Zadno dvijenie

В този форум съхраняваме темите, за които сме преценили, че съдържат повече интересна или полезна информация и не заслужават да бъдат изтрити, въпреки че са поостарели. На който му е интересно, може да ги прегледа - ще намери интересни неща.

Zadno dvijenie

Мнениеот nvnikolov » Пет Юли 21, 2006 4:19 pm

Imam 2 vuprosa. Stava duma za evtino zadno dvijenie.

Znam che na sto mesta veche e pisano che zadnoto dvijenie "skurca, pochukva" i.t.n. i sum v smuchaia s pochukvaneto. Smenil sum ostta i lagerite(ostta beshe malko kriva), vse sushtoto. Znam che vsichkis sega shte se nahvurliat da kazvat da smenia glavinata, no se chudia, problema vsashnost ne e li v zubchtkite, pri polojenie che pochukvaneto go ima samo kogato ne vurtia pedalite.

Ta konkretnite 2 vuprosa: Kogato zavurtia zaubchatkite, se vijda leko otklonenie na liavo i nadiasno? Ima li vidimi priznaci, koito se razbira, che edna glavina triabva da se smeni?
nvnikolov
 
Мнения: 1
Рейтинг: 1200
Регистриран на: Пет Юли 21, 2006 4:12 pm

Мнениеот bikerider » Пет Юли 21, 2006 4:26 pm

[quote="nvnikolov"]
problema vsashnost ne e li v zubchtkite, pri polojenie che pochukvaneto go ima samo kogato ne vurtia pedalite.
[/quote]

Да - би трябвало да е в зъбчатките и то не в лагерите им, а в самия механизъм за зацепване. Трябва да се разглоби и да се провери дали няма нещо счупено или повредено (например кученце).

[quote="nvnikolov"]
Ta konkretnite 2 vuprosa: Kogato zavurtia zaubchatkite, se vijda leko otklonenie na liavo i nadiasno? Ima li vidimi priznaci, koito se razbira, che edna glavina triabva da se smeni?
[/quote]

Нормално е да има 1-2мм отклонение (тоест зъбчатките да имат луфт спрямо тялото/оста на главината. Това е с цел лагерите да са хлабави и да се върти лесно назад без да провисва веригата. Разбира се, ако този луфт се увеличи, значи е време или за смяна на лагерите на шлиците или за нова главина. Обикновено такъв ремонт си заслужава парите над определен ценови праг. При всички случаи по-лесно е да си решиш проблема с нова главина, а дали си струва като пари можеш само ти да прецениш.
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider
 
Мнения: 17273
Рейтинг: 2000
Регистриран на: Вто Окт 07, 2003 10:25 am
Местоположение: Eutropia


Назад към Архив

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 39 госта