как крадът

В този форум съхраняваме темите, за които сме преценили, че съдържат повече интересна или полезна информация и не заслужават да бъдат изтрити, въпреки че са поостарели. На който му е интересно, може да ги прегледа - ще намери интересни неща.

как крадът

Мнениеот kww » Сря Сеп 13, 2006 8:59 am

тази тема е продължение на тази за откраднатите велосипеди.Нека тези на които колелата са били откраднати да пишат как точно е станало, и как според тях това е можело да се избегне, надявам се това да е полезно за всички ни и да успеем да намалим кражбите:banghead:
I LIVE FOR THIS SHIT!
Аватар
kww
 
Мнения: 401
Рейтинг: 1687
Регистриран на: Нед Мар 14, 2004 7:36 pm
Местоположение: Bulgaria

Мнениеот jeep0700 » Сря Сеп 13, 2006 9:50 am

Аз предлагам следното:
вместо катанци, вериги и др., да си носим едно дълго кабелче накрая с кука и [b]лопата[/b], много е важна. Някои от вас се питат защо?:confused:. Аз вие нетърпеливи мушмуроци! :bouncy: Ще разберете по-надолу. Когато спираме някъде за престой, а не можем да наблюдаваме велосипеда си, просто спираме до електрически стълб, хвърляме кабела с куката за електрическите жици отгоре, хубавичко заземяваме колелцето и отиваме да вършим работа. Даже ако много се уморите от тази работа, може и да подремнете някъде. Не се притеснявайте, че някой ще ви е отмъкнал колелцето. После подсвирквайки си, отивате при колелцето си, вадите лопатата и почвате да ринете човеците, които в това време ще лежат до колелцето ви (най-вероятно малко поизпържени и поумрели, но по тази миризма още по-лесно ще откриете колелцето си, ако евентуално сте забравили къде сте паркирали). Полсе подсвирквайки си отново, но на п-висок тон, сваляте жиците, пъхате ги в жабката и под предлог Уф, че миришееее, се омитате.
Аватар
jeep0700
 
Мнения: 142
Рейтинг: 1320
Регистриран на: Сря Авг 16, 2006 4:36 pm
Местоположение: Пловдив

Мнениеот Nazgull » Сря Сеп 13, 2006 10:54 am

Ми едно време (преди 7 години) като миоткраднаха колелото ето така стана:
С приятели си карахме в квартала и на няколко пъти видяхме 3ма цигани (18годишни сигурно бяха), а ние бяхме на по 10. По едно време отидохме зад училището да стреляме с прашка:D и оставихме колелата на 50см от нас. Дойдоха мангалите и: " Дай 1 кръгче!" , "не може", " Ми тогава ставайте и мълчете, че ще ви пребием" Удариха ни по шамар и си заминаха с колелата ни:crap:
дойчен комунистен мит трабантен

Последната промяна е направена от Nazgull на 29 Апр 2007 12:39; мнението е било променяно общо 17928 пъти
Аватар
Nazgull
 
Мнения: 885
Рейтинг: 1700
Регистриран на: Пет Юни 03, 2005 7:17 am
Местоположение: Bulgaria

Мнениеот jeep0700 » Сря Сеп 13, 2006 11:03 am

[quote="Nazgull"]

Ми едно време (преди 7 години) като миоткраднаха колелото ето така стана:
С приятели си карахме в квартала и на няколко пъти видяхме 3ма цигани (18годишни сигурно бяха), а ние бяхме на по 10. По едно време отидохме зад училището да стреляме с прашка:D и оставихме колелата на 50см от нас. Дойдоха мангалите и: " Дай 1 кръгче!" , "не може", " Ми тогава ставайте и мълчете, че ще ви пребием" Удариха ни по шамар и си заминаха с колелата ни:crap:
Не каза обаче, как е можело да избегнете кражбата. Аз ще предложа (голям ум, голямо нещо): ако имаше пистолет, това нямаше да се случи:eek:
[/quote]
Аватар
jeep0700
 
Мнения: 142
Рейтинг: 1320
Регистриран на: Сря Авг 16, 2006 4:36 pm
Местоположение: Пловдив

Мнениеот Nazgull » Сря Сеп 13, 2006 11:48 am

Ми можехме да избегнем кражбата ако преди се бяхме усетили, че ни следят. Можеше и да не се навираме сами зад училището където няма жив човек.
дойчен комунистен мит трабантен

Последната промяна е направена от Nazgull на 29 Апр 2007 12:39; мнението е било променяно общо 17928 пъти
Аватар
Nazgull
 
Мнения: 885
Рейтинг: 1700
Регистриран на: Пет Юни 03, 2005 7:17 am
Местоположение: Bulgaria

Мнениеот vlassadar » Сря Сеп 20, 2006 9:43 am

Бързо, и което е по-неприятното, неусетно.

