Събития

SloEnduro and 4Fun серии - календар за 2018 г.

News image

Словения е една от най-близките до България държави, в които човек може да участва в ендуро състезание с по-високо ниво на участниците и по-силна конкуренция. Същевременно в словенските ендуро серии разделянето на по-сериозни и трудни събития (SloEnduro), от една страна, и по-любителски ориентирани, от друга (4Fun сериите) не е новост и като че ли дава добри резултати в привличането на повече участници, без никой да се чувства ощетен или прекомерно затруднен....

Събития 2018 г. | Любомир Ботушаров | Неделя, 21 Януари 2018

Още...

На две гуми в Йордания

News image

Двама приятели имат идея да организират едно нестандартно пътешествие с велосипед в Йордания. За целта те организират предварителна среща с всеки, който би искал да се включи, за да може всички заедно да решат различни въпроси около организацията и логистиката, което вече ще позволи да се изчисли и цената на пътешествието. Срещата е на 23 януари от 19 ч в ресторант „Царевец“.За повече подробности копирам информацията от Facebook:...

Събития 2018 г. | Любомир Ботушаров | Петък, 19 Януари 2018

Още...

Велорали Rocks N Roll 2018 | 1 април

News image

И тази година велоклуб „Скала“ ще е един от първите, които ще посрещнат любителите на ХС карането в Белоградчик за поредното издание на велорали Rocks N' Roll. Датата е 1 април, но не се настройвайте само за шеги - в това състезание, ако се случи топло време, се лее пот, а пък ако се случи дъжд, няма да е по-малко предизвикателно. Във всички случаи обаче събитието е едно добро начало на сезона и е сред любимите ва много хора, което се потвърждава и от броя на участниците в последните години. Следват подробностите от организаторите....

Събития 2018 г. | Организаторите | Четвъртък, 18 Януари 2018

Още...

Home Mountain Winter DH 2018 | Репортаж

News image

В историята на българските зимни байк състезания повечето от тях са поставяли участниците пред трудни условия за каране и второто издание на Home Mountain Winter DH не беше изключение. Това е така, защото снегът, макар да е една от най-забавните настилки за каране, е може би и най-капризната. Не е добре ако го няма, но не е добре и да е пресен; хубаво е да е твърд, но не напълно заледен - ако пък поомекне, отново е лошо. И ако в повечето си състояния той все пак е забавен за индивидуално каране, то когато на едно и също място се изсипят няколко десетки участници, чиито гуми разорават пистата, единствено много твърд, почти заледен сняг върши работа. Такъв е бил миналата година за зимния дуел в Чепеларе, но на 13 януари 2018 г. Витоша бе твърде далеч от това състояние....

Събития 2018 г. | Любомир Ботушаров | Вторник, 16 Януари 2018

Още...

Home Mountain Winter DH 2018 | Класиране

News image

Едни от най-трудните условия за каране посрещнаха участниците във второто издание на състезанието по зимно спускане Home Mountain Winter DH. Може би заради това и резултатите в много от категориите бяха изненадващи, но не и ...

Събития 2018 г. | Любомир Ботушаров | Събота, 13 Януари 2018

Още...

Пътеките на Атлас, Мароко | 3-10 март 2018 г.

News image

Мароко. Много от нас са чували за тази страна - за пустинята Сахара, Казабланка, Гибралтар… не малко и знаят, че там се намират и големи, високи планини, над 4000 м. А знаете ли какви прекрасни пътеки има там? Може би в края на нашата зима е време е да разберем....

Събития 2018 г. | Байкария | Вторник, 19 Декември 2017

Още...

Home Mountain Winter DH 2018 | 13 януари

News image

За втора поредна година „домашната“ планина ще бъде домакин на уникалното зимно състезание по спускане Home Mountain Winter DH!

Събития 2018 г. | Организаторите | Петък, 15 Декември 2017

Още...

Български колоездачни серии 2018 - календар

News image

Оказа се, че това, което публикувахме днес по повод на Българските ендуро серии, дори не е новина, защото целият календар на Българските колоездачни серии е онлайн още от 7 декември. Явно просто ние научихме последни... случва се. ...

