Събития

XCO Симеоново | 10 юни 2018

News image

XCO, съкратено от cross-country olympic, е формат, който е част от програмата на летните Олимпииски игри от осемнадесет години насам. Представлява колоездaчно състезание по пресечен терен, при което участниците правят няколко обиколки по трасето....

Събития 2018 г. | Организаторите | Петък, 25 May 2018

Още...

Mercedes-Benz UCI MTB World Cup 2018 | Албщад, Германия

News image

След почивка от почти два месеца, XCO сериите за 2018 Mercedes-Benz UCI Mountain Bike World Cup бяха подновени на 18-20 май в Албщад, Германия. Това е шеста година, в която немският град домакинства на престижното състезание....

Събития 2018 г. | Любомир Ботушаров | Сряда, 23 May 2018

Още...

DRAG Lokorsko Enduro Cup 2018 | Класиране

News image

Първото ендуро състезание по пътеките над Локорско вече е факт и макар че нямахме възможност да присъстваме лично, бързаме поне да споделим резултатите, които са доста интересни:

Събития 2018 г. | Любомир Ботушаров | Понеделник, 21 May 2018

Още...

Biking Tours | Родопски уикенд Чернатица - 23-24 юни 2018

News image

Към края на юни Biking Tours отново ви канят в Родопите, този път по рида Чернатица.

Събития 2018 г. | Biking Tours | Понеделник, 21 May 2018

Още...

Отменени стартове в Боровец

News image

От екипа на Българските колоездачни серии съобщиха тази не много приятна новина:

Събития 2018 г. | Организаторите | Неделя, 20 May 2018

Още...

Световни ендуро серии 2018 | 3 кръг | Монтаня дю Кару, Франция

News image

Ричи Рууд и Сесил Раванел превзеха френските скали в Монтаня дю Кару Третият старт за сезона по пътеките във Френските Алпи явно пасна добре на Ричи Рууд (Yeti Fox/Shox Factory Racing Team), защото видяхме американеца във формата, в която доминираше два сезона поред в Световните ендуро серии. Още през първия ден той спечели три от четирите етапа и оглави временното класиране, макар че Адриен Дали (Team Lapierre) му „дишаше във врата“ само с 11 секунди изоставане. Джес Меламед започна състезанието добре, но излезе от играта със счупена ключица.През втория ден нещата се затегнаха още повече - след седмия (предпоследен) етап, който беше и един от най-техничните, пред които са се изправяли някога състезателите, преднината на Рууд пред Дали беше само 2 секунди! В последното спускане за деня обаче американецът вложи цялата си сила и успя да спечели този кръг. Изключително оспорвана бе и битката за третото място между Мартин Маес (GT Factory Racing) и Флориан Николаи (Canyon Factory Enduro Team), която също бе решена от отличното представяне на Маес в последния етап. При Сесил Раванел (Commencal Vallnord Enduro Team) победата изглеждаше по-лесна - както обикновено, тя спечели почти всички етапи и до последния вече имаше много комфортна преднина. Изабеу ...

Събития 2018 г. | Любомир Ботушаров | Петък, 18 May 2018

Още...

Каране с практически съвети в Западните Родопи

News image

Велоучилище МТБ-БГ и Biking Tours ви канят на едно по-нестандартно каране, в което ще пробваме някои от най-хубавите пътеки в най-западната част на Родопите (района на Якоруда, Бунцево, Краище, Орцево и Елешница), но ще съчетаем „ендуро-туризма“ с елементи на обучение, т.е. групата ще спира на избрани по-интересни/по-трудни места по пътеките, за да обсъждаме и показваме варианти за минаване, техника на каране и т.н. Целта е, както винаги, да бъде приятно и полезно, като упражненията ще са минимум за ниво ...

Събития 2018 г. | Biking Tours, Любомир Ботушаров | Четвъртък, 17 May 2018

Още...

Petrich DHI 2018 - класиране

News image

Сезонът по спускане също вече е официално открит, а резултатите предвещават оспорвана година. Ето го класирането от първия кръг в Петрич:

Събития 2018 г. | Любомир Ботушаров | Вторник, 15 May 2018

Още...

