Събития

Пътеките на Кападокия 2018 | 18-26 май

News image

През 2018 планираме две посещения на Кападокия с колело - в периодите 18 - 26 Май и 12 - 20 Октомври. Посочените подробности са валидни за месец май, но съдържанието на програмата е аналогично с това за месец октомври. Всички описани по-долу карания са кръгови - започват и завършват в Гьореме - основния туристически център на Кападокия. Каранията са със средно ниво на трудност - черни пътища за изкачване към високите части на платото и технични пътеки за спускане низ каньоните. Специален гост на карането през май ще бъде Любомир Ботушаров от www.mtb-bg.com, което ще ни позволи да комбинираме каранията със заучаване и прилагане на някои основни техники за катерене и спускане по технични ...

Събития 2018 г. | Байкария | Вторник, 20 Февруари 2018

Още...

Mega Enduro Mountain Hill се завръща!

News image

Има много хора, които обичат това състезание, и за тях новините са повече от добри! В края на юни и началото на юли 2018 г. отново ще бъде даден масов старт от Беклемето по дългото и уморително трасе чак до гр. Троян, където ще има палатки, скара, музика и добро настроение....

Събития 2018 г. | Организаторите | Неделя, 18 Февруари 2018

Още...

Вело Царево - спортен календар за 2018 г.

News image

Клуб „Вело Царево“ избраха интересен начин да споделят спортния си календар с нас - директно с видеоклипове (едното всъщност е запис от радиопредаване, само че качен в YouTube). Не може да се отрече, че такъв формат е удобен, така че ето я информацията:...

Събития 2018 г. | Любомир Ботушаров | Четвъртък, 15 Февруари 2018

Още...

Световни ендуро серии - календар за 2018 и 2019 г. и други новости

News image

Първите подробности за календара на Световните ендуро серии през 2018 г. ви съобщихме още през лятото на 2017, но сега е време да си припомним датите и местата, защото първият старт в Чили е само след един месец. Освен това организаторите вече обявиха и календара за 2019 г., заедно с още няколко интересни новости!...

Събития 2018 г. | Любомир Ботушаров | Сряда, 14 Февруари 2018

Още...

Ботевград също влиза в Българските даунхил серии

News image

Здравейте, приятели! :) С радост ви съобщаваме една чудесна новина - имаме още една потвърдена дата и нова локация в календара на даунхил сериите за 2018 г. и това е 18-19 август - Ботевград!...

Събития 2018 г. | Организаторите | Понеделник, 12 Февруари 2018

Още...

Banff Centre Mountain Film Festival World Tour '18 София | 21-22 февруари

News image

Banff Centre Mountain Film Festival World Tour отново идва в България. За пета поредна година българската публика ще стане част от Световната обиколка на най-големия и един от най-престижните планински кинофестивали в ...

Събития 2018 г. | Организаторите | Сряда, 7 Февруари 2018

Още...

Пътеките на Ла Палма 2018

News image

И пак на Ла Палма! Преди да отидем за пръв път, не вярвах, че ще потретим…Това е един от Канарските острови, наричан от местните „La isla bonita” (красивият остров). Успяхме да се убедим в това при двете ни вече пътувания на острова през 2016 и 2017 г. Спокойствието, топлия климат, дивата и разнообразна природа, гостоприемните, усмихнати хора,вкусна и свежа кухня го правят истински рай, където искаш да се върнеш пак и ...

Събития 2018 г. | Байкария | Вторник, 6 Февруари 2018

Още...

Спици и бодли 2018 | 12 май

News image

Третото издание на състезанието по планинско колоездене и щафетно бягане „Спици и бодли“ ще се проведе на 12 май 2018 г. Старт/финалът отново е в Казанлък, откъдето трасето продължава в полите (а после и в по-високите части) на Стара ...

Събития 2018 г. | Организаторите | Вторник, 6 Февруари 2018

Още...

Madeira Enduro Vibes 2018 - ендуро тур на остров Мадейра

News image

Избягайте от зимата за една седмица уникално каране на о-в Мадейра, Португалия, превърнал се в една от най-популярните и интересни дестинации за ендуро и даунхил ваканции!

Събития 2018 г. | Организаторите | Събота, 27 Януари 2018

Още...

Планински маратон Сливен 2018 | 20 май

News image

Поредното събитие, за което получихме информация наскоро и добавяме в календара на МТБ-БГ, ще се проведе в Сливен и ще включва бягане и планинско колоездене.