Събития 2018 г. | Любомир Ботушаров | Вторник, 12 Декември 2017

Още...

Български ендуро серии 2018 - календар

News image

Днес във Facebook страницата на Българските ендуро серии бе публикувана тази интересна картинка:

Събития 2018 г. | Любомир Ботушаров | Вторник, 12 Декември 2017

Още...

Български колоездачни серии 2017 - награждаване

News image

За всички, които не успяха да присъстват на награждаването в Българските колоездачни серии 2017, което се проведе на 2 декември в София, този видеозапис на Кирил Найденов от церемонията в клуб Switch показва всички призьори за този сезон....

Събития 2017 г. | Кирил Найденов | Неделя, 3 Декември 2017

Още...

Повече в: Събития 2017 г., Събития 2017 г., Събития в България, Събития в чужбина, Събития 2018 г., Събития 2015 г., Събития 2016 г.

Лудогорско колоездене (ХС) и полумаратон - 27.07.2014
Написано от Организаторите    Понеделник, 14 Юли 2014 08:05    Печат

На 27 юли край Разград ще се проведе състезание по колоездене (ХС) или бягане. Дължината на трасето е около 21 км, като всеки участник решава да ли да го измине с колело или с бягане. Пускаме информацията от името на организаторите, така както бе публикувана във форума.

Наредба за състезанието

I Въведение: 
Местността „Пчелина“ до Разград и съседните територии представляват около 60 квадратни километра предимно гори, които не се пресичат от асфалтови пътища. Природата е съхранена в естествения си вид, но са налични туристически пътеки и коларски пътища. Местността е проучена и картографирана. Релефът е разнообразен, природата е красива и е добра илюстрация на името Лудогорие. 

II Описание на проявата:

1. Участници: Предназначено за любители (средно ниво и напреднали) и професионалисти. Бегачи и колоездачи (MTB). Участниците над 18 години участват на собствена отговорност, тези под 18 срещу писмено родителско съгласие. 

2. Трасе: Горски и полски пътища, пътища без настилка, макадамови пътища, много малка част асфалтови пътища в близост до старт/финала. 
Описание на трасето: Старт от поляната до обръщалото на зона за отдих „Пчелина“ край Разград - координати 43°27'56.34"С, 26°28'35.73"И (300 метра надморска височина). След излизане от поляната следва кратък асфалтов преход и макадамов горски път до село Островче (предимно изкачване), преминаване покрай село Островче (спускане), изкачване към най-високата точка – Голямата поляна (надморска височина 480 метра) по коларски пътища през и покрай гора. Следва спускане изцяло през гора до Конската поляна и продължаване покрай Дядо Минева чешма в долина, където пътят отчасти има макадамова настилка. Остър завой и изкачване, продължаване по панорамен път по билото. Влизане в гора, движения по мрежа от горски пътища безнастилка. Малко преди финала се излиза на кратък асфалтов път с преминаване покрай хижи. Дължината е приблизително равна на полумаратонска дистанция – 21 км, за което е необходимо завършването на една обиколка на трасето. 
Малка дистанция за деца и начинаещи с дължина 2.4 километра. 
Маркиране на трасето – табели, ленти, лентички, стрелки. 

3. Дата и часове на старт: Състезанието ще се проведена 27 юли 2014 (неделя), ден след закриването на традиционния Панаир на киселото мляко в Разград (23-25 юли).

4. Пристигане на старта – не по-късно от 8:00 за тези, които не са записани предварително или не са платили таксата си за участие. За записаните участници с платена такса – не по-късно от 8:30 за получаване на стартови номера. 
Старт в последователност: 
– велосипедисти 21 километра – 9:00 часа сутринта; 
– бегачи 21 километра – 9:10 часа; 
– колоездачи и бегачи 2.4 километра – 9:15 часа. 
Контролен час за финиширане – 14:00 ч. 

