Начало Събития Събития 2014 Лудогорско колоездене (ХС) и полумаратон - кратък репортаж
Лудогорско колоездене (ХС) и полумаратон - кратък репортаж
Написано от Иван Радев    Вторник, 29 Юли 2014 09:02    Печат

Варненска доминация на Лудогорския полумаратон и колоездене


Снимка: Даниела Куманова

Състезатели от Варна спечелиха златните медали във всички дисциплини на Лудогорското състезание по бягане и колоездене, което се състоя в неделя в местността Пчелина край Разград. Проявата бе организирана от клуб “Зелена стъпка” към туристическо дружество “Буйна гора”. Около 60 участници от цялата страна прекосиха с колело или с бягане трасето с дължина, равна приблизително на полумаратонска дистанция – 21 километра.

Варненската доминация бе най-силна при мъжете колоездачи, където тримата съотборници от Колоездачен клуб “Варна” Добрин Лиловски, Тодор Ангелов и Николай Стамболийски заеха и трите места на почетната стълбичка с времена 52:10, 52:11 и 56:32. Освен тях единствен Александър Александров от Габрово слезе под час, изпреварвайки други двама представители на КК “Варна” - юношите Николай Николов и Ясен Александров. При жените Деница Иванова от същия клуб спечели златен медал в оспорвана борба с Беата Борисова от Силистра и Венета Пандохова, отново от Варна с времена съответно 1:18:56, 1:19:44 и 1:19:57.

Александър Светославов от Варна остави без думи публиката, която не можеше да повярва, че е възможно някой да пробяга разстоянието с над 430 метра сборна денивелация за под 1:30 - шампионският резултат бе 1:28:21. На второ място бе представителят на домакините от Разград Любомир Любенов с време 1:34:46, следван от състезателя от съседна Силистра Тодор Димитров – 1:35:09.

При жените победи Десислава Цветанова от Варна, която завърши за 2:09:39. Няколко стотни дадоха второто място на Весела Кучева от Плевен, която изпревари със съвсем малко Цветанка Пенчева от Разград и двете спряха хронометрите на 2:25:56.

Спонсори: Агрохимконсулт - 3, Амилум България, Биомагазин Жоси, Спортен и туристически магазин Яко, PrintCo, магазини Мания.

Награди - 4 първи места в дистанцията 21 километра по 100 лева;

4 втори места - предметни награди;

4 трети места - предметни награди;

12 медали и грамоти;

7 предметни награди за участниците в дистанция 2.2 километра;

3 ваучера за пазаруване на обща стойност 80 лева;

Участници от 11 български града: Варна, Силистра, Шумен, София, Русе, Габрово, Казанлък, Разград, Кубрат, Плевен, Горна Оряховица.

Класиране:

Колоездене мъже:

https://docs.google.com/spreadsheets/d/ ... Ees3M/edit

Колоездене жени:

https://docs.google.com/spreadsheets/d/ ... OtCIA/edit

Бягане мъже:

https://docs.google.com/spreadsheets/d/ ... edit#gid=0

Бягане жени:

https://docs.google.com/spreadsheets/d/ ... edit#gid=0

Линк към снимки от събитието, фотограф Даниела Куманова: https://www.facebook.com/media/set/?set ... 657&type=1


Add this to your website

Коментари

Моля, влезте в профила си, за да публикувате коментар
Последна промяна ( Вторник, 29 Юли 2014 10:20 )
 

Стани сътрудник на MTB-BG.com

Ако желаете ваши материали да бъдат публикувани в MTB-BG.com, ето няколко лесни начина да ни ги изпратите:

ИЗПРАТИ СТАТИЯ

Сложете текстов файл и снимки в архив (zip или rar) и ни ги изпратете, като използвате линка вляво. Във файла напишете вашето име или псевдоним. Ако ползвате снимки от други автори, задължително е те да са дали разрешение за публикуването им в MTB-BG.com и да са споменати имената/псевдонимите им.


ИЗПРАТИ СНИМКИ

Ако желаете да изпратите отделни снимки (до 5 бр.), най-лесно е да запишете автора и заглавието на снимката като име на файла (например: "ivan-ivanov_zalez-nad-Rila.jpg") и да ги изпратите, като използвате линка вляво. Ако желаете да изпратите повече снимки (над 5 бр.), най-добре е да ги сложите в архив (zip или rar) и да го изпратите, като използвате линка вляво. Можете в името на архива да посочите автора и заглавие за албума (например: "ivan-ivanov_karane-v-Rila.zip") или да включите в архива текстов файл, където да добавите име/псевдоним, заглавия и описания на снимките. Ако не сте автор на снимките, задължително е да имате разрешение от автора за публикуването им в MTB-BG.com и да посочите неговото име/псевдоним.


ПОВЕЧЕ...

Ако желаете да разгледате всички начини, по които можете да ни изпращате материали за публикуване, натиснете линка вляво.

Партньори