Събития

SloEnduro and 4Fun серии - календар за 2018 г.

News image

Словения е една от най-близките до България държави, в които човек може да участва в ендуро състезание с по-високо ниво на участниците и по-силна конкуренция. Същевременно в словенските ендуро серии разделянето на по-сериозни и трудни събития (SloEnduro), от една страна, и по-любителски ориентирани, от друга (4Fun сериите) не е новост и като че ли дава добри резултати в привличането на повече участници, без никой да се чувства ощетен или прекомерно затруднен....

Събития 2018 г. | Любомир Ботушаров | Неделя, 21 Януари 2018

Още...

На две гуми в Йордания

News image

Двама приятели имат идея да организират едно нестандартно пътешествие с велосипед в Йордания. За целта те организират предварителна среща с всеки, който би искал да се включи, за да може всички заедно да решат различни въпроси около организацията и логистиката, което вече ще позволи да се изчисли и цената на пътешествието. Срещата е на 23 януари от 19 ч в ресторант „Царевец“.За повече подробности копирам информацията от Facebook:...

Събития 2018 г. | Любомир Ботушаров | Петък, 19 Януари 2018

Още...

Велорали Rocks N Roll 2018 | 1 април

News image

И тази година велоклуб „Скала“ ще е един от първите, които ще посрещнат любителите на ХС карането в Белоградчик за поредното издание на велорали Rocks N' Roll. Датата е 1 април, но не се настройвайте само за шеги - в това състезание, ако се случи топло време, се лее пот, а пък ако се случи дъжд, няма да е по-малко предизвикателно. Във всички случаи обаче събитието е едно добро начало на сезона и е сред любимите ва много хора, което се потвърждава и от броя на участниците в последните години. Следват подробностите от организаторите....

Събития 2018 г. | Организаторите | Четвъртък, 18 Януари 2018

Още...

Home Mountain Winter DH 2018 | Репортаж

News image

В историята на българските зимни байк състезания повечето от тях са поставяли участниците пред трудни условия за каране и второто издание на Home Mountain Winter DH не беше изключение. Това е така, защото снегът, макар да е една от най-забавните настилки за каране, е може би и най-капризната. Не е добре ако го няма, но не е добре и да е пресен; хубаво е да е твърд, но не напълно заледен - ако пък поомекне, отново е лошо. И ако в повечето си състояния той все пак е забавен за индивидуално каране, то когато на едно и също място се изсипят няколко десетки участници, чиито гуми разорават пистата, единствено много твърд, почти заледен сняг върши работа. Такъв е бил миналата година за зимния дуел в Чепеларе, но на 13 януари 2018 г. Витоша бе твърде далеч от това състояние....

Събития 2018 г. | Любомир Ботушаров | Вторник, 16 Януари 2018

Още...

Home Mountain Winter DH 2018 | Класиране

News image

Едни от най-трудните условия за каране посрещнаха участниците във второто издание на състезанието по зимно спускане Home Mountain Winter DH. Може би заради това и резултатите в много от категориите бяха изненадващи, но не и ...

Събития 2018 г. | Любомир Ботушаров | Събота, 13 Януари 2018

Още...

Пътеките на Атлас, Мароко | 3-10 март 2018 г.

News image

Мароко. Много от нас са чували за тази страна - за пустинята Сахара, Казабланка, Гибралтар… не малко и знаят, че там се намират и големи, високи планини, над 4000 м. А знаете ли какви прекрасни пътеки има там? Може би в края на нашата зима е време е да разберем....

Събития 2018 г. | Байкария | Вторник, 19 Декември 2017

Още...

Home Mountain Winter DH 2018 | 13 януари

News image

За втора поредна година „домашната“ планина ще бъде домакин на уникалното зимно състезание по спускане Home Mountain Winter DH!

Събития 2018 г. | Организаторите | Петък, 15 Декември 2017

Още...

