Събития

XCO Симеоново | 10 юни 2018

News image

XCO, съкратено от cross-country olympic, е формат, който е част от програмата на летните Олимпииски игри от осемнадесет години насам. Представлява колоездaчно състезание по пресечен терен, при което участниците правят няколко обиколки по трасето....

Събития 2018 г. | Организаторите | Петък, 25 May 2018

Още...

Mercedes-Benz UCI MTB World Cup 2018 | Албщад, Германия

News image

След почивка от почти два месеца, XCO сериите за 2018 Mercedes-Benz UCI Mountain Bike World Cup бяха подновени на 18-20 май в Албщад, Германия. Това е шеста година, в която немският град домакинства на престижното състезание....

Събития 2018 г. | Любомир Ботушаров | Сряда, 23 May 2018

Още...

DRAG Lokorsko Enduro Cup 2018 | Класиране

News image

Първото ендуро състезание по пътеките над Локорско вече е факт и макар че нямахме възможност да присъстваме лично, бързаме поне да споделим резултатите, които са доста интересни:

Събития 2018 г. | Любомир Ботушаров | Понеделник, 21 May 2018

Още...

Biking Tours | Родопски уикенд Чернатица - 23-24 юни 2018

News image

Към края на юни Biking Tours отново ви канят в Родопите, този път по рида Чернатица.

Събития 2018 г. | Biking Tours | Понеделник, 21 May 2018

Още...

Отменени стартове в Боровец

News image

От екипа на Българските колоездачни серии съобщиха тази не много приятна новина:

Събития 2018 г. | Организаторите | Неделя, 20 May 2018

Още...

Световни ендуро серии 2018 | 3 кръг | Монтаня дю Кару, Франция

News image

Ричи Рууд и Сесил Раванел превзеха френските скали в Монтаня дю Кару Третият старт за сезона по пътеките във Френските Алпи явно пасна добре на Ричи Рууд (Yeti Fox/Shox Factory Racing Team), защото видяхме американеца във формата, в която доминираше два сезона поред в Световните ендуро серии. Още през първия ден той спечели три от четирите етапа и оглави временното класиране, макар че Адриен Дали (Team Lapierre) му „дишаше във врата“ само с 11 секунди изоставане. Джес Меламед започна състезанието добре, но излезе от играта със счупена ключица.През втория ден нещата се затегнаха още повече - след седмия (предпоследен) етап, който беше и един от най-техничните, пред които са се изправяли някога състезателите, преднината на Рууд пред Дали беше само 2 секунди! В последното спускане за деня обаче американецът вложи цялата си сила и успя да спечели този кръг. Изключително оспорвана бе и битката за третото място между Мартин Маес (GT Factory Racing) и Флориан Николаи (Canyon Factory Enduro Team), която също бе решена от отличното представяне на Маес в последния етап. При Сесил Раванел (Commencal Vallnord Enduro Team) победата изглеждаше по-лесна - както обикновено, тя спечели почти всички етапи и до последния вече имаше много комфортна преднина. Изабеу ...

Събития 2018 г. | Любомир Ботушаров | Петък, 18 May 2018

Още...

Каране с практически съвети в Западните Родопи

News image

Велоучилище МТБ-БГ и Biking Tours ви канят на едно по-нестандартно каране, в което ще пробваме някои от най-хубавите пътеки в най-западната част на Родопите (района на Якоруда, Бунцево, Краище, Орцево и Елешница), но ще съчетаем „ендуро-туризма“ с елементи на обучение, т.е. групата ще спира на избрани по-интересни/по-трудни места по пътеките, за да обсъждаме и показваме варианти за минаване, техника на каране и т.н. Целта е, както винаги, да бъде приятно и полезно, като упражненията ще са минимум за ниво ...

Събития 2018 г. | Biking Tours, Любомир Ботушаров | Четвъртък, 17 May 2018

Още...

Petrich DHI 2018 - класиране

News image

Сезонът по спускане също вече е официално открит, а резултатите предвещават оспорвана година. Ето го класирането от първия кръг в Петрич:

Събития 2018 г. | Любомир Ботушаров | Вторник, 15 May 2018

Още...

