Събития

Световни ендуро серии 2018 | 3 кръг | Монтаня дю Кару, Франция

News image

Ричи Рууд и Сесил Раванел превзеха френските скали в Монтаня дю Кару Третият старт за сезона по пътеките във Френските Алпи явно пасна добре на Ричи Рууд (Yeti Fox/Shox Factory Racing Team), защото видяхме американеца във формата, в която доминираше два сезона поред в Световните ендуро серии. Още през първия ден той спечели три от четирите етапа и оглави временното класиране, макар че Адриен Дали (Team Lapierre) му „дишаше във врата“ само с 11 секунди изоставане. Джес Меламед започна състезанието добре, но излезе от играта със счупена ключица.През втория ден нещата се затегнаха още повече - след седмия (предпоследен) етап, който беше и един от най-техничните, пред които са се изправяли някога състезателите, преднината на Рууд пред Дали беше само 2 секунди! В последното спускане за деня обаче американецът вложи цялата си сила и успя да спечели този кръг. Изключително оспорвана бе и битката за третото място между Мартин Маес (GT Factory Racing) и Флориан Николаи (Canyon Factory Enduro Team), която също бе решена от отличното представяне на Маес в последния етап. При Сесил Раванел (Commencal Vallnord Enduro Team) победата изглеждаше по-лесна - както обикновено, тя спечели почти всички етапи и до последния вече имаше много комфортна преднина. Изабеу ...

Събития 2018 г. | Любомир Ботушаров | Петък, 18 May 2018

Още...

Каране с практически съвети в Западните Родопи

News image

Велоучилище МТБ-БГ и Biking Tours ви канят на едно по-нестандартно каране, в което ще пробваме някои от най-хубавите пътеки в най-западната част на Родопите (района на Якоруда, Бунцево, Краище, Орцево и Елешница), но ще съчетаем „ендуро-туризма“ с елементи на обучение, т.е. групата ще спира на избрани по-интересни/по-трудни места по пътеките, за да обсъждаме и показваме варианти за минаване, техника на каране и т.н. Целта е, както винаги, да бъде приятно и полезно, като упражненията ще са минимум за ниво ...

Събития 2018 г. | Biking Tours, Любомир Ботушаров | Четвъртък, 17 May 2018

Още...

Petrich DHI 2018 - класиране

News image

Сезонът по спускане също вече е официално открит, а резултатите предвещават оспорвана година. Ето го класирането от първия кръг в Петрич:

Събития 2018 г. | Любомир Ботушаров | Вторник, 15 May 2018

Още...

Спици и бодли 2018 - класиране

News image

Броят на участниците показва, че това състезание край Казанлък става все по-популярно и сигурно има защо! Нямаше как да се убедим на място, уви, но пък копираме с удоволствие челните места от класирането при колоездачите:...

Събития 2018 г. | Любомир Ботушаров | Вторник, 15 May 2018

Още...

Добро класиране на българските младежи в първия кръг на Specialized Rookies Cup 2018

News image

Спомняте ли си победата на Йордан Анчев в състезанието за деца и младежи от серията Specialized Rookies Cup през 2017 г.? Имаме основание да се надяваме, че този резултат няма да остане изолиран, нито пък запазен само за ...

Събития 2018 г. | Любомир Ботушаров | Вторник, 15 May 2018

Още...

Балканската купа по спускане започва в Синая, Румъния на 25-27 май

News image

Може би си спомняте тази новина от зимата: http://www.mtb-bg.com/index.php/other/sportnews/5929-sportnews-2018-balkan-downhill-cup ? Не сме добавяли нова информация оттогава, но проектът си върви и ето, че дойде време за първия кръг. Той ще бъде в Румъния - едно традиционно DH състезание в курорта Синая....

Събития 2018 г. | Любомир Ботушаров | Понеделник, 14 May 2018

Още...

Понорска осморка | 24 май 2018

News image

Номад тийм ви канят на разходка с велосипеди на едно красиво и непознато за мнозина място в Стара планина.

Събития 2018 г. | Организаторите | Петък, 11 May 2018

Още...

Biking Tours | Родопска идилия - 8-10 юни 2018

News image

Традиционен веломаршрут с участието на овчарчето Калитко

Събития 2018 г. | Biking Tours | Сряда, 9 May 2018

Още...

