Събития

SloEnduro and 4Fun серии - календар за 2018 г.

News image

Словения е една от най-близките до България държави, в които човек може да участва в ендуро състезание с по-високо ниво на участниците и по-силна конкуренция. Същевременно в словенските ендуро серии разделянето на по-сериозни и трудни събития (SloEnduro), от една страна, и по-любителски ориентирани, от друга (4Fun сериите) не е новост и като че ли дава добри резултати в привличането на повече участници, без никой да се чувства ощетен или прекомерно затруднен....

Събития 2018 г. | Любомир Ботушаров | Неделя, 21 Януари 2018

Още...

На две гуми в Йордания

News image

Двама приятели имат идея да организират едно нестандартно пътешествие с велосипед в Йордания. За целта те организират предварителна среща с всеки, който би искал да се включи, за да може всички заедно да решат различни въпроси около организацията и логистиката, което вече ще позволи да се изчисли и цената на пътешествието. Срещата е на 23 януари от 19 ч в ресторант „Царевец“.За повече подробности копирам информацията от Facebook:...

Събития 2018 г. | Любомир Ботушаров | Петък, 19 Януари 2018

Още...

Велорали Rocks N Roll 2018 | 1 април

News image

И тази година велоклуб „Скала“ ще е един от първите, които ще посрещнат любителите на ХС карането в Белоградчик за поредното издание на велорали Rocks N' Roll. Датата е 1 април, но не се настройвайте само за шеги - в това състезание, ако се случи топло време, се лее пот, а пък ако се случи дъжд, няма да е по-малко предизвикателно. Във всички случаи обаче събитието е едно добро начало на сезона и е сред любимите ва много хора, което се потвърждава и от броя на участниците в последните години. Следват подробностите от организаторите....

Събития 2018 г. | Организаторите | Четвъртък, 18 Януари 2018

Още...

Home Mountain Winter DH 2018 | Репортаж

News image

В историята на българските зимни байк състезания повечето от тях са поставяли участниците пред трудни условия за каране и второто издание на Home Mountain Winter DH не беше изключение. Това е така, защото снегът, макар да е една от най-забавните настилки за каране, е може би и най-капризната. Не е добре ако го няма, но не е добре и да е пресен; хубаво е да е твърд, но не напълно заледен - ако пък поомекне, отново е лошо. И ако в повечето си състояния той все пак е забавен за индивидуално каране, то когато на едно и също място се изсипят няколко десетки участници, чиито гуми разорават пистата, единствено много твърд, почти заледен сняг върши работа. Такъв е бил миналата година за зимния дуел в Чепеларе, но на 13 януари 2018 г. Витоша бе твърде далеч от това състояние....

Събития 2018 г. | Любомир Ботушаров | Вторник, 16 Януари 2018

Още...

Home Mountain Winter DH 2018 | Класиране

News image

Едни от най-трудните условия за каране посрещнаха участниците във второто издание на състезанието по зимно спускане Home Mountain Winter DH. Може би заради това и резултатите в много от категориите бяха изненадващи, но не и ...

Събития 2018 г. | Любомир Ботушаров | Събота, 13 Януари 2018

Още...

Пътеките на Атлас, Мароко | 3-10 март 2018 г.

News image

Мароко. Много от нас са чували за тази страна - за пустинята Сахара, Казабланка, Гибралтар… не малко и знаят, че там се намират и големи, високи планини, над 4000 м. А знаете ли какви прекрасни пътеки има там? Може би в края на нашата зима е време е да разберем....

Събития 2018 г. | Байкария | Вторник, 19 Декември 2017

Още...

Home Mountain Winter DH 2018 | 13 януари

News image

За втора поредна година „домашната“ планина ще бъде домакин на уникалното зимно състезание по спускане Home Mountain Winter DH!

Събития 2018 г. | Организаторите | Петък, 15 Декември 2017

Още...

Български колоездачни серии 2018 - календар

News image

Оказа се, че това, което публикувахме днес по повод на Българските ендуро серии, дори не е новина, защото целият календар на Българските колоездачни серии е онлайн още от 7 декември. Явно просто ние научихме последни... случва се. ...

Събития 2018 г. | Любомир Ботушаров | Вторник, 12 Декември 2017

Още...

Български ендуро серии 2018 - календар

News image

Днес във Facebook страницата на Българските ендуро серии бе публикувана тази интересна картинка:

Събития 2018 г. | Любомир Ботушаров | Вторник, 12 Декември 2017

Още...

Български колоездачни серии 2017 - награждаване

News image

За всички, които не успяха да присъстват на награждаването в Българските колоездачни серии 2017, което се проведе на 2 декември в София, този видеозапис на Кирил Найденов от церемонията в клуб Switch показва всички призьори за този сезон....

Събития 2017 г. | Кирил Найденов | Неделя, 3 Декември 2017

Още...

Повече в: Събития 2017 г., Събития 2017 г., Събития в България, Събития в чужбина, Събития 2018 г., Събития 2015 г., Събития 2016 г.