Спици и бодли 2018 - класиране

News image

Броят на участниците показва, че това състезание край Казанлък става все по-популярно и сигурно има защо! Нямаше как да се убедим на място, уви, но пък копираме с удоволствие челните места от класирането при колоездачите:...

Събития 2018 г. | Любомир Ботушаров | Вторник, 15 May 2018

Още...

Добро класиране на българските младежи в първия кръг на Specialized Rookies Cup 2018

News image

Спомняте ли си победата на Йордан Анчев в състезанието за деца и младежи от серията Specialized Rookies Cup през 2017 г.? Имаме основание да се надяваме, че този резултат няма да остане изолиран, нито пък запазен само за ...

Събития 2018 г. | Любомир Ботушаров | Вторник, 15 May 2018

Още...

Повече в: Събития 2017 г., Събития 2017 г., Събития в България, Събития в чужбина, Събития 2018 г., Събития 2015 г., Събития 2016 г.

Лудогорско колоездене (ХС) и полумаратон - 27.07.2014
Написано от Организаторите    Понеделник, 14 Юли 2014 08:05    Печат

На 27 юли край Разград ще се проведе състезание по колоездене (ХС) или бягане. Дължината на трасето е около 21 км, като всеки участник решава да ли да го измине с колело или с бягане. Пускаме информацията от името на организаторите, така както бе публикувана във форума.

Наредба за състезанието

I Въведение: 
Местността „Пчелина“ до Разград и съседните територии представляват около 60 квадратни километра предимно гори, които не се пресичат от асфалтови пътища. Природата е съхранена в естествения си вид, но са налични туристически пътеки и коларски пътища. Местността е проучена и картографирана. Релефът е разнообразен, природата е красива и е добра илюстрация на името Лудогорие. 

II Описание на проявата:

1. Участници: Предназначено за любители (средно ниво и напреднали) и професионалисти. Бегачи и колоездачи (MTB). Участниците над 18 години участват на собствена отговорност, тези под 18 срещу писмено родителско съгласие. 

2. Трасе: Горски и полски пътища, пътища без настилка, макадамови пътища, много малка част асфалтови пътища в близост до старт/финала. 
Описание на трасето: Старт от поляната до обръщалото на зона за отдих „Пчелина“ край Разград - координати 43°27'56.34"С, 26°28'35.73"И (300 метра надморска височина). След излизане от поляната следва кратък асфалтов преход и макадамов горски път до село Островче (предимно изкачване), преминаване покрай село Островче (спускане), изкачване към най-високата точка – Голямата поляна (надморска височина 480 метра) по коларски пътища през и покрай гора. Следва спускане изцяло през гора до Конската поляна и продължаване покрай Дядо Минева чешма в долина, където пътят отчасти има макадамова настилка. Остър завой и изкачване, продължаване по панорамен път по билото. Влизане в гора, движения по мрежа от горски пътища безнастилка. Малко преди финала се излиза на кратък асфалтов път с преминаване покрай хижи. Дължината е приблизително равна на полумаратонска дистанция – 21 км, за което е необходимо завършването на една обиколка на трасето. 
Малка дистанция за деца и начинаещи с дължина 2.4 километра. 
Маркиране на трасето – табели, ленти, лентички, стрелки. 

3. Дата и часове на старт: Състезанието ще се проведена 27 юли 2014 (неделя), ден след закриването на традиционния Панаир на киселото мляко в Разград (23-25 юли).

4. Пристигане на старта – не по-късно от 8:00 за тези, които не са записани предварително или не са платили таксата си за участие. За записаните участници с платена такса – не по-късно от 8:30 за получаване на стартови номера. 
Старт в последователност: 
– велосипедисти 21 километра – 9:00 часа сутринта; 
– бегачи 21 километра – 9:10 часа; 
– колоездачи и бегачи 2.4 километра – 9:15 часа. 
Контролен час за финиширане – 14:00 ч. 

