Събития

Пътеките на Кападокия 2018 | 18-26 май

News image

През 2018 планираме две посещения на Кападокия с колело - в периодите 18 - 26 Май и 12 - 20 Октомври. Посочените подробности са валидни за месец май, но съдържанието на програмата е аналогично с това за месец октомври. Всички описани по-долу карания са кръгови - започват и завършват в Гьореме - основния туристически център на Кападокия. Каранията са със средно ниво на трудност - черни пътища за изкачване към високите части на платото и технични пътеки за спускане низ каньоните. Специален гост на карането през май ще бъде Любомир Ботушаров от www.mtb-bg.com, което ще ни позволи да комбинираме каранията със заучаване и прилагане на някои основни техники за катерене и спускане по технични ...

Събития 2018 г. | Байкария | Вторник, 20 Февруари 2018

Още...

Mega Enduro Mountain Hill се завръща!

News image

Има много хора, които обичат това състезание, и за тях новините са повече от добри! В края на юни и началото на юли 2018 г. отново ще бъде даден масов старт от Беклемето по дългото и уморително трасе чак до гр. Троян, където ще има палатки, скара, музика и добро настроение....

Събития 2018 г. | Организаторите | Неделя, 18 Февруари 2018

Още...

Вело Царево - спортен календар за 2018 г.

News image

Клуб „Вело Царево“ избраха интересен начин да споделят спортния си календар с нас - директно с видеоклипове (едното всъщност е запис от радиопредаване, само че качен в YouTube). Не може да се отрече, че такъв формат е удобен, така че ето я информацията:...

Събития 2018 г. | Любомир Ботушаров | Четвъртък, 15 Февруари 2018

Още...

Световни ендуро серии - календар за 2018 и 2019 г. и други новости

News image

Първите подробности за календара на Световните ендуро серии през 2018 г. ви съобщихме още през лятото на 2017, но сега е време да си припомним датите и местата, защото първият старт в Чили е само след един месец. Освен това организаторите вече обявиха и календара за 2019 г., заедно с още няколко интересни новости!...

Събития 2018 г. | Любомир Ботушаров | Сряда, 14 Февруари 2018

Още...

Ботевград също влиза в Българските даунхил серии

News image

Здравейте, приятели! :) С радост ви съобщаваме една чудесна новина - имаме още една потвърдена дата и нова локация в календара на даунхил сериите за 2018 г. и това е 18-19 август - Ботевград!...

Събития 2018 г. | Организаторите | Понеделник, 12 Февруари 2018

Още...

Banff Centre Mountain Film Festival World Tour '18 София | 21-22 февруари

News image

Banff Centre Mountain Film Festival World Tour отново идва в България. За пета поредна година българската публика ще стане част от Световната обиколка на най-големия и един от най-престижните планински кинофестивали в ...

Събития 2018 г. | Организаторите | Сряда, 7 Февруари 2018

Още...

Пътеките на Ла Палма 2018

News image

И пак на Ла Палма! Преди да отидем за пръв път, не вярвах, че ще потретим…Това е един от Канарските острови, наричан от местните „La isla bonita” (красивият остров). Успяхме да се убедим в това при двете ни вече пътувания на острова през 2016 и 2017 г. Спокойствието, топлия климат, дивата и разнообразна природа, гостоприемните, усмихнати хора,вкусна и свежа кухня го правят истински рай, където искаш да се върнеш пак и ...

Събития 2018 г. | Байкария | Вторник, 6 Февруари 2018

Още...

Спици и бодли 2018 | 12 май

News image

Третото издание на състезанието по планинско колоездене и щафетно бягане „Спици и бодли“ ще се проведе на 12 май 2018 г. Старт/финалът отново е в Казанлък, откъдето трасето продължава в полите (а после и в по-високите части) на Стара ...

Събития 2018 г. | Организаторите | Вторник, 6 Февруари 2018

Още...

Madeira Enduro Vibes 2018 - ендуро тур на остров Мадейра

News image

Избягайте от зимата за една седмица уникално каране на о-в Мадейра, Португалия, превърнал се в една от най-популярните и интересни дестинации за ендуро и даунхил ваканции!

Събития 2018 г. | Организаторите | Събота, 27 Януари 2018

Още...

Планински маратон Сливен 2018 | 20 май

News image

Поредното събитие, за което получихме информация наскоро и добавяме в календара на МТБ-БГ, ще се проведе в Сливен и ще включва бягане и планинско колоездене.

Събития 2018 г. | Организаторите | Сряда, 24 Януари 2018

Още...

Повече в: Събития 2017 г., Събития 2017 г., Събития в България, Събития в чужбина, Събития 2018 г., Събития 2015 г., Събития 2016 г.

Gabrovo Challenge City DH vol.3 - репортаж
Написано от Любомир Ботушаров    Понеделник, 19 Май 2014 11:38    Печат

На 18 май в Габрово за трети път се проведе състезание по градско спускане, организирано от Concept Creative и с активното съдействие на общината. Събитието беше част от двудневни празненства в града на хумора и шегата, включващи и карнавал по улиците в събота вечерта.


