Събития

Biking Tours | Родопски уикенд Чернатица - 23-24 юни 2018

News image

Към края на юни Biking Tours отново ви канят в Родопите, този път по рида Чернатица.

Събития 2018 г. | Biking Tours | Понеделник, 21 May 2018

Още...

Отменени стартове в Боровец

News image

От екипа на Българските колоездачни серии съобщиха тази не много приятна новина:

Събития 2018 г. | Организаторите | Неделя, 20 May 2018

Още...

Световни ендуро серии 2018 | 3 кръг | Монтаня дю Кару, Франция

News image

Ричи Рууд и Сесил Раванел превзеха френските скали в Монтаня дю Кару Третият старт за сезона по пътеките във Френските Алпи явно пасна добре на Ричи Рууд (Yeti Fox/Shox Factory Racing Team), защото видяхме американеца във формата, в която доминираше два сезона поред в Световните ендуро серии. Още през първия ден той спечели три от четирите етапа и оглави временното класиране, макар че Адриен Дали (Team Lapierre) му „дишаше във врата“ само с 11 секунди изоставане. Джес Меламед започна състезанието добре, но излезе от играта със счупена ключица.През втория ден нещата се затегнаха още повече - след седмия (предпоследен) етап, който беше и един от най-техничните, пред които са се изправяли някога състезателите, преднината на Рууд пред Дали беше само 2 секунди! В последното спускане за деня обаче американецът вложи цялата си сила и успя да спечели този кръг. Изключително оспорвана бе и битката за третото място между Мартин Маес (GT Factory Racing) и Флориан Николаи (Canyon Factory Enduro Team), която също бе решена от отличното представяне на Маес в последния етап. При Сесил Раванел (Commencal Vallnord Enduro Team) победата изглеждаше по-лесна - както обикновено, тя спечели почти всички етапи и до последния вече имаше много комфортна преднина. Изабеу ...

Събития 2018 г. | Любомир Ботушаров | Петък, 18 May 2018

Още...

Каране с практически съвети в Западните Родопи

News image

Велоучилище МТБ-БГ и Biking Tours ви канят на едно по-нестандартно каране, в което ще пробваме някои от най-хубавите пътеки в най-западната част на Родопите (района на Якоруда, Бунцево, Краище, Орцево и Елешница), но ще съчетаем „ендуро-туризма“ с елементи на обучение, т.е. групата ще спира на избрани по-интересни/по-трудни места по пътеките, за да обсъждаме и показваме варианти за минаване, техника на каране и т.н. Целта е, както винаги, да бъде приятно и полезно, като упражненията ще са минимум за ниво ...

Събития 2018 г. | Biking Tours, Любомир Ботушаров | Четвъртък, 17 May 2018

Още...

Petrich DHI 2018 - класиране

News image

Сезонът по спускане също вече е официално открит, а резултатите предвещават оспорвана година. Ето го класирането от първия кръг в Петрич:

Събития 2018 г. | Любомир Ботушаров | Вторник, 15 May 2018

Още...

Спици и бодли 2018 - класиране

News image

Броят на участниците показва, че това състезание край Казанлък става все по-популярно и сигурно има защо! Нямаше как да се убедим на място, уви, но пък копираме с удоволствие челните места от класирането при колоездачите:...

Събития 2018 г. | Любомир Ботушаров | Вторник, 15 May 2018

Още...

Добро класиране на българските младежи в първия кръг на Specialized Rookies Cup 2018

News image

Спомняте ли си победата на Йордан Анчев в състезанието за деца и младежи от серията Specialized Rookies Cup през 2017 г.? Имаме основание да се надяваме, че този резултат няма да остане изолиран, нито пък запазен само за ...

Събития 2018 г. | Любомир Ботушаров | Вторник, 15 May 2018

Още...

Балканската купа по спускане започва в Синая, Румъния на 25-27 май

News image

Може би си спомняте тази новина от зимата: http://www.mtb-bg.com/index.php/other/sportnews/5929-sportnews-2018-balkan-downhill-cup ? Не сме добавяли нова информация оттогава, но проектът си върви и ето, че дойде време за първия кръг. Той ще бъде в Румъния - едно традиционно DH състезание в курорта Синая....

Събития 2018 г. | Любомир Ботушаров | Понеделник, 14 May 2018

Още...

Понорска осморка | 24 май 2018

News image

Номад тийм ви канят на разходка с велосипеди на едно красиво и непознато за мнозина място в Стара планина.

Събития 2018 г. | Организаторите | Петък, 11 May 2018

Още...

Biking Tours | Родопска идилия - 8-10 юни 2018

News image

Традиционен веломаршрут с участието на овчарчето Калитко

Събития 2018 г. | Biking Tours | Сряда, 9 May 2018

Още...

Повече в: Събития 2017 г., Събития 2017 г., Събития в България, Събития в чужбина, Събития 2018 г., Събития 2015 г., Събития 2016 г.

