Начало Събития Събития 2014 Пампорово - най-горещата байк точка за 2014!
Пампорово - най-горещата байк точка за 2014!
Написано от Concept Creative    Четвъртък, 13 Март 2014 09:24    Печат

Екипът на Concept Creative, които и тази година ще са организатори на най-големите и значими международни състезания в страната ни, започна подгряването на публиката с предварителна информация за двете най-важни предстоящи събития - Pamporovo Bike Cup 2014 и 4X Pro Tour.

През 2014-та година курортът Пампорово ще бъде домакин на две големи международни събития, едно от които кръг от световни серии!

Pamporovo Bike Cup 2014 и Pamporovo 4X Pro Tour ще се проведат през юни и юли месец, като се очаква да предизвикат огромен интерес, не само сред родната, но и сред световната байк сцена!


Pamporovo Bike Cup 2014 ще бъде единственото голямо международно състезание по спускане и крос-кънтри за годината и ще се проведе от 20 до 22 юни!

Добрата новина е, че състезанието, освен че е включено в календара на Международния колоездачен съюз (UCI), ще бъде от по-високия клас 1 и се очаква да предизвика интереса на повече елитни карачи! Нещо ново за страната ни е провеждането на състезание от клас 1 в олимпийската дисциплина крос-кънтри - подобно нещо ще се случи за първи път в България. По коментари на професионални крос-кънтри състезатели, които бяха миналата година по време на Балканския шампионат в страната ни, трасето в Пампорово е едно от най-добрите, по които са карали, и състезания от подобен ранг биха били изключително интересни. За радост на всички тях, тази година на място ще бъде изградена изцяло нова, подобрена секция за изкачване - с много добра видимост за публика, с която трасето да бъде максимално разнообразено и приятно за каране.

По трасето за спускане също ще бъдат направени няколко промени с цел подобрение - очаквайте повече информация съвсем скоро.

Състезателите ще бъдат разделени в няколко отделни категории - UCI категории, за лицензираните карачи, носещи точки за световната ранглиста и примамлив награден фонд от над 6500 лева, и отворени категории, където ще могат да се включат всички желаещи.

Очертава се това да бъде едно от най-силните събития тази година, така че препоръчваме да не го изпускате!


Следващото събитие е 4X Pro Tour Pamporovo на 12-13 юли...

Състезанието е кръг от световните серии по форкрос - 4X Pro Tour, а Вело Парк Пампорово е една от общо седемте избрани дестинации за провеждането на елитния турнир!

Интересен факт е, че за подготовката на състезателното трасе напролет на място ще пристигне лично неколкократният световен шампион Томас Славик, който заедно с нашия екип ще направят трасето достатъчно сложно, интересно и достойно за събитие от подобен мащаб.

За нас е огромна чест да бъдем организатори на кръг от световните серии 4X Pro Tour и изключително много се радваме, че ще се запознаем лично с хора като Томас, Скот Бюмонт и Крис Робъртс.

На място в Пампорово ще пристигнат звезди от световната байк сцена и ще покажат на какво са способни на родна земя... с две думи очаква ни нещо огромно, което не е за изпускане!!!

Наградният фонд, подготвен за победителите, също никак не е за подценяване - за първи път в страната ни на призьорите ще бъдат раздадени над 10 000 лева, което звучи някак си... примамливо!

Очаквайте съвсем скоро повече информация и старт на предварителните записвания, а ако имате въпроси или искате да се включите в някое от събитията, можете да се свържете с нас тук.

Подготвили сме ви още няколко много приятни изненади за сезон 2014, за които ще ви информираме съвсем скоро, но за да не изпуснете някоя от тях следете и нашата фейсбук страница.

http://conceptcreative.org/


Add this to your website

Коментари

avatar kvelikov
+2
 
 
С риск да ме обявите за хейтър ще напомня, че всеки weekend в БГ няколкостотин активно каращи се размазват от кеф по родните пътеки. Не им трябват състезания и медиен шум, а нормални условия за каране, за което те самите активно се трудят.
Извън цветните дрешки и акробатични под R.I.P.вания, масата колеги търсят уюта на гората, приятна компания и приемлива доза адреналин.

Иначе успех на Концептивите!
Кога ли ще се появят и Контрацептивите... :-)
Моля, влезте в профила си, за да публикувате коментар
Последна промяна ( Четвъртък, 13 Март 2014 09:56 )
 

Стани сътрудник на MTB-BG.com

Ако желаете ваши материали да бъдат публикувани в MTB-BG.com, ето няколко лесни начина да ни ги изпратите:

ИЗПРАТИ СТАТИЯ

Сложете текстов файл и снимки в архив (zip или rar) и ни ги изпратете, като използвате линка вляво. Във файла напишете вашето име или псевдоним. Ако ползвате снимки от други автори, задължително е те да са дали разрешение за публикуването им в MTB-BG.com и да са споменати имената/псевдонимите им.


ИЗПРАТИ СНИМКИ

Ако желаете да изпратите отделни снимки (до 5 бр.), най-лесно е да запишете автора и заглавието на снимката като име на файла (например: "ivan-ivanov_zalez-nad-Rila.jpg") и да ги изпратите, като използвате линка вляво. Ако желаете да изпратите повече снимки (над 5 бр.), най-добре е да ги сложите в архив (zip или rar) и да го изпратите, като използвате линка вляво. Можете в името на архива да посочите автора и заглавие за албума (например: "ivan-ivanov_karane-v-Rila.zip") или да включите в архива текстов файл, където да добавите име/псевдоним, заглавия и описания на снимките. Ако не сте автор на снимките, задължително е да имате разрешение от автора за публикуването им в MTB-BG.com и да посочите неговото име/псевдоним.


ПОВЕЧЕ...

Ако желаете да разгледате всички начини, по които можете да ни изпращате материали за публикуване, натиснете линка вляво.

Партньори