Събития 2018 г. | Организаторите | Сряда, 24 Януари 2018

Още...

Повече в: Събития 2017 г., Събития 2017 г., Събития в България, Събития в чужбина, Събития 2018 г., Събития 2015 г., Събития 2016 г.

Каране с практически съвети – Белоградчик 2014
Написано от Любомир Ботушаров    Вторник, 29 Април 2014 06:06    Печат

MTB-BG.com, хан „Мадона“ и велоклуб „Скала“ ви канят на каране с практически съвети в района на Белоградчик на 24-25 май 2014 г.


Карането едновременно ще ви помогне да научите много нови неща и да затвърдите или упражните в приятелска атмосфера вече натрупани знания, както и да се запознаете с възможностите за каране, които предлагат околностите на Белоградчик и да разгледате някои от забележителностите в района. Който е присъствал на подобни карания край София, знае какво да очаква, само че сега ще е и в нов, интересен район.

Събитието ще протече в рамките на два дни, в които са включени теоретична лекция, практически упражнения, разглеждане на отделни забележителности и възможност за свободно каране (или за още упражнения) през втория ден. За повече подробности вижте програмата по-долу. Тя е съобразена с това, че на 25 май в България се провеждат избори за европейски парламент, поради което в неделя ще приключим в ранния следобед, за да може всички желаещи да се приберат и да упражнят избирателното си право.

Таксата за участие в мероприятието е комбинирана и включва настаняване в хан „Мадона“ или на палатка в къмпинга на същия хотел и такса за обучението. Настаняването може да е за една или две нощувки в зависимост от деня на пристигане – петък или събота.


ПРОГРАМА

23 май, петък вечер - пристигане, настаняване и регистрация - хан „Мадона“, с. Фалковец.

24 май, събота:

08:00 - 10:00 - Пристигане, настаняване и регистрация - хан „Мадона“, с. Фалковец

10:00 - 11:30 - Теоретична част - в конферентната зала и в двора на хан „Мадона“

11:30-13:00 - Бърз обяд (по желание) и придвижване до Белоградчик и стартовата точка на маршрута за упражнения.

13:00 - 19:00 ч - упражнения по маршрут Белоградчик - хижа „Планиница“ – Белоградчик.

25 май, неделя:

Вариант 1 - свободно каране по маршрутите от проекта "Качи се на колело". Желаещите да карат по този начин ще могат да получат съвети за избор на маршрут в конферентната зала между 08:00 и 09:00 ч.

Вариант 2 - организирана разходка около крепостта „Калето“

09:00 - 09:30 ч - Предварителен инструктаж и уточнения по програмата

10:00 - 12:00 ч - Начало от централния площад в Белоградчик, посещение и разглеждане на крепостта (участниците сами купуват билетите си за вход в крепостта, организаторите се ангажират с охрана на велосипедите).

12:00 - 15:00 ч - Упражнения по кратки пътеки около крепостта.

след 15:00 ч - отпътуване и посещение на избирателните секции

*Възможни са промени в програмата при неблагоприятни метеорологични условия.

ИЗИСКВАНИЯ КЪМ УЧАСТНИЦИТЕ

1. Да са навършили 18 г. Непълнолетни участници (над 14 г.) се допускат само ако са придружени от родител/настойник.
2. Да ползват колоездачна каска по време на карането. Допълнителна защитна екипировка, ръкавици и спортни очила са силно препоръчителни.
3. Да са попълнили декларация за освобождаване от отговорност (може да бъде изтеглена тук във формати DOC или PDF), предава се на организаторите при регистрацията.
4. Да са заплатили таксата за участие (капаро след предварителното записване и доплащане на място).
5. Да ползват изправен планински велосипед.
6. Препоръчително е участниците да имат Планинска застраховка и/или застраховка „Злополука“.

НАСТАНЯВАНЕ И ТАКСА ЗА УЧАСТИЕ

Участниците могат да избират между няколко пакета, включващи настаняване и такса за участие. Тъй като повечето стаи са двойни или с повече места, желателно е да си намерите компания, за да не бъдете настанени с непознати хора. Има възможност и за самостоятелно настаняване в двойна стая, но цената е по-висока.

Пакет 1
2 нощувки в хан „Мадона“ (настаняване с друг човек, петък-неделя) с включени закуски + каране с практически съвети – 60 лв./ човек.

Пакет 2
1 нощувка в хан „Мадона“ (настаняване с друг човек, събота-неделя) с включена закуска + каране с практически съвети – 40 лв./човек.