4. Записване, такса за участие, награди, пунктове, кетъринг, настаняване, друго.
Записването и плащането на стартовата такса за дистанция 21 километра могат да се 
направят по три начина: 
– Онлайн на адрес: https://docs.google.com/forms/d/1vD3cZU ... =send_form и плащане по банкова сметка до 23 юли (сряда) включително. В този случай таксата за участие е 10 лева. 
Информация за банковата сметка: Получател: ТД „Буйна гора“ - Разград, ИАБанк – Разград, IBAN: BG69IABG74601000109300, BIC: IABGBGSF. Необходимо е наредителят да присъства с имената си и дата на раждане, а в основание да попълни „Такса за състезание“. 
– По време на някоя от седмичните прояви на клуб „Зелена стъпка“ в Разград (например Неделно бягане в парка). Такса за участие – 10 лева.
– Записване и плащане на място преди старта с явяване не по-късно от 8:00 ч. Такса за участие 15 лева.

Участниците на дистанция 2.4 километра не се записват и не заплащат такса за участие. 

Стартовите номера се получават преди старта срещу подписване на декларация от участника, че участва на собствена отговорност. За велосипедисти на дистанция 21 километра е задължително използването на каски. 

Предвидени са награди за първите 3 места при мъже и жени на 21 километра и допълнителни награди за финиширалите. 

По трасето от 21 километра ще са налични 2 подкрепителни, контролни и сервизни пункта с храна, вода, аптечка, инструменти. Допълнително могат да бъдат добавени от 1 до 3 по-малки контролни пункта, на които ще има само вода. 

Осигурено е настаняване в хижа Пчелина, отстояща на 500 метра от старт/финала. Цената на нощувката е 10 лева за легло в стаи за двама или четирима със собствен санитарен възел. Желателно е предварително записване на тел. 0889170447 и email 
Е-мейл адресът e защитен от спам ботове. . При изчерпване на местата е налично и друго предлагане в района, но на други цени. 

Организаторите си запазват правото да дисквалифицират участник, непреминал изцяло по трасето, проявил се неспортсменски или замърсяващ природата с опаковки. Допустимо е изхвърлянето на отпадъци единствено в района на контролните пунктове и то на не повече от 20 метра след пункта. Всеки участник е длъжен да уведоми организаторите при преждевременно напускане на състезанието.

За контакти: клуб „Зелена стъпка“ https://www.facebook.com/groups/greenfoot.razgrad/ тел. 0888905063, 0890930230 email:  Е-мейл адресът e защитен от спам ботове. Е-мейл адресът e защитен от спам ботове.

Карта на трасето:
https://maps.google.com/maps?t=h&q=http ... fpubik.kmz


Add this to your website

Коментари

Моля, влезте в профила си, за да публикувате коментар
Последна промяна ( Понеделник, 14 Юли 2014 08:38 )
 

Стани сътрудник на MTB-BG.com

Ако желаете ваши материали да бъдат публикувани в MTB-BG.com, ето няколко лесни начина да ни ги изпратите:

ИЗПРАТИ СТАТИЯ

Сложете текстов файл и снимки в архив (zip или rar) и ни ги изпратете, като използвате линка вляво. Във файла напишете вашето име или псевдоним. Ако ползвате снимки от други автори, задължително е те да са дали разрешение за публикуването им в MTB-BG.com и да са споменати имената/псевдонимите им.


ИЗПРАТИ СНИМКИ

Ако желаете да изпратите отделни снимки (до 5 бр.), най-лесно е да запишете автора и заглавието на снимката като име на файла (например: "ivan-ivanov_zalez-nad-Rila.jpg") и да ги изпратите, като използвате линка вляво. Ако желаете да изпратите повече снимки (над 5 бр.), най-добре е да ги сложите в архив (zip или rar) и да го изпратите, като използвате линка вляво. Можете в името на архива да посочите автора и заглавие за албума (например: "ivan-ivanov_karane-v-Rila.zip") или да включите в архива текстов файл, където да добавите име/псевдоним, заглавия и описания на снимките. Ако не сте автор на снимките, задължително е да имате разрешение от автора за публикуването им в MTB-BG.com и да посочите неговото име/псевдоним.


ПОВЕЧЕ...

Ако желаете да разгледате всички начини, по които можете да ни изпращате материали за публикуване, натиснете линка вляво.

Партньори