Събития

SloEnduro and 4Fun серии - календар за 2018 г.

News image

Словения е една от най-близките до България държави, в които човек може да участва в ендуро състезание с по-високо ниво на участниците и по-силна конкуренция. Същевременно в словенските ендуро серии разделянето на по-сериозни и трудни събития (SloEnduro), от една страна, и по-любителски ориентирани, от друга (4Fun сериите) не е новост и като че ли дава добри резултати в привличането на повече участници, без никой да се чувства ощетен или прекомерно затруднен....

Събития 2018 г. | Любомир Ботушаров | Неделя, 21 Януари 2018

Още...

На две гуми в Йордания

News image

Двама приятели имат идея да организират едно нестандартно пътешествие с велосипед в Йордания. За целта те организират предварителна среща с всеки, който би искал да се включи, за да може всички заедно да решат различни въпроси около организацията и логистиката, което вече ще позволи да се изчисли и цената на пътешествието. Срещата е на 23 януари от 19 ч в ресторант „Царевец“.За повече подробности копирам информацията от Facebook:...

Събития 2018 г. | Любомир Ботушаров | Петък, 19 Януари 2018

Още...

Велорали Rocks N Roll 2018 | 1 април

News image

И тази година велоклуб „Скала“ ще е един от първите, които ще посрещнат любителите на ХС карането в Белоградчик за поредното издание на велорали Rocks N' Roll. Датата е 1 април, но не се настройвайте само за шеги - в това състезание, ако се случи топло време, се лее пот, а пък ако се случи дъжд, няма да е по-малко предизвикателно. Във всички случаи обаче събитието е едно добро начало на сезона и е сред любимите ва много хора, което се потвърждава и от броя на участниците в последните години. Следват подробностите от организаторите....

Събития 2018 г. | Организаторите | Четвъртък, 18 Януари 2018

Още...

Home Mountain Winter DH 2018 | Репортаж

News image

В историята на българските зимни байк състезания повечето от тях са поставяли участниците пред трудни условия за каране и второто издание на Home Mountain Winter DH не беше изключение. Това е така, защото снегът, макар да е една от най-забавните настилки за каране, е може би и най-капризната. Не е добре ако го няма, но не е добре и да е пресен; хубаво е да е твърд, но не напълно заледен - ако пък поомекне, отново е лошо. И ако в повечето си състояния той все пак е забавен за индивидуално каране, то когато на едно и също място се изсипят няколко десетки участници, чиито гуми разорават пистата, единствено много твърд, почти заледен сняг върши работа. Такъв е бил миналата година за зимния дуел в Чепеларе, но на 13 януари 2018 г. Витоша бе твърде далеч от това състояние....

Събития 2018 г. | Любомир Ботушаров | Вторник, 16 Януари 2018

Още...

Home Mountain Winter DH 2018 | Класиране

News image

Едни от най-трудните условия за каране посрещнаха участниците във второто издание на състезанието по зимно спускане Home Mountain Winter DH. Може би заради това и резултатите в много от категориите бяха изненадващи, но не и ...

Събития 2018 г. | Любомир Ботушаров | Събота, 13 Януари 2018

Още...

Пътеките на Атлас, Мароко | 3-10 март 2018 г.

News image

Мароко. Много от нас са чували за тази страна - за пустинята Сахара, Казабланка, Гибралтар… не малко и знаят, че там се намират и големи, високи планини, над 4000 м. А знаете ли какви прекрасни пътеки има там? Може би в края на нашата зима е време е да разберем....

Събития 2018 г. | Байкария | Вторник, 19 Декември 2017

Още...

Home Mountain Winter DH 2018 | 13 януари

News image

За втора поредна година „домашната“ планина ще бъде домакин на уникалното зимно състезание по спускане Home Mountain Winter DH!

Събития 2018 г. | Организаторите | Петък, 15 Декември 2017

Още...

Български колоездачни серии 2018 - календар

News image

Оказа се, че това, което публикувахме днес по повод на Българските ендуро серии, дори не е новина, защото целият календар на Българските колоездачни серии е онлайн още от 7 декември. Явно просто ние научихме последни... случва се. ...

