Начало Събития Събития 2014 Pamporovo Bike Cup 2014 - петък, 20 юни
Pamporovo Bike Cup 2014 - петък, 20 юни
Написано от Любомир Ботушаров    Петък, 20 Юни 2014 18:10    Печат

Започна състезанието по спускане и крос-кънтри, клас 1 на UCI, в Пампорово. Това ще е едно от малкото международни състезания в България тази година, което го нарежда сред най-важните събития в календара.

Макар че официално първият ден за оглед бе още в четвъртък, почти всички участници започнаха да пристигат днес, в петък, което в комбинация с облачното, а на моменти и дъждовно време, направи тренировките по спускане малко вяли. Повечето състезатели тепърва оглеждаха трасето, спираха често, пробваха обновените участъци.


Една такава секция с доста промени, на която реших да снимам днес, е каменния участък след дървената рампа. Организаторите са добавили един скален праг, който не може да бъде пропуснат, а също така са затворили линията през издадения пън, която за повечето участници до момента бе едновременно бърза и лесна. Сега най-бързите, искат или не, трябва да минават по доста по-техничната линия между пъна и дървото, по която има хлъзгави корени и един стърчащ камък, който вече взе първите си жертви.


Една от тях бе Мартин Бочуков от Ram Bikes, който за щастие се размина само с натъртване на хълбока, но доста болезнено. Той и съотборниците му бяха сред първите, които започнаха да тренират по трасето. По-късно започнаха да се включват и останалите, включително чуждестранните състезатели, някои от които минават с плашеща скорост по хлъзгавите камъни и корени.

Междувременно падна мъгла, започна да вали ситен дъждец и трасето стана още по-подвеждащо, а аз реших да хвърля поглед и на ХС пистата.


За жалост я заварих съвсем пуста - само трима маршали се бяха събрали под едно дърво в очакване да мине някой състезател. Казаха ми, че по-рано е имало няколко чужденци, румънци, които успявали да изкачат цялата писта, а там не липсват стръмни участъци. Има и добра видимост, както обещаха организаторите, макар че днес мъглата я намали значително.


При липса на каквото и да е за гледане по ХС трасето, се върнах за последен час тренировки на пистата за спускане, където карачите прелитаха все по-уверено. В последните минути преди 17 ч дори и слънцето започна да се показва, а в следващите два дни се очаква подобрение на времето, така че не се чудете много дали си струва да дойдете и да погледате надпреварата!


Add this to your website

Коментари

Моля, влезте в профила си, за да публикувате коментар
Последна промяна ( Петък, 20 Юни 2014 20:10 )
 

Стани сътрудник на MTB-BG.com

Ако желаете ваши материали да бъдат публикувани в MTB-BG.com, ето няколко лесни начина да ни ги изпратите:

ИЗПРАТИ СТАТИЯ

Сложете текстов файл и снимки в архив (zip или rar) и ни ги изпратете, като използвате линка вляво. Във файла напишете вашето име или псевдоним. Ако ползвате снимки от други автори, задължително е те да са дали разрешение за публикуването им в MTB-BG.com и да са споменати имената/псевдонимите им.


ИЗПРАТИ СНИМКИ

Ако желаете да изпратите отделни снимки (до 5 бр.), най-лесно е да запишете автора и заглавието на снимката като име на файла (например: "ivan-ivanov_zalez-nad-Rila.jpg") и да ги изпратите, като използвате линка вляво. Ако желаете да изпратите повече снимки (над 5 бр.), най-добре е да ги сложите в архив (zip или rar) и да го изпратите, като използвате линка вляво. Можете в името на архива да посочите автора и заглавие за албума (например: "ivan-ivanov_karane-v-Rila.zip") или да включите в архива текстов файл, където да добавите име/псевдоним, заглавия и описания на снимките. Ако не сте автор на снимките, задължително е да имате разрешение от автора за публикуването им в MTB-BG.com и да посочите неговото име/псевдоним.


ПОВЕЧЕ...

Ако желаете да разгледате всички начини, по които можете да ни изпращате материали за публикуване, натиснете линка вляво.

Партньори