, където можете да запишете местата, които търсите или предлагате и да оставите данни за контакт. Всеки, който подаде заявка за участие, заедно с потвърждението ще получи и връзка към този документ с възможност да го редактира. Моля, не злоупотребявайте с тази възможност и я използвайте само по предназначение. Моля, имайте предвид, че въведените от Вас данни ще са видими за всеки участник в събитието, включително за непознати за Вас хора, така че внимателно преценете какво добавяте като информация!

До старата хижа "Бузлуджа", около която е базирано събитието, има асфалтов път. Вариантите за достигане са два:
От северната старана се качва проходът Шипка (22 км от ОМV Габрово), като на върха (големия паркинг) се отделяме на изток към Бузлуджа (12 км). Хижата е първата постройка отляво (северно) на пътя, продължаващ за "Музея на Комунизма".
От южната страна се изкачва пътят, водещ към Бузлуджа, който тръгва 1,5 км след село Крън надясно  и е с дължина 22 км.
Пътищата са в добро състояние, с прилична асфалтова настилка, на места леко напукана.


Add this to your website

Коментари

avatar fujitzo
0
 
 
Здравейте, може ли да дадете телефон на организаторите да се обадя да питам дали има възможност за късно включване ?
avatar admin
0
 
 
Здравейте, все още има възможност за включване, пишете на info@mtb-bg.com
avatar admin
0
 
 
Важна информация във връзка с пътуването до хижа „Бузлуджа“! Научихме, че този уикенд ще се провежда автомобилно състезание по пътя към Бузлуджа (от южната страна) - така нареченото "казанлъшко" рали (рали "Шипка"). То реално по никакъв начин не би трябвало да пречи на нашето мероприятие. Няма никакви застъпвания - нито като време, нито като трасе... Обаче има един „тънък“ момент и той е, че в дните преди състезанието екипажите традиционно "тренират" нерегламентирано по пътя нагоре към Бузлуджа. Т.е. може да се очаква, че в петък и в събота сутринта разни хора ще карат по пътя в стил "камикадзе". Това повече или по-малко създава предпоставки за инциденти и е добре, ако минавате оттам, да шофирате с повишено внимание. А още по-добре е, ако идвате от Южна България, да изберете алтернативния вариант през прохода Шипка и след това на изток към Бузлуджа – за хора, идващи от югоизток това е 12-15 км по-дълъг маршрут, но пък си спеставяте риска да срещнете „състезатели“ по планински път. За хора, идващи от югозапад, удължаването е минимално, не повече от 5 км. За всички от Северна България единственият вариант си остава през Габрово и оттам Шипка и Бузлуджа.
Моля, влезте в профила си, за да публикувате коментар
Последна промяна ( Петък, 22 Август 2014 19:20 )
 

Стани сътрудник на MTB-BG.com

Ако желаете ваши материали да бъдат публикувани в MTB-BG.com, ето няколко лесни начина да ни ги изпратите:

ИЗПРАТИ СТАТИЯ

Сложете текстов файл и снимки в архив (zip или rar) и ни ги изпратете, като използвате линка вляво. Във файла напишете вашето име или псевдоним. Ако ползвате снимки от други автори, задължително е те да са дали разрешение за публикуването им в MTB-BG.com и да са споменати имената/псевдонимите им.


ИЗПРАТИ СНИМКИ

Ако желаете да изпратите отделни снимки (до 5 бр.), най-лесно е да запишете автора и заглавието на снимката като име на файла (например: "ivan-ivanov_zalez-nad-Rila.jpg") и да ги изпратите, като използвате линка вляво. Ако желаете да изпратите повече снимки (над 5 бр.), най-добре е да ги сложите в архив (zip или rar) и да го изпратите, като използвате линка вляво. Можете в името на архива да посочите автора и заглавие за албума (например: "ivan-ivanov_karane-v-Rila.zip") или да включите в архива текстов файл, където да добавите име/псевдоним, заглавия и описания на снимките. Ако не сте автор на снимките, задължително е да имате разрешение от автора за публикуването им в MTB-BG.com и да посочите неговото име/псевдоним.


ПОВЕЧЕ...

Ако желаете да разгледате всички начини, по които можете да ни изпращате материали за публикуване, натиснете линка вляво.

Партньори