"Не си дръжте колелото в килера" - на Тасос по никое време
Написано от Любомир Ботушаров, Байкария    Петък, 03 Януари 2014 17:19    Печат

През далечната 2006 г., когато имах удоволствието да покарам на остров Тасос, това се случи благодарение на сдружение "Байкария". По онова време традиционното състезание MTB Thassos Cup все още бе в своята младост, но вече бе привлякло интереса на участници и от България, така че байкарийци решиха, че няма да е лоша идея да организират едно пътуване дотам, пък кой каквото иска да прави. Чудесна идея беше това и тогава напълнихме като на шега цял един автобус. Някои караха в състезанието, други само се мотахме 3 дни по пътеките и пътищата в близост до Потос. Ако ви е интересно да видите как са стояли нещата тогава, разказът е тук: http://www.mtb-bg.com/index.php/trails/travel/68-travel018.


Осем години по-късно Васко Тодев от Байкария казва следното като увод към поканата за едно ново пътуване до гръцкия остров:

"В главата ми отдавна се върти идеята да покараме на Тасос през зимата. И накрая май му дойде времето. Чух се с Янис и според него, ако попаднем на нормални условия, можем да очакваме хладно, но сухо време. А то май точно това ни трябва за Февруари..." Та в тази връзка:

Тръгваме от София късно вечерта в сряда (19 срещу 20 февруари) с идеята да пристигнем на Керамоти към 7 сутринта и съответно да хванем първия ферибот. Следва още малко возене и се настаняваме (за цялото време) в село Казавити (или както си го знаем Кавазаки). Настаняването е в http://menir-thassos.gr/. Оставаме тук за три вечери.

Оттук насетне каранията ще зависят до голяма степен от метеорологичните условия, но нещо, което примерно бихме могли да направим, е:

Ден 1. След пристигане и кратка почивка, можем да качим билото южно от Казавити и да се спуснем към Мариес, откъдето, изкачвайки се в посока Ипсарио, да завъртим кръга и да се спуснем обратно към Казавити.
Ден 2. Качване към най-високата точка на острова (Ипсарио - 1206 м) и спускане на юг по трасето на MTB Thassos Cup към Теологос и Потос. После, разбира се, ще има да си го отвъртим по асфалта :)
Ден 3. Казавити - Мариес - Кастро и наобратно.
Ден 4. Качване към главното било и спускане на север към Тасос, където катерим колелата на буса и потегляме обратно към София.

Настаняването, както стана въпрос, е в комплекса "Менир" и съответно ще ангажираме два апартамента за по 4 души и два апартамента за по 3 души.
Храна си осигуряваме сами т.е. купуваме си от България каквото е необходимо и там ползваме условията, които ни предоставят (кухня с печка, хладилник и т.н.).
Пътуваме с два микробуса с колелата и багажа.

Таксата за участие зависи от големината на групата и се разпределя както следва: 11 - 12 души - 256 лв. за човек / 9 - 10 души - 280 лв. за човек/ 6 - 8 души - 325 лв. за човек.
Таксата включва транспорт, настаняване, водач и застраховка.

Записвания се приемат до 10.02.2014 г. на Е-мейл адресът e защитен от спам ботове. или 0885 184 342 (Васил). Максимален размер на групата: 12 души.

Както виждате, местата са ограничени, така че желаещите трябва да побързат. За подробности можете да следите и Facebook страницата на събитието: https://www.facebook.com/events/229441947236265/


Add this to your website

Коментари

Моля, влезте в профила си, за да публикувате коментар
Последна промяна ( Петък, 03 Януари 2014 17:52 )
 

Стани сътрудник на MTB-BG.com

Ако желаете ваши материали да бъдат публикувани в MTB-BG.com, ето няколко лесни начина да ни ги изпратите:

ИЗПРАТИ СТАТИЯ

Сложете текстов файл и снимки в архив (zip или rar) и ни ги изпратете, като използвате линка вляво. Във файла напишете вашето име или псевдоним. Ако ползвате снимки от други автори, задължително е те да са дали разрешение за публикуването им в MTB-BG.com и да са споменати имената/псевдонимите им.


ИЗПРАТИ СНИМКИ

Ако желаете да изпратите отделни снимки (до 5 бр.), най-лесно е да запишете автора и заглавието на снимката като име на файла (например: "ivan-ivanov_zalez-nad-Rila.jpg") и да ги изпратите, като използвате линка вляво. Ако желаете да изпратите повече снимки (над 5 бр.), най-добре е да ги сложите в архив (zip или rar) и да го изпратите, като използвате линка вляво. Можете в името на архива да посочите автора и заглавие за албума (например: "ivan-ivanov_karane-v-Rila.zip") или да включите в архива текстов файл, където да добавите име/псевдоним, заглавия и описания на снимките. Ако не сте автор на снимките, задължително е да имате разрешение от автора за публикуването им в MTB-BG.com и да посочите неговото име/псевдоним.


ПОВЕЧЕ...

Ако желаете да разгледате всички начини, по които можете да ни изпращате материали за публикуване, натиснете линка вляво.

Партньори