Купа Мургаш 2018 ще е с още по-дълъг и тежък маршрут

News image

Готови ли сте за ново предизвикателство? Купа Мургаш е едно от най-сериозните ХСМ състезания в календара, но ако до вчера сте го оценявали по един начин (лесно, нормално или трудно), от днес, поне за категориите елит, нещата вече изглеждат различно!...

Събития 2018 г. | Бойко Танчев | Сряда, 9 May 2018

Още...

Осогово Ендуро 2018 - класиране

News image

Ендуро сезонът бе открит със страхотно каране по пътеките над Кюстендил, за което скоро ще подготвим репортаж, а менюто по Гергьовден изглеждаше така:

Събития 2018 г. | Любомир Ботушаров | Понеделник, 7 May 2018

Още...

Повече в: Събития 2017 г., Събития 2017 г., Събития в България, Събития в чужбина, Събития 2018 г., Събития 2015 г., Събития 2016 г.

XCO и ХСЕ в Плевен на 6 октомври
Написано от Организаторите    Понеделник, 30 Септември 2013 15:23    Печат

На 06.10.2013 г. /неделя/ Колоклуб Плевен организира състезание по колоездене в дисциплините крос-кънтри и Крос-кънтри елиминатор. МТБ-БГ има информация и за още един старт в тази нова дисциплина седмица по-късно, така че през есента Северна България ще предложи доста интересни прояви за ХС състезателите и любителите. Сега вижте подробностите за мероприятието в Плевен:

1. Време и място на провеждане

06.10.2013 г., гр. Плевен, парк „Кайлъка”, старт-финал пред хижа „Среброструй”

08.00-09.00 часа - записване и получаване на стартовите номера.
09.00-09.15 часа - техническа конференция.
09.30 часа - Старт по групи - първи стартират състезателите в групи юноши 16-18 г. и мъже 19-40 г.
10.30 часа - старт на най-малките участници - веднага след финиширане на състезателите от първите две групи стартират състезателите от юноши 12-16 г., ветерани, жени и девойки /предполагаемо време - 11.30-12.00ч./
13.30 часа - Старт на Крос-кънтри елиминатор
15.30 часа - Награждаване пред хижа „Среброструй”

2. Възрастови групи
Деца до 6 г.
Деца 6-12 г.
Юноши 12-16 г.
Юноши 16-18 г.
Мъже 19-40 г.
Ветерани над 40 г.
Жени
Девойки до 18 г.

ВАЖНО: При по-малко от четирима участника в група, те ще участват в по-горната категория!

3. Изисквания към състезателите

Всеки участник е длъжен:
- Да участва с изправен велосипед, да ползва каска и ръкавици по време на състезанието.
- Да има сключена застраховка злополука, валидна за периода на състезанието, за минимална стойност 1000 лв. („Колоклуб Плевен” не поема отговорност за застраховането на участниците).
- Да попълнят Декларация/попълва се на място/.
- За състезателите, които нямат навършени 18 години, родител попълва писмена декларация, в която се упоменава, че разрешава детето му да участва в състезанието.

4. Регистрация и стартова такса

Стартовата такса за всички предварително регистрирани:
Деца до 12 г. – без такса.
За състезателите до 18 г. – 4 лева.
За състезатели над 18 г. - 8 лева.

За състезатели, записали се на старта, таксата ще е съответно 6 лева и 10 лева.

За предварително записване:
- на ел. поща Е-мейл адресът e защитен от спам ботове. изпратете трите имена, телефон, адрес, колоездачен клуб, възрастова група на състезателя или на място в магазин за компютри „Вилмакс”, находящ се на ул. „Сан Стефано” № 22 в гр.Плевен след 23.09.2013 г. За повече информация - телефон 0878/898679.

5.Класиране

Класирането е индивидуално по реда на завършване. С парични награди и медали ще бъдат наградени първите трима състезатели от всяка възрастова група. Общият награден фонд е 500 лв.

6.Информация за трасето

Трасето ще бъде с дължина 11 км, като само по част от него ще се правят обиколки с дължина 3.8 км /отбелязани с червен цвят на картата/, броят на които зависи от възрастовата група.Трасето преминава през широколистна гора и поляни, като се кара само по хубав черен път. Няма технически много сложни участъци и много големи наклони на изкачване и спускане. Едно доста приятно и бързо трасе, подходящо както за утвърдени състезатели, така и за тези, които за пръв път се престрашават да участват в ХС състезание. На мястото, отбелязано на картата с черно кръгче, ще има контролен и подкрепителен пост.

Трасето за Крос-кънтри елиминатор ще е с дължина около 1 км и ще се кара само по хубав горски път, по който на места ще има леки препятствия за затрудняване на състезателите.

