VDO C15+ Wirless problems.

В този форум съхраняваме темите, за които сме преценили, че съдържат повече интересна или полезна информация и не заслужават да бъдат изтрити, въпреки че са поостарели. На който му е интересно, може да ги прегледа - ще намери интересни неща.

VDO C15+ Wirless problems.

Мнениеот EmZo » Нед Май 14, 2006 7:23 am

Знаех си, че ще имам проблеми, като си купя безщично компютърче, но не се сдържах на приемливата оферта, както и да е, да започна отначало...

Загубих си стария и човека с който карах каза че имал някъв познат който вече не кара и може да ми продад изгодно, малко карано такова компютърче.

когато пристигна, монтирах го и кеефф, никакви грижи, да ама защото от мястото където го монтирах до работа са 50 метра. Да ама като си тръгнах от работа нещо не искаше да отчита, въпреки че магнитчето си беше наред, е размърдах го и взе че тръгна, обаче, когато се движех с 25 примерно регистрирашерезки амплитуди в стойностите, примерно 25/12, 23/10 и т.н. коеото предполага прекъсване на сигнала. Карах продължително време, при всякакви вариации на магнита, 1-5мм но остана същото. Е видях че с целия си ентусиазъм в бързината съм монтирал трансмитера на вилката на обратно (не че има оказана посока, но предположих чеп равилната е надолу с отвора за батерията.). Е тръгна перфектно, като се изключи че като премине в режим stand by после за да се събуди пак трбваше да го ръчкам. След едно падане, заради него ми дойде идеята че незнам какво представлява батерията в трансмитера, отворих и видях че не изглежда добре, смених я и О исусе. 5-6 карания, без никакви грижи работи перфектно. Е на поселдното каране ме позаваля малко дъжд, ама със старата сигма са ме валяли такива проливни дъдове без проблеми, че не се замислих.

След 3-4 дни тръгвам аз за работа и глведам пак регистрира резки амплитуди в показанията 30/12, 25/10 и тн. Ядосах се малко, размърдах малко трансмитера, смених му мястото за да му намеря оптимално място за съприкосновение с компютърчето. Тръгна, каточе ли, обаче понеже никога не ми е достатъчно, понеже се сетих че старта батерия в трансмитера като че ли беше клеясала малко. И си помислих че клемичките в трансмитера може да не правят добър контакт. Взех малко парцалче, навлажних го с някъв препарат бръкнах внимателно вътре да ги поочистя (да сигурно е доста тъпо подход, ама като се ядосам и правя необмислени неща)
Е пробвах после и изобшо не искаше да тръгне.

всякак го въртях и повече не посика да отчита, погледнах пак, пружинката за минуса няма абсолутно никакви грижи. Пластинката която прави контакт с плюса леко се мърдаше... е станами адски тъпо щото си помислих че съм я прецакал нещо, въпреки че си правеше контакт със минуса на батерията без проблем. Тук ми е въпрос 1. Тази пластина прави ли контакт другаде освен с минуса?! Защото ако не прави не би трябвало да има проблем.
А и едно допълнение.. реших вече в отчаянието че може батерията на компютърчето да е заслабнала, почудих се как подръчни средства да проверя. 1. часовника си бачка, дисплея си показва нормално.
С дистанционното на телевизора си развивам 68км/ч без проблеми, а с телефона и до 170 стигам така че варинта с батерията на компютрчето като че ли отпадна. Въпреки че като отдалеча дистанционното на разстоянието на трансмитера, той спира да отчита. После пробвах, като доближа много близо километража до трансмитера почна да отчита, което пък донякъде отложи теорията за разместената пластина.

Някакви идеи?! Нищо не разбирам от радио технологии, но предавателя предава сигнал (трансмитера на вилката е активен, изпраща сигнали) А нещото което го приема във компютърчето би трябвало просто да приема респективно да е пасивно, тоест ако е отслабнала батерията на километража не би трябвало разстоянието да е проблем при отчитането(тоест да намалява активноста).

Абе адски бос съм с тея технологии това са аматьорски хипотези просто.

Някакви идеи, супер много се ядосвам...

