Начало Събития Събития 2014 ХСО Bike Cup Пампорово 2014 - предварителна информация
ХСО Bike Cup Пампорово 2014 - предварителна информация
Написано от Concept Creative    Сряда, 04 Юни 2014 08:18    Печат

Както знаете, в рамките на Pamporovo Bike Cup 2014 за първи път у нас ще се проведе и ХСО състезание от клас 1 на UCI. В тази връзка организаторите от Concept Creative разпространиха отделна информация само за него, за да наблегнат на новото за страната ни ниво в тази дисциплина. За всички, които пропуснаха да гледат на живо балканското първенство миналата година - не повтаряйте тази грешка! Елате в Пампорово, за да видите колко интересно може да е едно ХСО състезание, когато в него се борят поне няколко човека, каращи на високо ниво!


03.06.2014

По-малко от месец остава до началото на първото в историята на страната ни крос-кънтри състезание от престижния клас 1 на Международния колоездачен съюз! Събитието ще се проведе на 20-21 юни в курорта Пампорово и се очаква да предизвика интереса както на родните, така и много чуждестранни състезатели.

До този момент има изпратени запитвания от Турската, Гръцката, Израелската и Кипърската колоездачни федерации, издават организаторите от Concept Creative.

Състезателите ще бъдат разделени в няколко отделни категории:

– UCI Мъже Елит - само за състезатели, притежаващи състезателни лицензи, първите 15 в класирането ще получат точки за световната ранглиста и примамлив паричен награден фонд от над 3700 лева

-  3 отворени категории  - Юноши 15+, Жени 15+ и Мастърс 30+, в които могат да се включат всички

 

Трасето на надпреварата, с което ще трябва да се преборят участниците, е с обща дължина 4260 метра и 159 метра денивелация, като всички състезатели ще трябва да направят определен брой обиколки в зависимост от категорията, в която се състезават.

Интересна информация за трасето е, че тази година домакините от Вело Парк Пампорово са изградили изцяло нов участък за изкачване, с който трасето е изключително разнообразно и интересно не само за състезателите, но и за публиката, която ще има пряка видимост от финалната зона почти през цялото време на изкачването.


Предварителната онлайн регистрацията за участие вече е отворена и ще бъде активна до 19 юни. Всеки, който иска да се запише за участие, може да го направи, като попълни коректно регистрационната форма тук.

Състезанието ще се проведе с подкрепата на Община Смолян, Пампорово АД, тонизираща напитка Gatorade, Магазини Drag Zone, Schwalbe, Teva, Гармин България и Roobar.

Подробна техническа спецификация на състезанието можете да видите тук.

Допълнителна информация очаквайте до дни, а за да не изпуснете нещо, следете и нашата фейсбук страница.

Програма:

19 Юни / Четвъртък 
10:00 - 18:00 Оглед на трасето
16:00 - 19:00 Регистрация
20 Юни / Петък 
09:30 - 17:00 Регистрации
09:30 - 17:00 Тренировки
18:00 - Техническа конференция (в хотел Перелик)
21 Юни / Събота 
09:00 - 10:30 Регистрация
09:30 - 12:00 Тренировки
13:00 - 16:00 Финали*
*Церемония по награждаването - 30 минути след финалите

За всякакви допълнителни въпроси можете да се свържете с нас тук.


Add this to your website

Коментари

Моля, влезте в профила си, за да публикувате коментар
Последна промяна ( Сряда, 04 Юни 2014 09:12 )
 

Стани сътрудник на MTB-BG.com

Ако желаете ваши материали да бъдат публикувани в MTB-BG.com, ето няколко лесни начина да ни ги изпратите:

ИЗПРАТИ СТАТИЯ

Сложете текстов файл и снимки в архив (zip или rar) и ни ги изпратете, като използвате линка вляво. Във файла напишете вашето име или псевдоним. Ако ползвате снимки от други автори, задължително е те да са дали разрешение за публикуването им в MTB-BG.com и да са споменати имената/псевдонимите им.


ИЗПРАТИ СНИМКИ

Ако желаете да изпратите отделни снимки (до 5 бр.), най-лесно е да запишете автора и заглавието на снимката като име на файла (например: "ivan-ivanov_zalez-nad-Rila.jpg") и да ги изпратите, като използвате линка вляво. Ако желаете да изпратите повече снимки (над 5 бр.), най-добре е да ги сложите в архив (zip или rar) и да го изпратите, като използвате линка вляво. Можете в името на архива да посочите автора и заглавие за албума (например: "ivan-ivanov_karane-v-Rila.zip") или да включите в архива текстов файл, където да добавите име/псевдоним, заглавия и описания на снимките. Ако не сте автор на снимките, задължително е да имате разрешение от автора за публикуването им в MTB-BG.com и да посочите неговото име/псевдоним.


ПОВЕЧЕ...

Ако желаете да разгледате всички начини, по които можете да ни изпращате материали за публикуване, натиснете линка вляво.

Партньори