Спици и бодли 2018 - класиране

News image

Броят на участниците показва, че това състезание край Казанлък става все по-популярно и сигурно има защо! Нямаше как да се убедим на място, уви, но пък копираме с удоволствие челните места от класирането при колоездачите:...

Събития 2018 г. | Любомир Ботушаров | Вторник, 15 May 2018

Още...

Добро класиране на българските младежи в първия кръг на Specialized Rookies Cup 2018

News image

Спомняте ли си победата на Йордан Анчев в състезанието за деца и младежи от серията Specialized Rookies Cup през 2017 г.? Имаме основание да се надяваме, че този резултат няма да остане изолиран, нито пък запазен само за ...

Събития 2018 г. | Любомир Ботушаров | Вторник, 15 May 2018

Още...

Повече в: Събития 2017 г., Събития 2017 г., Събития в България, Събития в чужбина, Събития 2018 г., Събития 2015 г., Събития 2016 г.

Лятна Чепелареада 2014 – репортаж
Написано от Организаторите    Вторник, 10 Юни 2014 15:24    Печат


Екатерина Дафовска взе участие в първата в света „Лятна Чепелареада 2014” – различното състезание – планинско предизвикателство  с препятствия по колоездене и бягане над Чепеларе.

След четири незабравими зимни състезания с нарастващ брой участници, стигащи до над 320, дойде редът и на дебюта на „Лятна Чепелареада”, която събра около 100 участника на връх Мечи Чал (1870 м н.в.) над Чепеларе.

Състезателите отново преминаваха през различни етапи – скачане с чували, цепене на дърва, пиене на специална напитка (тази година БОЗА), забиване на пирони и стрелба с фунийки, които са уникални за формата Чепелареада, превръщайки я в единствена по рода си надпревара в планината. Домакините от вила "Мечи Чал", разположена на 1830 м н.в., над Чепеларе, и организаторите от Mountain Restart https://www.facebook.com/mountain.restart осигуриха перфектната организация на състезанието, както и добрата подготовка и обезопасяване на трасето позволиха различното зелено състезание да премине без никакви инциденти, въпреки огромното разнообразие на участници от възраст 1,4 години в катогория „Мама, Татка и Аз“ до 62 години в категория мъже колоездене.


Състезателите можеха да вземат участие и в трите старта, като показаха комбинативни умения като велосипедисти, бегачи и дори включиха своите половинки и наследници в надпреварата „Мама, Татко и Аз“ с колело и пеша. Семейното състезание събра над 50 участници, показвайки, че спортът сплотява различните поколения и обединява всички около една зелена положителна кауза.


Лятното издание на Чепелареада показа, че част от зимните призьори имат завидни качества и през лятото, като някои от тях грабнаха медали дори в няколко категории.


За пореден път се доказа, че на Чепелареада няма изявени фаворити. В най-многобройната категория колоездачи - мъжете - призовите позиции тази година заеха Николай Керин, Нено Делирадев и Петър Костов. В категория байк жени първа е Виктория Павлова, следвана от Диляна Такова и Траяна Василева. При високопланинските бегачи къса дистанция 2,5 км мъже – Михаил Чолев, Милен Николов и Павел Влъчков, жени – Ваня Панайотова, Христина Пищалова, Антоанета Мирчева. При бегачите на 5 км дистанция медалите се разпределиха по следния начин: мъже – Костадин Узунов, Пламен Балджиев, Васил Иванов, жени: Диляна Такова, Невелина Карталова, Ирина Ангелова.


Чепеларката Екатерина Дафовска, единствената българска зимна олимпийска шампионка по биатлон от Нагано, показа завидни умения в стрелбата с фунийки и завърши на достойното второ място във фамилната надпревара „Мама, Татко и Аз“ заедно с Ники и Марти. Движението за възраждане на фунийките като детска игра https://www.facebook.com/funiiki успя да спечели много млади последователи и фенове сред родителите.

