Начало Събития Събития 2014 Приключи "УСТРЕМ ВЕЛОФЕСТ 2014" – най-велосипедното събитие на Варна
Приключи "УСТРЕМ ВЕЛОФЕСТ 2014" – най-велосипедното събитие на Варна
Написано от Организаторите    Четвъртък, 05 Юни 2014 09:43    Печат

В три поредни дни Велоклуб "УСТРЕМ" организира събития, насочени към всички, които обичат велосипедите и природата.


Въпреки обилните дъждове в предните дни, в събитията взеха участие много варненци и гости на града, от най-малките, до най-големите и от начинаещи, до елитни състезатели.

В петък (30 май) се проведе велошествие - финално събитие на националната инициатива "До работа с колело". Наградени бяха най-изявеният варненец - Георги Георгиев, изминал близо 900 км в рамките на месец, както и най-изявеният варненски отбор (Техномаркет), участващи в надпреварата за най-много изминати километри в градска среда.

В събота (31 май) въпреки дъжда, във велоизлет се включиха близо 20 души.

В неделя (1 юни) под надслов "Планинско колоездене с дъх на море" се проведе празник сред природата на Ковшаг чешма, включващ състезание по планинско колоездене за деца, възрастни, начинаещи, напреднали и състезатели, както и други забавления. Многото кал, заради обилните дъждове предните дни, направи достъпа до събитието труден, а карането в гората предизвикателство. Това явно не успя да спре 75-имата участници и около 250 души публика. Именно калта направи 1 юни истински празник на детето, изкарвайки детското у всеки. В края на състезанието поляната бе превзета от кални, но усмихнати физиономии.


Част от велофеста е любителският фотоконкурс за снимки от събитието. Той е насочен към любителите фотографи, а срокът за изпращане на фотографии е до 10 юни. Най-добрите 30 снимки ще бъдат изложени във фотоизложба на 18 юни от 19:00 часа в Арт салона на Радио Варна, където ще бъдат наградени и авторите на 7-те най-добри фотографии.

Още снимки от дните на фестивала можете да видите в тази галерия: http://www.mtb-bg.com/index.php/gallery/photos/velofest-ustrem-2014

Велоклуб „УСТРЕМ“ иска да благодари на всички подпомогнали събитието:

-      Община Варна, Дирекция „Образование, младежки дейности и спорт“, Дирекция „Инжинерна инфраструктура“, Дирекция „УСКОР“;

-      ДЕРБАК при БЧК;

-      Природен парк „Златни пясъци“;

-      Български колоездачен съюз;

-      ОД на МВР – Варна;

-      FULLMAX и FULLMAX CENTER;

-      ПроКредит Банк;

-      Радио Варна;

-      Морето.нет;

-      Фото студиа „Пиксел плюс“;

-      Млечни продукти „Боженци“;

-      Тестени изделия „Лагард“;

-      ТД „Родни балкани“;

-      и всички десетки доброволци, подпомогнали организацията на събитието с труда си.

Велоклуб „УСТРЕМ“


Add this to your website

Коментари

Моля, влезте в профила си, за да публикувате коментар
Последна промяна ( Четвъртък, 05 Юни 2014 12:42 )
 

Стани сътрудник на MTB-BG.com

Ако желаете ваши материали да бъдат публикувани в MTB-BG.com, ето няколко лесни начина да ни ги изпратите:

ИЗПРАТИ СТАТИЯ

Сложете текстов файл и снимки в архив (zip или rar) и ни ги изпратете, като използвате линка вляво. Във файла напишете вашето име или псевдоним. Ако ползвате снимки от други автори, задължително е те да са дали разрешение за публикуването им в MTB-BG.com и да са споменати имената/псевдонимите им.


ИЗПРАТИ СНИМКИ

Ако желаете да изпратите отделни снимки (до 5 бр.), най-лесно е да запишете автора и заглавието на снимката като име на файла (например: "ivan-ivanov_zalez-nad-Rila.jpg") и да ги изпратите, като използвате линка вляво. Ако желаете да изпратите повече снимки (над 5 бр.), най-добре е да ги сложите в архив (zip или rar) и да го изпратите, като използвате линка вляво. Можете в името на архива да посочите автора и заглавие за албума (например: "ivan-ivanov_karane-v-Rila.zip") или да включите в архива текстов файл, където да добавите име/псевдоним, заглавия и описания на снимките. Ако не сте автор на снимките, задължително е да имате разрешение от автора за публикуването им в MTB-BG.com и да посочите неговото име/псевдоним.


ПОВЕЧЕ...

Ако желаете да разгледате всички начини, по които можете да ни изпращате материали за публикуване, натиснете линка вляво.

Партньори