Начало Събития Събития 2013 Списък с участниците в Европейското първенство по спускане и 4Х 2013
Списък с участниците в Европейското първенство по спускане и 4Х 2013
Написано от Любомир Ботушаров    Сряда, 02 Октомври 2013 09:17    Печат

Днес организаторите от Concept Creative обявиха списъка със записаните до момента участници в Европейското първенство по спускане и 4Х 2013, което започва от четвъртък (3 октомври) в Пампорово.

Всъщност списъкът е само за дисциплината спускане и не знаем дали е окончателен. Причината да се появи чак сега е, че много от европейските федерации изобщо не знаеха (някои може би и сега не знаят), че подобно състезание все пак ще се проведе. Както се изрази Ема Паунова от Concept Creative, до много от европейските колоездачни централи "официална информация не беше достигнала по каналния ред". Отделно, че заради тези неуредици списъците от отделните държави са пристигнали в най-разнообразен вид и е отнело повече време сглобяването им във вида, в който ще видите.

Въпреки всичко в тях има достатъчно интересни имена, които да ни покажат "как се кара". Организаторите са се постарали да подредят участниците по тяхното място в световната ранг-листа, което дава някаква, макар и условна представа за нивото им.

Така например при мъжете списъкът започва с австриеца Маркус Пекол, който е редовен участник в Световната купа с нелоши класирания и през настоящия сезон. Пекол има 533 UCI т. и е на 17 място в листата на Международния колоездачен съюз.

Втори подред е словенецът Жига Пандур, който спечели състезанието в Сопот през 2012 г. и понастоящем е на 28 място в света според броя UCI точки.

Манул Грубер (Австрия) и Джак Рийдинг (Великобритания) също са имена, които запалените почитатели на спускането са чували, макар и не като призьори в големи състезания, а Филип Полк е звезда от близкото минало и със сигурност все още може да покаже каране на много високо ниво.

Още по-интересно обаче е при жените, където ще има две участнички от Франция, представящи най-високото ниво в момента - това са Емелин Раго, втора в света за 2013 г., и Морган Чар, шеста през този сезон и световен шампион през 2012 г. Ще е доста любопитно да видим как карат тези дами и как се съпоставят дори с някои от мъжете по трасето, тъй като очакваме времената им да са доста добри!

Пълният списък можете да видите тук:

http://conceptcreative.org/bg/projects/evropeyski-shampionat-spisak-na-sastezatelite-po-spuskane-93


Add this to your website

Коментари

Моля, влезте в профила си, за да публикувате коментар
Последна промяна ( Сряда, 02 Октомври 2013 12:58 )
 

Стани сътрудник на MTB-BG.com

Ако желаете ваши материали да бъдат публикувани в MTB-BG.com, ето няколко лесни начина да ни ги изпратите:

ИЗПРАТИ СТАТИЯ

Сложете текстов файл и снимки в архив (zip или rar) и ни ги изпратете, като използвате линка вляво. Във файла напишете вашето име или псевдоним. Ако ползвате снимки от други автори, задължително е те да са дали разрешение за публикуването им в MTB-BG.com и да са споменати имената/псевдонимите им.


ИЗПРАТИ СНИМКИ

Ако желаете да изпратите отделни снимки (до 5 бр.), най-лесно е да запишете автора и заглавието на снимката като име на файла (например: "ivan-ivanov_zalez-nad-Rila.jpg") и да ги изпратите, като използвате линка вляво. Ако желаете да изпратите повече снимки (над 5 бр.), най-добре е да ги сложите в архив (zip или rar) и да го изпратите, като използвате линка вляво. Можете в името на архива да посочите автора и заглавие за албума (например: "ivan-ivanov_karane-v-Rila.zip") или да включите в архива текстов файл, където да добавите име/псевдоним, заглавия и описания на снимките. Ако не сте автор на снимките, задължително е да имате разрешение от автора за публикуването им в MTB-BG.com и да посочите неговото име/псевдоним.


ПОВЕЧЕ...

Ако желаете да разгледате всички начини, по които можете да ни изпращате материали за публикуване, натиснете линка вляво.

Партньори