Организатори, участници и публика имаха късмет с метеорологичните условия. След пороен дъжд в събота следобед, когато трасето бе отворено само за пешеходен оглед, в неделя времето бе предимно слънчево, а надвисналият по пладне облак заобиколи града  и не се изсипа върху него.

Това бе чудесно, защото при финала и покрай трасето се бяха събрали стотици хора, за да наблюдават екстремната надпревара, а тя бе наистина такава! Участниците буквално летяха по дълги, тесни и разбити стълбища, а наред с това организаторите бяха добавили и няколко дървени рампи за скокове и други съоръжения, с които да разчупят трасето и да го направят по-трудно. Калта в горските участъци внасяше допълнителен елемент на нестабилност, а няколкото свързващи по-равни асфалтови алеи изискваха сила и издръжливост от тези, които се борят за челни позиции.


Голяма заслуга за изключителната атмосфера на събитието имаше публиката, която бе навсякъде покрай трасето, но особено на финала хората ревяха с цяло гърло при преминаването на най-добрите състезатели, а когато те бяха от Габрово или Севлиево, всеки сякаш включваше и второ гърло, защото овациите наподобяваха тези на сериозен футболен мач.

Четири жени се спуснаха по нелекото трасе, като най-бърза сред тях бе Ани Томева (Свободно измерение), следвана от Йоана Великова (караща за местния клуб Underground Riders) и Полина Петрова (Gravity).

Много силно присъствие имаха Underground Riders и в категория твърдаци, където Георги Ралевски завърши първи, а Павел Георгиев трети. Втори остана Николай Мирчев.

И ако това не е достатъчно, Микаел Памукчиев, отново от местния клуб, даде най-добро време при младежите - сравнимо с топ 10 при мъжете. На второ място в тази категория остана Мартин Ненчев, а трети - Денислав Ангелов (Extreme Motion).


Както обикновено, най-оспорвана бе категорията на мъжете. Всъщност, като си припомним и предишните две издания на Gabrovo Challenge, може да се каже, че това състезание традиционно се решава с разлики от по няколко стотни, а не няколко секунди. В случая Росен Ковачев (Gravity) даде най-доброто време (1:36.72), но Стивиан Гатев (Go Ride Kona) финишира само на 13 стотни от него, а Мартин Бочуков (Ram Bikes) с още секунда по-назад.

В последния момент организаторите решиха да обособят и категория ветерани, където най-бърз беше Виктор Тодоров, следван от Любомир Тодоров (Drag Zone) и Николай Желев (Shore Invaders).

Пълните резултати можете да видите тук: http://www.mtb-bg.com/index.php/events/events-2014/2813-events-bg-2014-gabrovo-challenge-city-dh-vol3-results

Очаквайте в следващите дни галерия и фото-репортаж от събитието!


Add this to your website

Коментари

avatar sensation_blue
0
 
 
Една малка поправка - 2-ри при твърдаците е Николай Мирчев, объркването е защото има и друг русенец, който е Николай Марчев :)
avatar dudelgrincen
0
 
 
Доста лежерно трасе въпреки рампите :), но сигурно затова е било толкова оспорвано.
Моля, влезте в профила си, за да публикувате коментар
Последна промяна ( Вторник, 20 Май 2014 11:18 )
 

Стани сътрудник на MTB-BG.com

Ако желаете ваши материали да бъдат публикувани в MTB-BG.com, ето няколко лесни начина да ни ги изпратите:

ИЗПРАТИ СТАТИЯ

Сложете текстов файл и снимки в архив (zip или rar) и ни ги изпратете, като използвате линка вляво. Във файла напишете вашето име или псевдоним. Ако ползвате снимки от други автори, задължително е те да са дали разрешение за публикуването им в MTB-BG.com и да са споменати имената/псевдонимите им.


ИЗПРАТИ СНИМКИ

Ако желаете да изпратите отделни снимки (до 5 бр.), най-лесно е да запишете автора и заглавието на снимката като име на файла (например: "ivan-ivanov_zalez-nad-Rila.jpg") и да ги изпратите, като използвате линка вляво. Ако желаете да изпратите повече снимки (над 5 бр.), най-добре е да ги сложите в архив (zip или rar) и да го изпратите, като използвате линка вляво. Можете в името на архива да посочите автора и заглавие за албума (например: "ivan-ivanov_karane-v-Rila.zip") или да включите в архива текстов файл, където да добавите име/псевдоним, заглавия и описания на снимките. Ако не сте автор на снимките, задължително е да имате разрешение от автора за публикуването им в MTB-BG.com и да посочите неговото име/псевдоним.


ПОВЕЧЕ...

Ако желаете да разгледате всички начини, по които можете да ни изпращате материали за публикуване, натиснете линка вляво.

Партньори