За първи път тази година участниците в Чепелареада можеха да направят и отбори и да се класират на база точки от индивидуалните класирания на предварително заявени 4 участника в дисциплините байк и тичане. В тиймбилдинг надпреварата победители при колоездачите станаха „Чепеларските Шенлици“, които имаха и женски представител. При бегачите в отборното класиране победи отборът на „Червен трактор“. При отборното класиране по друг критерий – възраст на участниците – победата взе отбор „Баш Кавалите“ със завидните 225 години сумарна възраст на четиримата.


По време на събитието домакините от вила "Мечи Чал" бяха организирали различни кръжоци за възрастни и деца за планински арт проекти с природни елементи със Сръчковчетата, работилница за фунийки и стрелба, както и детски работилници за оцеляване в планината с Trip Elements.


След приключване на събитието, организаторите от Mountain Restart заедно с представители на местният велоклуб Chepelare Bike Community https://www.facebook.com/ChepelareBike ескортираха желаещите байкъри гости през панорамен 13 км маршрут Мечи Чал – Чепеларе, за да покажат прелестите на Родопите и прекрасните възможности за крос-кънтри и спускане.

Много представители от Родопите, от Чепеларе и Смолян, се включиха в надпреварата, изживявайки всеобщия празник и заявявайки желанието си за участие и подкрепа на зелената кауза на организаторите и местното НПО "Български съюз за защита на Родопите" - http://summer.chepelareada.com/index.php/cause.


Чепелареада продължи след 20:00 ч на нетуъркинг коктейл в Чепеларе с по чаша бяло вино и автентично местно овче сирене, осигурено от партньорите и домакини на Чепелареада – вила "Мечи Чал" и ресторант "При Старата Мечка" http://www.mechichal.com, а вечерта след 23:00 ч всички се забавляваха дружно на Адското Чепелареадско парти до изгрев слънце.

Всеобщият праник над Чепеларе събра много приятели на планината на връх Мечи Чал и създаде много положителни емоции над Чепеларе – Зеленото сърце на България. Организаторите от Mountain Restart обещават за следващата Зимна Чепелареада през 2015 г. да превърнат старото смърчово дърво в природна туристическа атракция.

Ето още няколко снимки, предоставени от организаторите:Add this to your website

Коментари

avatar skaliente
+1
 
 
Супер беше :) Догодина пак. Иначе първата снима с мен започва де :D Хаххахахах
Моля, влезте в профила си, за да публикувате коментар
Последна промяна ( Вторник, 10 Юни 2014 22:08 )
 

Стани сътрудник на MTB-BG.com

Ако желаете ваши материали да бъдат публикувани в MTB-BG.com, ето няколко лесни начина да ни ги изпратите:

ИЗПРАТИ СТАТИЯ

Сложете текстов файл и снимки в архив (zip или rar) и ни ги изпратете, като използвате линка вляво. Във файла напишете вашето име или псевдоним. Ако ползвате снимки от други автори, задължително е те да са дали разрешение за публикуването им в MTB-BG.com и да са споменати имената/псевдонимите им.


ИЗПРАТИ СНИМКИ

Ако желаете да изпратите отделни снимки (до 5 бр.), най-лесно е да запишете автора и заглавието на снимката като име на файла (например: "ivan-ivanov_zalez-nad-Rila.jpg") и да ги изпратите, като използвате линка вляво. Ако желаете да изпратите повече снимки (над 5 бр.), най-добре е да ги сложите в архив (zip или rar) и да го изпратите, като използвате линка вляво. Можете в името на архива да посочите автора и заглавие за албума (например: "ivan-ivanov_karane-v-Rila.zip") или да включите в архива текстов файл, където да добавите име/псевдоним, заглавия и описания на снимките. Ако не сте автор на снимките, задължително е да имате разрешение от автора за публикуването им в MTB-BG.com и да посочите неговото име/псевдоним.


ПОВЕЧЕ...

Ако желаете да разгледате всички начини, по които можете да ни изпращате материали за публикуване, натиснете линка вляво.

Партньори