Държа да подчертая че трансмитера, и магнита са монтирани перфектно, спрямо оказанията на производителя (като разстояния)
Изображение
Аватар
EmZo
 
Мнения: 2650
Рейтинг: 2000
Регистриран на: Сря Авг 04, 2004 11:59 pm
Местоположение: Враца

Мнениеот Ozzie » Нед Май 14, 2006 10:10 am

При уайърлесс кампютрите от значение е и разстоянието от трансмитера до самия километраж. Имах (и все още го имам де) едно ТСМ, дето по каталог му даваха максимално разстояние до 60см. между трансмитера и километража, да, ама не. На първото кормило което го бях сложил (някакъв Зум) си работеше. После дойде ред да се ъпгрейдна (Truvativ XR) и въпреки, че всичко беше в параметрите, пустата машинка не искаше да отчита и това е. Тъй като тогава бях и с едно оръдие "Зум 650" (сещаш се за какво иде реч;))стигнах до кардиналното решение да отрежа стърчащата част от тапата на крака в който нямаше нищо. Получи се равна повърнхост. Пробих 4 дупки и след това със "свински опашки" захванах там стойката на километражчето. Е пък работеше си.:) За съжаление обаче не виждам как може да стане това при теб, тъй като доколото знам, Бегбото ти вече е със SR Duro, нали?
P.S. На [url=http://www.bgphoto.net/photos/1317/o632467829377656250.JPG]тази [/url]снимка, се вижда резултата.
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...
Аватар
Ozzie
 
Мнения: 12470
Рейтинг: 1698
Регистриран на: Сря Мар 31, 2004 10:13 pm
Местоположение: Варна

Мнениеот EmZo » Нед Май 14, 2006 6:01 pm

Ами, явно съм орисан да ми се случват само "непривични" проблеми. Като с пукането от рамката, никой не може да разбере от къде се получава, а само дразни. Както и да е.
Случая пак е странен. Знам и за VDO-то Пише - 60см, а аз гио измерих някъде около 40, че може и по малко. Вилката за съжаление още не е Дуро, a XCP, но в случая е важно че не е дъдлъг дзвер като зума. Добре тук възниква въпроса ако все пак е далече защо една седмица и повече си работеше перфектно.

Но в крайна сметка, май излезе на яве голата истина, макар и пак като хипотеза.

Споменх че последния път като се прибирах ме валя обилен дъжд. Но не очаквах това да навреди на компютърчето.
3-4 дни след като не съм го пипал, се появиха отново пробленмите и спря. И сутринта като се прибирах от работа, мин направи впечатление че се запотило от вътре, (защо чак сега?! :dunno:) Докъто се прибрах, беше се махнало зашпотеното, и аз реших да го отворя при батерията за да може да се изпари ако има още влага, и го сложих върху монитора, който нагряво отгоре.

Е събудих се преди час, и с почти угаснала надежда, реших да пробвам дали бачка... и какво за сега си бачка перфектно. :banana:

Бахти ако всеки път когато ме вали ще трябва да я правя тая процедура!:cold::censored::banghead:

Все пак, благодаря за съвета - ако си взема двукоронна вилка ще се възползвам :) :beer:
Изображение
Аватар
EmZo
 
Мнения: 2650
Рейтинг: 2000
Регистриран на: Сря Авг 04, 2004 11:59 pm
Местоположение: Враца

Мнениеот did » Нед Май 14, 2006 6:16 pm

[quote="EmZo"]

Знам и за VDO-то Пише - 60см, а аз гио измерих някъде около 40, че може и по малко.
[/quote]

Ами... имам една безжична Сигма в едно чекмедже, с 2 резервни нови батерии (купени поради подозрания, че от тях е белята...). Тя вече ще живее в чекмедже, щото макар да е "сигма", а и "безплатна" (подариха ми я от фирмата заедно с колелото), просто повече от 30 см с нови батерии не хваща. Сега си карам с кабелче, че не ми се занимава с глупости, а пари за неща, които не ми помагат за въртенето не искам да давам.
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did
 
Мнения: 16523
Рейтинг: 2000
Регистриран на: Вто Окт 14, 2003 3:00 pm
Местоположение: Пловдив

Мнениеот biker-kj » Пон Май 15, 2006 12:59 pm

И аз имах едно към едно същия проблем ама моя беше нов и беше Ц10 ,но след около месец каране работеше просто безотказно!
Изжод:Може би трябжа да се разработи отново ако не е каран далго врема!
Аватар
biker-kj
 
Мнения: 791
Рейтинг: 1941
Регистриран на: Пет Окт 28, 2005 8:21 pm
Местоположение: Bulgaria

Мнениеот Newone » Сря Май 17, 2006 11:21 am

@Emzo
Аз карам с ВДО и бих ти препоръчал да провериш всички батерии и разстояния/датчици, трансмитери/.При мене като започне да пада батерията, компютърчето полудява и си показва каквото си иска...Иначе съм го карал в як дъжд и не съм имал проблеми...
Life is a short, warm moment!
Аватар
Newone
 
Мнения: 1036
Рейтинг: 2000
Регистриран на: Съб Яну 03, 2004 5:46 am
Местоположение: Bulgaria


Назад към Архив

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 21 госта