Български колоездачни серии 2018 - календар

News image

Оказа се, че това, което публикувахме днес по повод на Българските ендуро серии, дори не е новина, защото целият календар на Българските колоездачни серии е онлайн още от 7 декември. Явно просто ние научихме последни... случва се. ...

Събития 2018 г. | Любомир Ботушаров | Вторник, 12 Декември 2017

Още...

Български ендуро серии 2018 - календар

News image

Днес във Facebook страницата на Българските ендуро серии бе публикувана тази интересна картинка:

Събития 2018 г. | Любомир Ботушаров | Вторник, 12 Декември 2017

Още...

Български колоездачни серии 2017 - награждаване

News image

За всички, които не успяха да присъстват на награждаването в Българските колоездачни серии 2017, което се проведе на 2 декември в София, този видеозапис на Кирил Найденов от церемонията в клуб Switch показва всички призьори за този сезон....

Събития 2017 г. | Кирил Найденов | Неделя, 3 Декември 2017

Още...

Повече в: Събития 2017 г., Събития 2017 г., Събития в България, Събития в чужбина, Събития 2018 г., Събития 2015 г., Събития 2016 г.

BTSF Urban Games 2014 - едно добро начало
Написано от Любомир Ботушаров    Неделя, 13 Април 2014 00:58    Печат

Необикновеното събитие в центъра на столицата привлече доста хора и показа добър потенциал за един неангажиращ, но достатъчно интересен формат.Какво беше BTSF Urban Games? Едва ли някой може да каже съвсем точно. Не беше състезание, но имаше достатъчно състезателни елементи, за да създаде интерес за участниците и публиката. Не беше и обикновено каране, макар че на същите места траялистите карат редовно и едва ли правят нещо по-различно като трикове. Новият формат всъщност се оказа доста добро хрумване, тъй като успя да привлече и "класиците" в спорта, които всички познаваме и, за жалост, все така броим на пръстите на ръцете си (Мони Предов, Крум Методиев, Дойчин Абаджиев, Александър Толев, Стамен Димитров), и доста млади момчета, които още развиват уменията си и поради това в изцяло състезателен формат не се чувстват достатъчно уверени. Аз лично останах изненадан колко хора всъщност карат траял - само преди 1-2 години си мислех, че дисциплината съвсем е замряла, а сега се оказа, че ентусиастите в този труден стил не са никак малко!


Имаше си и публика, въпреки мрачното и не съвсем топло време. Някои хора придружаваха участниците през цялата им обиколка из централните софийски "потайности", а други идваха и си отиваха, че дори и пак идваха. Не бяха малко и случайните минувачи, които се заглеждаха, така че събитието според мен постигна основната си цел - да популяризира траяла.

Похвала заслужават и спонсорите, благодарение на които участниците получиха доста награди. Това бяха дъвки LOTTE Xylitol , Shark Energy Drink - Bulgaria, магазин Allmountain и Boombox.bg.


Може би ще ви е интересно на какъв принцип и за какво се раздаваха наградите, при положение, че нямаше класиране? Цялото събитие бе разиграно като поредица от предизвикателства, разположени на различни места в централните градски части. На всяко място се избираха определени препятствия и се задаваше като предизвикателство преминаването им по определен начин - който успееше да го направи, получаваше малка награда, обещана преди това. В някои случаи имаше дори лични предизвикателства, отправени към конкретен участник.


Имаше, разбира се, и доста каране за публиката или просто за удоволствие на самите участници. Даже бих казал, че събитието бе малко хаотично, но в добрия смисъл на думата. Човек не знаеше накъде да гледа - таман се съсредоточиш върху предизвикателството, и с периферното си зрение зърваш как някой встрани прави интересно минаване. Ако пък се отплеснеш натам, изпускаш съревнованието за някоя награда. Всичко беше в постоянно движение - карачите, фотографите, камерите и зяпачите.


Имаше дори и един чуждестранен гост - част от екипа на цирк Елуаз, който също показа добро ниво.