Събития 2018 г. | Любомир Ботушаров | Вторник, 12 Декември 2017

Още...

Български ендуро серии 2018 - календар

News image

Днес във Facebook страницата на Българските ендуро серии бе публикувана тази интересна картинка:

Събития 2018 г. | Любомир Ботушаров | Вторник, 12 Декември 2017

Още...

Български колоездачни серии 2017 - награждаване

News image

За всички, които не успяха да присъстват на награждаването в Българските колоездачни серии 2017, което се проведе на 2 декември в София, този видеозапис на Кирил Найденов от церемонията в клуб Switch показва всички призьори за този сезон....

Събития 2017 г. | Кирил Найденов | Неделя, 3 Декември 2017

Още...

Повече в: Събития 2017 г., Събития 2017 г., Събития в България, Събития в чужбина, Събития 2018 г., Събития 2015 г., Събития 2016 г.

Лятна Чепелареада 2014 – репортаж
Написано от Организаторите    Вторник, 10 Юни 2014 15:24    Печат


Екатерина Дафовска взе участие в първата в света „Лятна Чепелареада 2014” – различното състезание – планинско предизвикателство  с препятствия по колоездене и бягане над Чепеларе.

След четири незабравими зимни състезания с нарастващ брой участници, стигащи до над 320, дойде редът и на дебюта на „Лятна Чепелареада”, която събра около 100 участника на връх Мечи Чал (1870 м н.в.) над Чепеларе.

Състезателите отново преминаваха през различни етапи – скачане с чували, цепене на дърва, пиене на специална напитка (тази година БОЗА), забиване на пирони и стрелба с фунийки, които са уникални за формата Чепелареада, превръщайки я в единствена по рода си надпревара в планината. Домакините от вила "Мечи Чал", разположена на 1830 м н.в., над Чепеларе, и организаторите от Mountain Restart https://www.facebook.com/mountain.restart осигуриха перфектната организация на състезанието, както и добрата подготовка и обезопасяване на трасето позволиха различното зелено състезание да премине без никакви инциденти, въпреки огромното разнообразие на участници от възраст 1,4 години в катогория „Мама, Татка и Аз“ до 62 години в категория мъже колоездене.


Състезателите можеха да вземат участие и в трите старта, като показаха комбинативни умения като велосипедисти, бегачи и дори включиха своите половинки и наследници в надпреварата „Мама, Татко и Аз“ с колело и пеша. Семейното състезание събра над 50 участници, показвайки, че спортът сплотява различните поколения и обединява всички около една зелена положителна кауза.


Лятното издание на Чепелареада показа, че част от зимните призьори имат завидни качества и през лятото, като някои от тях грабнаха медали дори в няколко категории.


За пореден път се доказа, че на Чепелареада няма изявени фаворити. В най-многобройната категория колоездачи - мъжете - призовите позиции тази година заеха Николай Керин, Нено Делирадев и Петър Костов. В категория байк жени първа е Виктория Павлова, следвана от Диляна Такова и Траяна Василева. При високопланинските бегачи къса дистанция 2,5 км мъже – Михаил Чолев, Милен Николов и Павел Влъчков, жени – Ваня Панайотова, Христина Пищалова, Антоанета Мирчева. При бегачите на 5 км дистанция медалите се разпределиха по следния начин: мъже – Костадин Узунов, Пламен Балджиев, Васил Иванов, жени: Диляна Такова, Невелина Карталова, Ирина Ангелова.


Чепеларката Екатерина Дафовска, единствената българска зимна олимпийска шампионка по биатлон от Нагано, показа завидни умения в стрелбата с фунийки и завърши на достойното второ място във фамилната надпревара „Мама, Татко и Аз“ заедно с Ники и Марти. Движението за възраждане на фунийките като детска игра https://www.facebook.com/funiiki успя да спечели много млади последователи и фенове сред родителите.