Карта на трасето: син цвят – от старта до започване на обиколките; червен цвят – част от трасето, по която се правят обиколките; зелен цвят – след завършване на определения брой обиколки, отиване към финала.

Линк за подробности около маршрута и района на трасето: http://www.sports-tracker.com/#/workout/CecoMladenov/6u9vhjo10e83drbq.

7. Допълнителна информация

Обиколките ще са в зависимост от възрастовата група: За обиколка се смята допълнителното каране по частта от трасето с дължина 3.8 км, обозначена с червен цвят на картата.
Най малките участници до 12 г. ще участват по част от трасето.
Юноши 12-16 г. - само 1 обиколка на цялото трасе
Юноши 16-18 г. - 2 обиколки
Мъже 18-40 г. - 4 обиколки
Жени - 1 обиколка
Ветерани над 40 г. - 1 обиколка
Девойки до 18 г. - 1 обиколка

Ще се проведе надпревара и в една нова, непровеждана досега в България дисциплина, която се нарича „Крос-кънтри елиминатор”. Имаме желание да популяризираме тази дисциплина и се заемаме със задачата за пръв път да проведем състезание. Регламентът в тази дисциплина е, че стартират четирима състезатели по трасе с дължина около 1 км., по което няма големи наклони на изкачване и спускане, но ще има няколко леки препятствия, които ще забавят скоростта на по-неопитните. Целта е да се направи една обиколка и да се финишира първи и втори, защото само тези двама състезатели преминават в следващият кръг. В зависимост от желаещите да се пробват в тази дисциплина ще се направят няколко старта и на принципа на елиминирането ще се определи победителят. Надяваме се тази зрелищна надпревара да се хареса на участниците и публиката и в бъдеще да се изградят трасета и да се провеждат повече такива надпревари.

8.Място за настаняване и нощувка – В хижа „Среброструй”, която се намира на старт-финала. Цена за нощувката 10 лв., за резервации тел.0876/444569.

Всички любители на скарата и бирата ще могат да задоволят своите желания в ресторанта на хижата, като за участниците е осигурена 10% отстъпка от цените.

ВАЖНО!!! ОРГАНИЗАТОРИТЕ НА СЪСТЕЗАНИЕТО СИ ЗАПАЗВАТ ПРАВОТО НА ПРОМЕНИ ПО НАРЕДБАТА И УСЛОВИЯТА ЗА ПРОВЕЖДАНЕ НА МЕРОПРИЯТИЕТО!

Организаторите набират спонсори и доброволци за организацията и провеждането на състезанието. Предварително благодарим на всички, подпомогнали събитието да бъде осъществено. Желаещите да помогнат могат да се свържат с Боян Цанев-0877561730.

Снимки от трасето:


Add this to your website

Коментари

Моля, влезте в профила си, за да публикувате коментар
Последна промяна ( Понеделник, 30 Септември 2013 16:41 )
 

Стани сътрудник на MTB-BG.com

Ако желаете ваши материали да бъдат публикувани в MTB-BG.com, ето няколко лесни начина да ни ги изпратите:

ИЗПРАТИ СТАТИЯ

Сложете текстов файл и снимки в архив (zip или rar) и ни ги изпратете, като използвате линка вляво. Във файла напишете вашето име или псевдоним. Ако ползвате снимки от други автори, задължително е те да са дали разрешение за публикуването им в MTB-BG.com и да са споменати имената/псевдонимите им.


ИЗПРАТИ СНИМКИ

Ако желаете да изпратите отделни снимки (до 5 бр.), най-лесно е да запишете автора и заглавието на снимката като име на файла (например: "ivan-ivanov_zalez-nad-Rila.jpg") и да ги изпратите, като използвате линка вляво. Ако желаете да изпратите повече снимки (над 5 бр.), най-добре е да ги сложите в архив (zip или rar) и да го изпратите, като използвате линка вляво. Можете в името на архива да посочите автора и заглавие за албума (например: "ivan-ivanov_karane-v-Rila.zip") или да включите в архива текстов файл, където да добавите име/псевдоним, заглавия и описания на снимките. Ако не сте автор на снимките, задължително е да имате разрешение от автора за публикуването им в MTB-BG.com и да посочите неговото име/псевдоним.


ПОВЕЧЕ...

Ако желаете да разгледате всички начини, по които можете да ни изпращате материали за публикуване, натиснете линка вляво.

Партньори