Ако сте на по-"циливилизовано" място, заключете байка в полезрението на някоя камера, в останалите случаи просто си дръжте колелата под око. По-добре е ако не можете нито едно от двете, да си ходите пеша или да отложите работата за друг път. Ама изобретателност у тия изроди не липсва, така че гаранция НЯМА
Аватар
vlassadar
 
Мнения: 590
Рейтинг: 2000
Регистриран на: Пон Мар 24, 2003 12:40 pm
Местоположение: София

Мнениеот NRJJ » Пет Сеп 22, 2006 6:07 pm

ами тфа стаан на по - малкия ми брат.
преди година 1 събота отидаоха заедно с 1 негоф пряител да карат на 1 колело - - т.е. брат ми кара6е приятеля си на рамката ( просто на по 9 10 гидни не моат да мислят) и ми каза 4е е до6ул някаф ПЕДАЛ ТЪП дето им фкарал по 1 тупаница и и си зел колелото.
в ДЕНЯ В КОИТО БРАТ МИ И МАИКА МИ ОТИДОХА ДА ПОДАДАТ жалба на път за раионното жидяха ОТкраднатото колело в 1 заложна къща
и така след мноо спороже брат ми си зе колелото а крадеца го заклу4иха
И РАЗБИРА се то4но след 1 седмица пак брат ми с негожото колело пак ж субота пак ж 14:30 докато били с 1 негов друг приятел пред входа на на6ия блок , брат ми помолил приятеля си да му пази колеото докато си вземе 6и6ето за вода от мазето ( РАБОТА за 1-2 МИНути МАКСИМУМ)
през тфа време до6ал НЕКАФ КЕНЕФ МИРИЗЛИВ ПЕДАЛ
и питал дали колелото се продава и колко струва
и приятеля на брат ми му казал
"еи ся 6е го питам" и оставил колелото без надзор. КОГАто се върнали колото ВЕ4е го нямало
оба4е този път не го намерили в заложна къ6та.
ПРОСТО НЕ МОГА И ДО ДЕН ДНЕ6еН КОГАТО СЪМ ве4е на 16 как мойе да има толкова тъпи ХОРА.
ПОУКАТА Е СЛЕДНАТА:
НЕ РАЗ4итаите на други хора да ви пазят колелата , било то и приятели - не се знае кФО мое да се слу4и, а си ги пазете сами и винаги бъдете на щрек и се оглеждаите , правете си сметката колко и кфи хора има около вас.
NRJJ
 
Мнения: 32
Рейтинг: 1200
Регистриран на: Нед Юли 30, 2006 8:44 pm
Местоположение: Bulgaria

Мнениеот Rogue » Съб Сеп 23, 2006 11:29 am

@NRJJ
Невероятно!! Много интересна и поучителна история, ще си я принтирам и чета всеки ден докато не я науча ДУМА по ДУМА. На 16 си казваш?! Невероятно!
The impossible is often the untried...
Rogue
 
Мнения: 113
Рейтинг: 1200
Регистриран на: Вто Юни 17, 2003 12:12 pm
Местоположение: Bulgaria

Мнениеот tisho » Съб Сеп 23, 2006 1:09 pm

Ами ще споделя нещо, което не е точно в смисъла на темата, но мисля че ще е интересно за вас.
Така се случи че това лято бях зад граница за известен период от време. Бях у Американско. Та в градчето, в което преживявах, едно от първите ми впечатления бе, че се използват много велосипеди. Карат хората - не е лошо. Също и много тичат. Абе спортуват усилено (ма пак са си дебели). Думата ми беше за колелетата... Освен че много карат, се оказа и че много ги заключват. За мен, като българин бе интересно, `щото всеки знае за "високо интелигентните и цивилизовани" [color=red]х[/color]американци. Какво се оказа? Ами просто кражбите на велосипеди са толкова често срещано явление, че магазините за колела правят повече оборот от заключалки, отколкото от продажби на велосипеди. :dunno:
Разбира се това е малко пресилено, но наистина навсякъде имаше заключени колела, рамки със заключалките (като гумите, седалката и кормилото липсват), само заключалки останали на местата за заключване, заключени велосипеди с липсващи седалка, предна гума (скаплата разбира се)или задна гума, или всичко това накуп. По-находчивите ЗНАЕХА! Те имаха от тези стоманените дълги въженца или вериги и опасваха предна, задна гума и рамката по няколко пъти. Някой ще попита за седалката - да, тя биваше сваляна и относяна заедно със стопанина. Това бе най-сигурния начин.
Та много се краде там. Дори си мисля, че повече крадат от нас в България. Тук ако си оставя велосипеда за 5 мин пред блока, [b]може[/b] и да го намеря, но там в момента, в който някой мексиканец мине покрай съответното колело, то вече го няма. Да се чуди човек как пипат толкоз бързо :dunno:
Та това е. Невероятно, но фак!
Аватар
tisho
 