Andalucia Bike Race 2014 - от 23 до 28 февруари
Написано от Любомир Ботушаров, Организаторите    Неделя, 24 Ноември 2013 18:46    Печат

Уоутър Клепе отново ще участва в едно от най-бързо развиващите се и престижни многоетапни състезания в Европа. Макар че белгийският ни приятел вече не живее в България и за състезанието ще е в друг медиен отбор, сигурни сме, че многото негови приятели у нас отново ще следят надпреварата и представянето му етап по етап.

Всъщност въпросът не опира само до участието на Уоутър - то е по-скоро допълнителният гъдел от това да имаш познат човек, за когото да стискаш палци и чрез когото да усетиш надпреварата по-отблизо. Като оставим това настрана, Andalucia Bike Race само по себе си заслужава вниманието ни по няколко причини.

Макар че през 2014 г. то ще се проведе едва за четвърти път, Andalucia Bike Race вече е едно от най-престижните състезания в света. Още през първата си година то привлече състезатели от няколко държави, през втората влезе в международния календар на UCI, миналата година бе с ранг UCI Class 1, а през 2014 г. събитието ще е един от двата многоетапни  маратона в календара на UCI (от общо 18), които са с най-висок статус - т.нар. Hors Class, т.е. извън останалите три класа. Подобен статут се дава само на събития, които покриват определени критерии за брой на представените държави/националности и за ниво на състезателите, т.е. да са участвали определен брой елитни/професионални състезатели. Не случайно Уоутър миналата година сподели, че нивото на каране в испанския маратон е едно от най-високите в света.

За интереса към Andalucia Bike Race има предостатъчно предпоставки. Една от най-важните е местоположението на маршрутите - в южната испанска провинция Андалусия, около градовете Кордоба и Хаен. Този район се отличава с приятни температури дори през зимата, сухи и каменисти почви, красиви и достатъчно високи планини и, най-важното, десетки пътеки през тях, които допринасят за характерния облик на проявата.

Благодарение на климатичните условия в областта, испанското състезание на практика е една от първите сериозни прояви в европейския календар, което привлича много от топ-състезателите на Стария континент - те включват тази надпревара и като част от подготовката си за активния сезон. Освен това  Andalucia Bike Race привлича някои от участниците и с добър награден фонд, чиито общ размер за 2014 г. достига 14 000 евро. Водещо значение за популярността на състезанието обаче запазват пътеките и възможността за страхотно каране още през февруари - независимо дали говорим за професионалисти или за любители, търсещи бягство от зимата.

След споменатите първи години на растеж, изданието през 2014 г. ще включва и някои важни промени, направени с цел подобряване на организацията и оптимизирането ѝ за по-големия брой участници. През февруари организаторите очакват на старта да застанат 800 души в отбори по двама - толкова е ограничението, поставено за 2014 г. Маршрутите на отделните етапи също са променени, както и цялостната посока на движение, доколкото този път стартът ще е в Хаен, а финалът - в Кордоба (миналата година беше обратното). За всички участници отново ще се предлагат най-различни допълнителни услуги - рехабилитация, сервиз, храна, транспортиране на багаж и т.н. Някои от тях са осигурени безплатно от спонсори на проявата, други се доплащат, като в процеса на регистрация всеки може да избере кои екстри иска да бъдат включени в пакета му за участие.

Всеки участник получава и официалната фланелка на състезанието, която за 2014 г. изглежда така:

Записването за Andalucia Bike Race вече тече, а крайният срок е 10 януари 2014 г.

За повече подробности следете сайта на събитието: http://www.andaluciabikerace.com/


Add this to your website

Коментари

Моля, влезте в профила си, за да публикувате коментар
Последна промяна ( Неделя, 24 Ноември 2013 21:01 )
 

Стани сътрудник на MTB-BG.com

Ако желаете ваши материали да бъдат публикувани в MTB-BG.com, ето няколко лесни начина да ни ги изпратите:

ИЗПРАТИ СТАТИЯ

Сложете текстов файл и снимки в архив (zip или rar) и ни ги изпратете, като използвате линка вляво. Във файла напишете вашето име или псевдоним. Ако ползвате снимки от други автори, задължително е те да са дали разрешение за публикуването им в MTB-BG.com и да са споменати имената/псевдонимите им.


ИЗПРАТИ СНИМКИ

Ако желаете да изпратите отделни снимки (до 5 бр.), най-лесно е да запишете автора и заглавието на снимката като име на файла (например: "ivan-ivanov_zalez-nad-Rila.jpg") и да ги изпратите, като използвате линка вляво. Ако желаете да изпратите повече снимки (над 5 бр.), най-добре е да ги сложите в архив (zip или rar) и да го изпратите, като използвате линка вляво. Можете в името на архива да посочите автора и заглавие за албума (например: "ivan-ivanov_karane-v-Rila.zip") или да включите в архива текстов файл, където да добавите име/псевдоним, заглавия и описания на снимките. Ако не сте автор на снимките, задължително е да имате разрешение от автора за публикуването им в MTB-BG.com и да посочите неговото име/псевдоним.


ПОВЕЧЕ...

Ако желаете да разгледате всички начини, по които можете да ни изпращате материали за публикуване, натиснете линка вляво.

Партньори