Начало Събития Събития 2014 Курс за придобиване на квалификация – Инструктор/Водач по планинско колоездене - 23-25 май 2014
Курс за придобиване на квалификация – Инструктор/Водач по планинско колоездене - 23-25 май 2014
Написано от Организаторите    Вторник, 06 Май 2014 06:52    Печат

Клуб „Enduro Warriors” със съдействието на Concept Creative, организират курс за придобиване на квалификация инструктор/водач по планинско колоездене, към английската организация MIAS.


Сертификатът - Mountain Bike Leader Award Level 2- е официално признат като професионална квалификация във Великобритания и по целия свят. Той дава право на успешно завършилите курса да работят като инструктори по планинско колоездене, както и да водят и организират туристически програми.

Курсът е с продължителност 3 дни и ще се проведе на датите 23, 24 и 25 Май в София и на територията на ПП Витоша.

Програмата включва практически и теоретически занятия, на следните теми:

  • Техники за обучение, водене и работа с групи – различни по трудност терени
  • Планиране на преходи и карания; навигация
  • Оказване на първа помощ
  • Лична и групова безопасност и оценка на риска
  • Екипировка за планинско колоездене - характеристики и специфики на работа
  • Ремонт, поддръжка и грижи за велосипеда по време,преди и след каране
  • Технически умения – техники за спускане и изкачване, каране по трудни терени и специализирани трасета
  • Анатомия на колоезденето, основни упражнения за загряване и поддържане на форма
  • Опазване на околната среда и подходи при извършване на групови карания

Цената на курса е 320 лв. на човек и включва: обучение от представител на MIAS, учебни материали, сертификат и членска такса.

Допълнителна информация: Е-мейл адресът e защитен от спам ботове.

Всеки, който иска да се включи в програмата е необходимо да има добри умения за каране в планината, технически изправен велосипед и необходимата екипировка.

Всеки, който иска да се включи в програмата, е необходимо да потвърди своето участие до 15 май, като попълни следната форма:
https://docs.google.com/forms/d/1K9E0CG0jPLsjTDv3oM-exkokGgTrZtJ6acg-BCz_3iQ/viewform


Add this to your website

Коментари

avatar kvelikov
0
 
 
Направих си труда да отворя линка, посочен по-горе и след като прочетох " три дена" и всичкото мат'рял, което ще се "преподава",
рецепторът ми за халтура остро светна в червено.
Само за първата помощ са необходими поне седмица + практическите занятия + изпита!
Защо не напишето просто, че срещу 320 лева продавате документ, увеличаващ шанса на емигрант да си намери по-лесно работа в чужбина...

Несериозно, дами и господа!
avatar ride_the_mountain
0
 
 
Много добра инициатива! Това че и MIAS са набъркани цялата работа е отлично. Разбира се, че всеки знае по нещичко - кой повече, кой по-малко, но в БЪЛГАРИЯ ЛИПСВА завършеният вид. Всеки може да кара колело сам за себе си (дори мнооого добре), но не всеки може да води хора. Това е много различно. Най-голям акцент се слага на безопасността и ОЦЕНКАна РИСКА и ТОВА Е ГЛАВНОТО при водене на хора, а също и някои други непознати за нас неща, които се правят от години в по-цивилизовани места.
Целият процес, формата и съдържанието на обучение е базиран на опита на яки колоездачи. Този курс ще изкара нивото на водачите в България на светлинни години. Не знам само дали ще има обучаващ от чужбина. Би било добре.
Първата помощ в планината си е стандартна и всеки може да си я изкара, където си иска - в Англия курса за такава помощ се кара отделно (кой където иска) и е около 400 паунда за 1 седмица на пълен пансион, а в БГ с ПСС може да стане и по-евтино и също толкова качествено. В бъдеще организаторите могат да помислят за това. Също много добре е да се наблегне в отделен курс на работата с карта и то с точна карта (каквито в България са рядкост).
По отношение на педагогиката и материята - няма грешка! Когато говорим за планина+водене+преподаване англичаните са абсолютни изроди и нещата са отработени до детайл. Всичко е разделено на нива и 2-3 дни са достатъчни, за да се обърне внимание на подробностите на съответното ниво. А кой на какво ниво кара, лесно може да се прецени, тъй като си има съответните нормативи.
И още - Добри и Орлин, освен че си карат добре, имат и опит с воденето на групи!
Така че парите си заслужават, защото знанията са безценни. Особено проверените!
avatar ride_the_mountain
0
 