Мнения: 622
Рейтинг: 1628
Регистриран на: Чет Авг 11, 2005 3:49 pm
Местоположение: U picku materinu

Мнениеот Alpina » Съб Сеп 23, 2006 3:42 pm

Доста от кражбите стават заради това, че собственика не се е погрижил за колелото си.
Аз когато го заключвам накъде, задължително катинара минава през рамката и през задната капла и естествено за стълб. Стягам предната дискова с шестограма, понякога се налага да оставя колелото и без да е хванато за нещо друго но само ако мога да го наблюдавам, така че ако някой тръгне да го краде да мога да реагирам веднага, а крадеца при така "опаковано" колело може само да го носи, пук не знам какъв човек може да тича по-бързо от мен с 24кг меудобен товар.
Но какъвто и да е случая първо се опитвам да го оставя в сграда, тогава вече вързано някъде.

Сещам се как е в Италия, там катинари няма, просто си оставят колелата, случва се да изчезнат, но почти винаги се намират на някоя гара или подпрени на някоя сграда.
Причината за "изчезванията" е, че просто много голяма част от хората предпочитат да се придвижеат с колела, особено в малките градове и ако се случи да бързат а нямат под ръка просто взимат някое и после фо оставят близо до мястото където отиват и това е. Един вид взето на заем, но не както заемите в България.
C'est la vie
Аватар
Alpina
 
Мнения: 9083
Рейтинг: 2000
Регистриран на: Нед Юли 03, 2005 12:26 pm
Местоположение: +3596997

Мнениеот Rogue » Съб Сеп 23, 2006 9:15 pm

Ходилите в Белгия, Холандия и Германия, знаят колко се карат колела, какви морета от велосипеди има около жп. гарите им. Колелата са предимно стари, по-точно, направо вехти. Страхотно удоволствие е да видиш някоя елегантна красавица, с токчета + всички атрибути, яхнала някоя антика, какви изправени стойки само ..ахх. Май се отнесох малко ;) Въпреки цялата вело-идилия и там се краде. Приятел живеещ в Холандия твърди че за 10 Евро, все ще се намери някой убитак който да ти пробута крадено колело.

За Хамерика - В университета в който бях известно време измислиха да има колела - собственост на учебното заведение и всеки може да ги ползва на територията на кампуса за придвижване. Идеята е чудесна, но байкчетата (много елементарни и еФтини, бай дъ уей) изкараха не повече от 3 месеца, бяха изпокрадени и изпочупени, тотално и фатално.

Така че, сериозно заключване с 3 синджира роби и колелото винаги под око. В краен случай, комплекта на Jeep0700 дълго кабелче накрая с кука и лопата, тя е много важна! ;)
The impossible is often the untried...
Rogue
 
Мнения: 113
Рейтинг: 1200
Регистриран на: Вто Юни 17, 2003 12:12 pm
Местоположение: Bulgaria

Мнениеот GNK » Пон Сеп 25, 2006 8:24 am

Най- добре ще си опазите байка ако ходите с макаров на кръста. Тва май е най- доброто решение засега! Аз поне ако си оставям колелото без надзор задължително е заключено с въже, но за всеки случай му откачам задната спирачка( V-brake), а предната която е маханична дискова- вадя жилото направо от лостчето!!! Така и да ми чопят колелото ще стигнат до някоя ограда или по висок бордюр, а може и под някоя кола на улицата!
:hbang2:
С П А Р Т А А А А А Изображение
Аватар
GNK
 
Мнения: 300
Рейтинг: 1700
Регистриран на: Нед Юни 11, 2006 5:20 pm
Местоположение: Стара Загора


Назад към Архив

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 16 госта