Събития

Biking Tours | Обиколка на Ситония - 24-27 май 2018

News image

Имаме удоволствието да ви представим интересен крос-кънтри велосипеден маршрут на един от ръкавите на Халкидическия полуостров (Гърция). Ще изминем около 140 км, разпределени в четири дни, ще караме по черни и асфалтови пътища в планината и по брега на морето, за да направим пълна обиколка на Ситония. Влажният въздух на Егейско море ще прониква в кожата ни, докато изкачваме планинската част на полуострова, за да се насладим на интересни гледки към остров Диапорос и красивите плажове на Вурвуру. Ще се къпем на най-добрите пясъчни плажове и ще нощуваме в първокласни къмпинги. Ще посетим интересни таверни на брега на морето, ще преминем през диви плажове и ще се докоснем до цивилизацията в градчетата Сарти и Нео ...

Събития 2018 г. | Biking Tours | Четвъртък, 26 Април 2018

Още...

Petrich DHI 2018 - предварителна информация

News image

На 11-12 май състезателният сезон по спускане в България ще бъде открит с международно състезание (UCI class 2) в Петрич на трасето „Папреница“, първи кръг от Българските даунхил серии. Ето ги подробностите от организаторите:...

Събития 2018 г. | Организаторите | Сряда, 25 Април 2018

Още...

Алек Бонев със сребърен медал в Sfendami

News image

На 22/04/2018 г. в Сфендами (Гърция), в подножието на Олимп, се проведе дванадесетият МТВ маратон Sfendami Mountain Festival. В един от най-елитните маратони на Гърция, организиран от SFM и международната федерация по колоездене UCI, взе участие и Алек Бонев (категория юноши до 18 години), вече като състезател на клуб Orlovać, Crna trava, Република Сръбска, където премина през зимната ...

Събития 2018 г. | Бисер Бонев | Сряда, 25 Април 2018

Още...

DRAG Lokorsko Enduro Cup 2018 се отлага за 2-3 юни

News image

Този път новините не са добри, но не са и чак толкова лоши. Ако не друго, организаторите ще имат повече време да подготвят трасетата, а и повече хора ще имат възможност да ги пробват и да решат да се запишат. Ето го официалното съобщение:...

Събития 2018 г. | Организаторите | Понеделник, 23 Април 2018

Още...

Mercedes-Benz UCI MTB World Cup Lošinj 2018 | Класиране

News image

Световната купа по спускане започна на 21-22 април в Хърватия с доста падания и извадени от строя топ-състезатели, което отново предвещава интересен и оспорван сезон. За пълни подробности най-добре е да гледате записа от прякото предаване по RedBull.tv тук: https://www.redbull.tv/video/AP-1U6A9E8FN1W11/womens-dhi-finals-losinj (жени)https://www.redbull.tv/video/AP-1U6A9DX711W11/mens-dhi-finals-losinj ...

Събития 2018 г. | Любомир Ботушаров | Понеделник, 23 Април 2018

Още...

Последни дни регистрация за седмия Байк и рън за Чепън!

News image

Цял вагон на БДЖ ще превозва участници до състезанието в Драгоман

Събития 2018 г. | Организаторите | Четвъртък, 19 Април 2018

Още...

iXS European Downhill Cup 2018 в Марибор и българското участие там

News image

По-запалените любители на спускането знаят, че през изминалия уикенд (14-15 април) няколко български състезатели, предимно от по-младото поколение, се включиха в първия кръг от iXS European Downhill Cup, който се проведе в Марибор, Словения - любимо място на много професионални спускачи, тъй като трасето там е разнообразно, с много корени и възможни линии, а когато е и влажно, както беше в случая, става още по-трудно и предизвикателно. Това, както и ранната дата и географската близост с Лосини, Хърватия, където на 21-22 април ще бъде и първият кръг от СК, привлече доста елитни състезатели....

Събития 2018 г. | Любомир Ботушаров | Понеделник, 16 Април 2018

Още...

XCO Драгалевци 2018 | Класиране

News image

Първото за сезона ХСО състезание, което е и първи кръг от Българските ХСО серии (каквито досега не е имало), бе организирано от велоклуб Мамут и премина при отлично време по засуканото трасе над кв. Драгалевци. Изненади и добри новини не липсваха, но може би най-добрата е участието на доста деца и младежи, за което организаторите положиха доста усилия - по този начин те не само искат да привлекат следващото поколение към спорта, но и да покажат, че това е важно и хубаво....

Събития 2018 г. | Любомир Ботушаров | Понеделник, 16 Април 2018

Още...

DRAG Lokorsko Enduro Cup 2018 | Предварителна информация

News image

DRAG вече обявиха първите подробности за предстоящото ендуро състезание над Локорско, което ще е и първото за сезона в тази дисциплина. Важно! Състезанието се отлага за 2-3 юни 2018 г. Подробности тук: http://www.mtb-bg.com/index.php/events/events-2018/6153-events-bg-2018-drag-lokorsko-enduro-cup-new-date....