 
Забравих да спомена че съм карал такъв курс в Англия през 2007г., участвах във воденето на англичани в Шотландия, Алпите и Швейцария за топ туроператор в Англия. Водя групи и в България навсякъде. Лично на мен курсът много ми помогна.
avatar kvelikov
0
 
 
Ами, напишете тогава, че правите тридневен курс за ОЦЕНКА НА РИСКА при воденето на хора.
Изредените девет подтеми са за поне месец обучение...

Несериозно, дами и господа!
avatar ride_the_mountain
0
 
 
Не съм от организаторите.
Знам че там, където бях на курса имаше хора от Италия, водили групи (най-вече хамериканци и англичани в Сардиния, езерото Гуарда някъде из Алпите), такива които водят в Куба, Еквадор, Щатите; също и в Южна Африка, където са придружавани от местен агент с Калашник заради дивите животни, други с 6-месечни карания из Латинска Америка, а имаше и един Стив, който работи като МТБ водач около 200 дни в годината. Та тия жалки хорица бяха много доволни от наученото, без да се чувстват всезнаещи. Както вече споменах се гони завършеност и възможност всеки да си види слабите страни, да ги доизглади и да се развива. Съвсем не подценявам нивото у нас, което е много високо.
Предлагането на подобни обучения у нас май е рядкост, да не кажа че няма засега други международно сертифицирани. Ей, организаторите, веднага да си оправите маркетинга ;-)
avatar apd
+1
 
 
Повечето обучавани от такъв бъдещ инструктор, ще са толкова некадърни, че и спуканата гума не могат да си сменят ... Пък вие очаквате нещо повече от маркетинг за average Joe.

[b]kvelikov[/b] е прав. Само за първа помощ ти ще ти трябват две седмици теория и поне още толкова практика.
Моля, влезте в профила си, за да публикувате коментар
Последна промяна ( Вторник, 06 Май 2014 08:14 )
 

Стани сътрудник на MTB-BG.com

Ако желаете ваши материали да бъдат публикувани в MTB-BG.com, ето няколко лесни начина да ни ги изпратите:

ИЗПРАТИ СТАТИЯ

Сложете текстов файл и снимки в архив (zip или rar) и ни ги изпратете, като използвате линка вляво. Във файла напишете вашето име или псевдоним. Ако ползвате снимки от други автори, задължително е те да са дали разрешение за публикуването им в MTB-BG.com и да са споменати имената/псевдонимите им.


ИЗПРАТИ СНИМКИ

Ако желаете да изпратите отделни снимки (до 5 бр.), най-лесно е да запишете автора и заглавието на снимката като име на файла (например: "ivan-ivanov_zalez-nad-Rila.jpg") и да ги изпратите, като използвате линка вляво. Ако желаете да изпратите повече снимки (над 5 бр.), най-добре е да ги сложите в архив (zip или rar) и да го изпратите, като използвате линка вляво. Можете в името на архива да посочите автора и заглавие за албума (например: "ivan-ivanov_karane-v-Rila.zip") или да включите в архива текстов файл, където да добавите име/псевдоним, заглавия и описания на снимките. Ако не сте автор на снимките, задължително е да имате разрешение от автора за публикуването им в MTB-BG.com и да посочите неговото име/псевдоним.


ПОВЕЧЕ...

Ако желаете да разгледате всички начини, по които можете да ни изпращате материали за публикуване, натиснете линка вляво.

Партньори