Пакет 3
2 нощувки на палатка в къмпинга на хан „Мадона“ ( петък-неделя) с включени закуски + каране с практически съвети – 40 лв./човек.

Пакет 4
1 нощувка на палатка в къмпинга на хан „Мадона“ (събота-неделя) с включени закуски + каране с практически съвети – 30 лв./човек.

Пакет 5
2 нощувки в хан „Мадона“ (самостоятелно настаняване в двойна стая, петък-неделя) с включени закуски + каране с практически съвети – 100 лв./ човек.

Пакет 6
1 нощувка в хан „Мадона“ (самостоятелно настаняване в двойна стая, събота-неделя) с включена закуска + каране с практически съвети – 60 лв./ човек.

Придружител
Нощувка в хотела без каране с практически съвети. За придружители, с включена закуска, настаняване с друг човек  – 20 лв./човек  за 1 нощувка.

Каране с практически съвети без нощувка – 20 лв./човек.


ПРЕДВАРИТЕЛНО ЗАПИСВАНЕ

Желаещите да участват в мероприятието трябва да се запишат предварително до 15 май на e-mail Е-мейл адресът e защитен от спам ботове. - посочват се трите имена на участника и пакет(ите), които желае да резервира. След получаване на потвърждение, участникът трябва да преведе по банков път капаро 20 лв.:
Цветан Младенов
IBAN: BG82CRBA 9898 1400 0221 82
BIC: CRBA BGSF
Алфа Банка, Клон България
Основание за плащане: Капаро - каране с практически съвети

Карането ще се проведе при наличие на минимум 10 участници.

Максималният брой участници в мероприятието е 35 души, така че побързайте!

Записване след крайния срок ще е възможно само при наличие на свободни места за настаняване и до достигане на максималния брой участници.

При отменяне на мероприятието от страна на организаторите, участниците ще получат обратно капарото си. При отказ/неявяване от страна на участник капарото не се възстановява.

При запълване на максималния брой участници и/или на местата за настаняване в хотела, организаторите си запазват правото да откажат записване или да предложат на желаещите друг вариант за настаняване.

САМООРГАНИЗАЦИЯ ЗА ПЪТУВАНЕ

Тъй като най-удобният начин за достигане до Белоградчик е с автомобил, а не всеки има такъв на разположение, решихме да улесним хората, които предлагат или търсят транспорт, като създадохме един споделен документ в Google, където можете да запишете местата, които търсите или предлагате и да оставите данни за контакт. Всеки, който подаде заявка за участие, заедно с одобрението ще получи и връзка към този документ с възможност да го редактира. Моля, не злоупотребявайте с тази възможност и я използвайте само по предназначение. Моля, имайте предвид, че въведените от вас данни ще са видими за всеки участник в събитието, включително за непознати за вас хора, така че внимателно преценете какво добавяте като информация!


Add this to your website

Коментари

Моля, влезте в профила си, за да публикувате коментар
Последна промяна ( Вторник, 29 Април 2014 11:35 )
 

Стани сътрудник на MTB-BG.com

Ако желаете ваши материали да бъдат публикувани в MTB-BG.com, ето няколко лесни начина да ни ги изпратите:

ИЗПРАТИ СТАТИЯ

Сложете текстов файл и снимки в архив (zip или rar) и ни ги изпратете, като използвате линка вляво. Във файла напишете вашето име или псевдоним. Ако ползвате снимки от други автори, задължително е те да са дали разрешение за публикуването им в MTB-BG.com и да са споменати имената/псевдонимите им.


ИЗПРАТИ СНИМКИ

Ако желаете да изпратите отделни снимки (до 5 бр.), най-лесно е да запишете автора и заглавието на снимката като име на файла (например: "ivan-ivanov_zalez-nad-Rila.jpg") и да ги изпратите, като използвате линка вляво. Ако желаете да изпратите повече снимки (над 5 бр.), най-добре е да ги сложите в архив (zip или rar) и да го изпратите, като използвате линка вляво. Можете в името на архива да посочите автора и заглавие за албума (например: "ivan-ivanov_karane-v-Rila.zip") или да включите в архива текстов файл, където да добавите име/псевдоним, заглавия и описания на снимките. Ако не сте автор на снимките, задължително е да имате разрешение от автора за публикуването им в MTB-BG.com и да посочите неговото име/псевдоним.


ПОВЕЧЕ...

Ако желаете да разгледате всички начини, по които можете да ни изпращате материали за публикуване, натиснете линка вляво.

Партньори