Начало Събития Събития 2013 Байк за Чепън 2013 - подробности
Байк за Чепън 2013 - подробности
Написано от Организаторите    Четвъртък, 04 Април 2013 00:15    Печат

Последната неделя преди официалното откриване на "Зелени дни", магазини "Стената", Българска асоциация за алтернативен туризъм и Адвентура организират за втора поредна година велосъстезанието "Байк за Чепън". Преди броени дни се появи и окончателната, подробна информация на страницата на събитието, така че обновяваме съдържанието и на тази статия, за да не остане някой подведен от нея за един или друг дребен детайл.

Организаторите на Зелени днимагазини СТЕНАТАБААТ - Българска асоциация за алтернативен туризъм, RAM BikesАдвентураБългарска фондация БиоразнообразиеСдружение за дива природа „Балкани”, Велоеволюция и сп. 360°

ви канят на

БАЙК ЗА ЧЕПЪН 2013

Седмица преди официалното откриване на фестивала за отговорен начин на живот “Зелени дни”, магазини СТЕНАТАБААТ и партньори организират за втора поредна година “Байк за Чепън”.

Датата на събитието е 21 април (неделя) – един чудесен повод да посетите Чепън планина, едно малко известно, но много красиво и близко до София място. Мястото на срещата е Център за влажни зони „Драгоманско блато, а началният час е 9:30 сутринта.

Паралелно със състезанието, за гостите ни сме предвидили различни забавления, лекции, работилници, предизвикателства и игри.

ПРОГРАМА

Активности:

  • Вело състезание в 3 категории  - трасе 21 км, трасе 42 км, както и състезание за деца.

първа старша категория - 42 км, +/-1200 м денивелация, изминаване на цялото трасе под формата на осморка с начало и край – гр. Драгоман;

втора старша категория - 21.3 км, +/-660 м денивелация, изминаване на половината трасе – лявата част на осморката с начало и край – гр. Драгоман;

детско състезание около Центъра за Влажни Зони, организирано от Адвентура и съобразено с нивото на малчуганите;

  • Практическа част на презентацията ”Безопасно придвижване с велосипед в градски условия”
  • Тандемни полети с парапланер. Панорамни полети от Чепън планина. Полетите се извършват при подходящи атмосферни условия. Цената е 100 лв., а записването е на място.
  • Разходки с гид по два атрактивни маршрута – около Драгоманското блато и изкачване на връх Петров кръст (1206 м. н. в.)

Презентации:

  • “Пътят на Желязната завеса” – маршрут за колоездене на дълги разстояния от мрежата ЕвроВело – БААТ

Очаквайте интересни презентации и прожекции на еко тематика.

Те ще се проведат в Центъра за влажни зони в Драгоман, откъдето ще стартира и състезанието. Ще ви запознаем с биоразнообразието на Драгоманското блато и Чепън планина.

Призоваваме ви да се включите и в инициативата “Да почистим България“, която ще се проведе ден преди това – на 20 април в района.

Условия за участие в байк състезанието:

Участниците в състезанието, навършили 16 г., заплащат входна такса от 15 лева на място, а за по-младите байкъри участието е безплатно.

Участниците, заплатили авансово участие в дните преди състезанието, заплащат такса от 10 леваПредварителното записване става в магазини СТЕНАТА.

Контролните пунктове ще бъдат обявени на място!

Осигурен е награден фонд от СТЕНАТА и нашите партньори!

Описание на маршрута може да видите тук.

Изтеглете GPS следи във формати gdb и gpx (след разархивиране на zip файла)

Пълният регламент на състезанието можете да изтеглите от тук: БАЙК ЗА ЧЕПЪН 2013 – Регламент

Байк за Чепън 2013: Карта на трасето

 

За контакти:

Е-мейл адресът e защитен от спам ботове. +359 88 495 6666 , +359 2 418 3068, +359 2 989 0538


Add this to your website

Коментари

Моля, влезте в профила си, за да публикувате коментар
Последна промяна ( Четвъртък, 04 Април 2013 10:35 )
 

Стани сътрудник на MTB-BG.com

Ако желаете ваши материали да бъдат публикувани в MTB-BG.com, ето няколко лесни начина да ни ги изпратите:

ИЗПРАТИ СТАТИЯ

Сложете текстов файл и снимки в архив (zip или rar) и ни ги изпратете, като използвате линка вляво. Във файла напишете вашето име или псевдоним. Ако ползвате снимки от други автори, задължително е те да са дали разрешение за публикуването им в MTB-BG.com и да са споменати имената/псевдонимите им.


ИЗПРАТИ СНИМКИ

Ако желаете да изпратите отделни снимки (до 5 бр.), най-лесно е да запишете автора и заглавието на снимката като име на файла (например: "ivan-ivanov_zalez-nad-Rila.jpg") и да ги изпратите, като използвате линка вляво. Ако желаете да изпратите повече снимки (над 5 бр.), най-добре е да ги сложите в архив (zip или rar) и да го изпратите, като използвате линка вляво. Можете в името на архива да посочите автора и заглавие за албума (например: "ivan-ivanov_karane-v-Rila.zip") или да включите в архива текстов файл, където да добавите име/псевдоним, заглавия и описания на снимките. Ако не сте автор на снимките, задължително е да имате разрешение от автора за публикуването им в MTB-BG.com и да посочите неговото име/псевдоним.


ПОВЕЧЕ...

Ако желаете да разгледате всички начини, по които можете да ни изпращате материали за публикуване, натиснете линка вляво.

Партньори