За първи път тази година участниците в Чепелареада можеха да направят и отбори и да се класират на база точки от индивидуалните класирания на предварително заявени 4 участника в дисциплините байк и тичане. В тиймбилдинг надпреварата победители при колоездачите станаха „Чепеларските Шенлици“, които имаха и женски представител. При бегачите в отборното класиране победи отборът на „Червен трактор“. При отборното класиране по друг критерий – възраст на участниците – победата взе отбор „Баш Кавалите“ със завидните 225 години сумарна възраст на четиримата.


По време на събитието домакините от вила "Мечи Чал" бяха организирали различни кръжоци за възрастни и деца за планински арт проекти с природни елементи със Сръчковчетата, работилница за фунийки и стрелба, както и детски работилници за оцеляване в планината с Trip Elements.


След приключване на събитието, организаторите от Mountain Restart заедно с представители на местният велоклуб Chepelare Bike Community https://www.facebook.com/ChepelareBike ескортираха желаещите байкъри гости през панорамен 13 км маршрут Мечи Чал – Чепеларе, за да покажат прелестите на Родопите и прекрасните възможности за крос-кънтри и спускане.

Много представители от Родопите, от Чепеларе и Смолян, се включиха в надпреварата, изживявайки всеобщия празник и заявявайки желанието си за участие и подкрепа на зелената кауза на организаторите и местното НПО "Български съюз за защита на Родопите" - http://summer.chepelareada.com/index.php/cause.


Чепелареада продължи след 20:00 ч на нетуъркинг коктейл в Чепеларе с по чаша бяло вино и автентично местно овче сирене, осигурено от партньорите и домакини на Чепелареада – вила "Мечи Чал" и ресторант "При Старата Мечка" http://www.mechichal.com, а вечерта след 23:00 ч всички се забавляваха дружно на Адското Чепелареадско парти до изгрев слънце.

Всеобщият праник над Чепеларе събра много приятели на планината на връх Мечи Чал и създаде много положителни емоции над Чепеларе – Зеленото сърце на България. Организаторите от Mountain Restart обещават за следващата Зимна Чепелареада през 2015 г. да превърнат старото смърчово дърво в природна туристическа атракция.

Ето още няколко снимки, предоставени от организаторите:Add this to your website

Коментари

avatar skaliente
+1
 
 
Супер беше :) Догодина пак. Иначе първата снима с мен започва де :D Хаххахахах
Моля, влезте в профила си, за да публикувате коментар
Последна промяна ( Вторник, 10 Юни 2014 22:08 )
 

Стани сътрудник на MTB-BG.com

Ако желаете ваши материали да бъдат публикувани в MTB-BG.com, ето няколко лесни начина да ни ги изпратите:

ИЗПРАТИ СТАТИЯ

Сложете текстов файл и снимки в архив (zip или rar) и ни ги изпратете, като използвате линка вляво. Във файла напишете вашето име или псевдоним. Ако ползвате снимки от други автори, задължително е те да са дали разрешение за публикуването им в MTB-BG.com и да са споменати имената/псевдонимите им.


ИЗПРАТИ СНИМКИ

Ако желаете да изпратите отделни снимки (до 5 бр.), най-лесно е да запишете автора и заглавието на снимката като име на файла (например: "ivan-ivanov_zalez-nad-Rila.jpg") и да ги изпратите, като използвате линка вляво. Ако желаете да изпратите повече снимки (над 5 бр.), най-добре е да ги сложите в архив (zip или rar) и да го изпратите, като използвате линка вляво. Можете в името на архива да посочите автора и заглавие за албума (например: "ivan-ivanov_karane-v-Rila.zip") или да включите в архива текстов файл, където да добавите име/псевдоним, заглавия и описания на снимките. Ако не сте автор на снимките, задължително е да имате разрешение от автора за публикуването им в MTB-BG.com и да посочите неговото име/псевдоним.


ПОВЕЧЕ...

Ако желаете да разгледате всички начини, по които можете да ни изпращате материали за публикуване, натиснете линка вляво.

Партньори