4. Записване, такса за участие, награди, пунктове, кетъринг, настаняване, друго.
Записването и плащането на стартовата такса за дистанция 21 километра могат да се 
направят по три начина: 
– Онлайн на адрес: https://docs.google.com/forms/d/1vD3cZU ... =send_form и плащане по банкова сметка до 23 юли (сряда) включително. В този случай таксата за участие е 10 лева. 
Информация за банковата сметка: Получател: ТД „Буйна гора“ - Разград, ИАБанк – Разград, IBAN: BG69IABG74601000109300, BIC: IABGBGSF. Необходимо е наредителят да присъства с имената си и дата на раждане, а в основание да попълни „Такса за състезание“. 
– По време на някоя от седмичните прояви на клуб „Зелена стъпка“ в Разград (например Неделно бягане в парка). Такса за участие – 10 лева.
– Записване и плащане на място преди старта с явяване не по-късно от 8:00 ч. Такса за участие 15 лева.

Участниците на дистанция 2.4 километра не се записват и не заплащат такса за участие. 

Стартовите номера се получават преди старта срещу подписване на декларация от участника, че участва на собствена отговорност. За велосипедисти на дистанция 21 километра е задължително използването на каски. 

Предвидени са награди за първите 3 места при мъже и жени на 21 километра и допълнителни награди за финиширалите. 

По трасето от 21 километра ще са налични 2 подкрепителни, контролни и сервизни пункта с храна, вода, аптечка, инструменти. Допълнително могат да бъдат добавени от 1 до 3 по-малки контролни пункта, на които ще има само вода. 

Осигурено е настаняване в хижа Пчелина, отстояща на 500 метра от старт/финала. Цената на нощувката е 10 лева за легло в стаи за двама или четирима със собствен санитарен възел. Желателно е предварително записване на тел. 0889170447 и email 
Е-мейл адресът e защитен от спам ботове. . При изчерпване на местата е налично и друго предлагане в района, но на други цени. 

Организаторите си запазват правото да дисквалифицират участник, непреминал изцяло по трасето, проявил се неспортсменски или замърсяващ природата с опаковки. Допустимо е изхвърлянето на отпадъци единствено в района на контролните пунктове и то на не повече от 20 метра след пункта. Всеки участник е длъжен да уведоми организаторите при преждевременно напускане на състезанието.

За контакти: клуб „Зелена стъпка“ https://www.facebook.com/groups/greenfoot.razgrad/ тел. 0888905063, 0890930230 email:  Е-мейл адресът e защитен от спам ботове. Е-мейл адресът e защитен от спам ботове.

Карта на трасето:
https://maps.google.com/maps?t=h&q=http ... fpubik.kmz


Add this to your website

Коментари

Моля, влезте в профила си, за да публикувате коментар
Последна промяна ( Понеделник, 14 Юли 2014 08:38 )
 

Стани сътрудник на MTB-BG.com

Ако желаете ваши материали да бъдат публикувани в MTB-BG.com, ето няколко лесни начина да ни ги изпратите:

ИЗПРАТИ СТАТИЯ

Сложете текстов файл и снимки в архив (zip или rar) и ни ги изпратете, като използвате линка вляво. Във файла напишете вашето име или псевдоним. Ако ползвате снимки от други автори, задължително е те да са дали разрешение за публикуването им в MTB-BG.com и да са споменати имената/псевдонимите им.


ИЗПРАТИ СНИМКИ

Ако желаете да изпратите отделни снимки (до 5 бр.), най-лесно е да запишете автора и заглавието на снимката като име на файла (например: "ivan-ivanov_zalez-nad-Rila.jpg") и да ги изпратите, като използвате линка вляво. Ако желаете да изпратите повече снимки (над 5 бр.), най-добре е да ги сложите в архив (zip или rar) и да го изпратите, като използвате линка вляво. Можете в името на архива да посочите автора и заглавие за албума (например: "ivan-ivanov_karane-v-Rila.zip") или да включите в архива текстов файл, където да добавите име/псевдоним, заглавия и описания на снимките. Ако не сте автор на снимките, задължително е да имате разрешение от автора за публикуването им в MTB-BG.com и да посочите неговото име/псевдоним.


ПОВЕЧЕ...

Ако желаете да разгледате всички начини, по които можете да ни изпращате материали за публикуване, натиснете линка вляво.

Партньори