Събития 2018 г. | Организаторите | Неделя, 15 Април 2018

Още...

Who Dares Wins - 1 май 2018 г.

News image

Това събитие, което бе организирано за пръв път през 2017 г., играе ролята на откриващо за байк-сезона в Банско. Ето ги първите подробности от организаторите:

Събития 2018 г. | Организаторите | Неделя, 15 Април 2018

Още...

Повече в: Събития 2017 г., Събития 2017 г., Събития в България, Събития в чужбина, Събития 2018 г., Събития 2015 г., Събития 2016 г.

Още повече български състезания ще носят точки за ранг-листата на UCI през 2013 г.
Написано от Любомир Ботушаров    Понеделник, 24 Септември 2012 15:58    Печат

Балканска купа в Пампорово (крос-кънтри и спускане), плюс още едно състезание по спускане от клас 2 на UCI там, ще допълнят събитията в Сопот и Боровец.

Иначе казано, засега календарът на международния колоездачен съюз (UCI) с включени в него български мероприятия изглежда така:

Сигурно помните, вече съобщихме, че догодина Сопот и Центъра за екстремни спортове Шамбала ще са домакини на Европейското първенство по спускане и 4Х от 4 до 7 юли. С това обаче добрите новини не свършват.

Откритият тази година Велопарк Пампорово през 2013 г. е записал цели две състезания, категоризирани по системата на UCI. Първото ще е в дисциплината спускане, клас 2 на UCI и e насрочено за 22-23 юни.

По-късно, в средата на септември (14-15) отново в родопския курорт ще се проведе и Balkan Bike Cup (Балканска купа) - категорията отново е UCI Class 2. Особено добра новина е, че в това второ пампоровско събитие ще има и състезание по крос-кънтри - това ще е първата такава надпревара в България, носеща точки за ранг-листата на UCI. Очаква се това не само да помогне на българските състезатели да придобият (някакви или повече) точки, но и да привлече доста участници от съседните държави, което неминуемо ще вдигне нивото на каране и се надяваме да е добро начало за по-често гостуване на чужди ХС атлети в българските състезания.

Добри новини има и по отношение на Боровец - традиционното юнско състезание там ще е на 29-30 юни и през 2013 г. ще е UCI Class 1. Вече добре знаем какво означава това - повече точки, повече и по-добри чуждестранни състезатели!

Както виждате, в трите седмици от 22 юни до 7 юли DH календарът е много силен и изцяло запълнен. Близостта в датите на събитията едва ли е случайна. Смеем да предположим, че замисълът е да бъдат улеснени и насърчени повече чуждестранни участници да дойдат не само за едно от тях, а за всичките накуп, и да прекарат повече време в България.

Единствената "липса" в календара е Shambhala Open Cup, която през 2012 г. бе UCI Class 1, но през 2013 г.  организаторите ще направят пауза в провеждането на това състезание, тъй като ще трябва да подготвят инфраструктурата за двете големи прояви по-късно - споменатото Европейско първенство  и Световния шампионат по парапланеризъм.


Add this to your website

Коментари

Моля, влезте в профила си, за да публикувате коментар
Последна промяна ( Петък, 28 Септември 2012 09:14 )
 

Стани сътрудник на MTB-BG.com

Ако желаете ваши материали да бъдат публикувани в MTB-BG.com, ето няколко лесни начина да ни ги изпратите:

ИЗПРАТИ СТАТИЯ

Сложете текстов файл и снимки в архив (zip или rar) и ни ги изпратете, като използвате линка вляво. Във файла напишете вашето име или псевдоним. Ако ползвате снимки от други автори, задължително е те да са дали разрешение за публикуването им в MTB-BG.com и да са споменати имената/псевдонимите им.


ИЗПРАТИ СНИМКИ

Ако желаете да изпратите отделни снимки (до 5 бр.), най-лесно е да запишете автора и заглавието на снимката като име на файла (например: "ivan-ivanov_zalez-nad-Rila.jpg") и да ги изпратите, като използвате линка вляво. Ако желаете да изпратите повече снимки (над 5 бр.), най-добре е да ги сложите в архив (zip или rar) и да го изпратите, като използвате линка вляво. Можете в името на архива да посочите автора и заглавие за албума (например: "ivan-ivanov_karane-v-Rila.zip") или да включите в архива текстов файл, където да добавите име/псевдоним, заглавия и описания на снимките. Ако не сте автор на снимките, задължително е да имате разрешение от автора за публикуването им в MTB-BG.com и да посочите неговото име/псевдоним.


ПОВЕЧЕ...

Ако желаете да разгледате всички начини, по които можете да ни изпращате материали за публикуване, натиснете линка вляво.

Партньори