Началото бе поставено пред НДК - място, където траялистите могат да прекарат и цял ден, ако нямат програма за нещо друго. Тук се събра и първата голяма публика, а и препятствията бяха едни от най-трудните за деня, по-специално тези в шадраваните.


Между отделните локации придвижването ставаше под формата на малко велошествие, тъй като и голяма част от публиката също бе на колела. В това отношение аплодисменти заслужиха полицаите, които подсигуриха безпроблемното преминаване на шествието през кръстовищата и улиците.

Следващото място бе телефонната палата. И тук имаше интересни предизвикателства и много добри изпълнения, макар че обедното време като че ли внесе и малко мързел в карането. Публиката също понамаля, макар че с преместването към градинката при бившия мавзолей в нея се вляха и свежи сили. На това място препятствията като че ли бяха най-лесни.


В сенките на градинката зад двореца имаше доста интересни моменти, но от друга страна, мързелът тотално завладя някои от участниците, така че беше време за едно по-продължително придвижване към последното място за деня - Паметника на съветската армия. Тук се наложи да направим почивка, докато бъдат наредени две камари палети, защото събитието завърши с ясно изразена състезателна част.


В нея участниците първо се надпреварваха по скок на дължина, постепенно раздалечавайки двете "площадки" от палети, достигайки до 2.50 м!


След това имаше и скок на височина, където трима души успяха да преодолеят 1 метър, но когато летвата бе вдигната до 1.10 м, на никого не му стигнаха сили да я прескочи чисто.


Накрая дори и ВМХ/стрийт карачи изявиха желание да ползват това препятствие, така че за тях също бе организирано мини-състезание, като се включиха и някои от траялистите, само че без право да прескачат летвата със страничен скок, а само с фронтален. Крум Методиев пък се пробва с BMX и успя да се представи на завидна висота, конкурирайки успешно специалистите с този тип велосипеди.


Между другото, тук отново се събраха доста хора, така че събитието приключи също толкова позитивно, колкото и започна.

При първа възможност ще публикувамe още снимки в галерия и/или фоторепортаж, а дотогава можете да намерите още информация по темата в страницата на събитието във Facebook: https://www.facebook.com/events/1413625315564186/.


Add this to your website

Коментари

Моля, влезте в профила си, за да публикувате коментар
Последна промяна ( Неделя, 13 Април 2014 15:36 )
 

Стани сътрудник на MTB-BG.com

Ако желаете ваши материали да бъдат публикувани в MTB-BG.com, ето няколко лесни начина да ни ги изпратите:

ИЗПРАТИ СТАТИЯ

Сложете текстов файл и снимки в архив (zip или rar) и ни ги изпратете, като използвате линка вляво. Във файла напишете вашето име или псевдоним. Ако ползвате снимки от други автори, задължително е те да са дали разрешение за публикуването им в MTB-BG.com и да са споменати имената/псевдонимите им.


ИЗПРАТИ СНИМКИ

Ако желаете да изпратите отделни снимки (до 5 бр.), най-лесно е да запишете автора и заглавието на снимката като име на файла (например: "ivan-ivanov_zalez-nad-Rila.jpg") и да ги изпратите, като използвате линка вляво. Ако желаете да изпратите повече снимки (над 5 бр.), най-добре е да ги сложите в архив (zip или rar) и да го изпратите, като използвате линка вляво. Можете в името на архива да посочите автора и заглавие за албума (например: "ivan-ivanov_karane-v-Rila.zip") или да включите в архива текстов файл, където да добавите име/псевдоним, заглавия и описания на снимките. Ако не сте автор на снимките, задължително е да имате разрешение от автора за публикуването им в MTB-BG.com и да посочите неговото име/псевдоним.


ПОВЕЧЕ...

Ако желаете да разгледате всички начини, по които можете да ни изпращате материали за публикуване, натиснете линка вляво.

Партньори