Бай Ставри III

В този форум публикувайте теми от следните видове:
1) Връзки и коментари за видеоматериали (клипове, пълнометражни филми и т.н.), свързани с колоезденето.
2) Теми, в които основната идея е да се пускат снимки с някаква определена тематика.
3) Теми, в които хората показват новите си велосипеди и компоненти, получават поздравления за тях и т.н.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 500 / 700 / 5

Бай Ставри III

Мнениеот gilb » Нед Авг 04, 2013 10:13 pm

Здравейте всички!
В настоящата тема ми се иска да споделя вас моето скромно велосипедче,което карам вече една година и евентуалните му бъдещи ъпдейти.
Темата е продължение на тази и тази теми в които доизпипвах нещата според нуждите ми.

Започнах с новата рамка,която закупих от CRC и сглобих с наличните ми от стария байк части (освен курбелите,които много настоявах да са определен модел).
Изображение

После го покарах около 3 месеца така и реших да сменя педалите на платформи,лапата с малко по-дълга,кормилото с малко по-късо и гумите с доста по-леки :D .
Изображение

Финалния му вид се завърши с нова седалчица,задна ос и дерайльор.
Изображение

Оказа се,че въпреки AM насоченоста си и 160-те мм. ход може да се кара XC :lol:
Изображение

Не тежи особено много,поне по моите стандарти - 15.100 кг.
Изображение

Катери се добре,спуска още по-добре аз само се возя :lol: . Като за велосипед със 53см. седалкова тръба се държи много повратливо и пъргаво,а окачването е просто вълшебно ако съдя по предишният ми опит с "меки" велосипеди.

Пожелавам на всеки да се сдобие с мечтания от него айлякмобил,който да го изкара от ежедневната рутина и да го направи малко по-щастлив от живота и много по-ведър от обикновено.
Изображение

Благодаря за вниманието! :beer:
:turtle:
Аватар
gilb

Рейтинг: 1841

Re: Бай Ставри III

Мнениеот stuwie.mtb » Пон Авг 05, 2013 12:32 am

Честитка :) Със здраве да си го джиткаш още много километри :)
GOSHO написа:
Reactor са едни от най-добрите колела. Спускал съм се и нямам никакъв проблем. Затова искам да си купя. Пък и имат два амортисьора, което за тази цена е много добро.
Аватар
stuwie.mtb

Рейтинг: 1190

Мнениеот gilb » Пон Авг 05, 2013 9:52 am

Благодаря ти!! :)
Аватар
gilb

Мнениеот bobi99 » Пон Авг 05, 2013 3:25 pm

Честито! Много е хубав :)
bobi99

Рейтинг: 1183

Мнениеот vvvaaal » Пон Авг 05, 2013 3:47 pm

Голям почитател на марката съм. Честито и да му навъртиш много километри без технически проблеми! :)
Аватар
vvvaaal

Рейтинг: 1239

Мнениеот Totem » Пон Авг 05, 2013 10:13 pm

Ей това са 15.1kg мерак и отдаденост! Само хубави моменти и продължавай в същия дух :beer:
Аватар
Totem

Рейтинг: 1234

Мнениеот gilb » Вто Авг 06, 2013 7:48 am

vvvaaal написа:Голям почитател на марката съм. Честито и да му навъртиш много километри без технически проблеми! :)

Мерси много! И аз много заглеждах рамките и целите велосипеди на Commencal и в крайна сметка реших да си взема само рамка,пък живот и здраве по-нататък може и цял велосипед.

Totem написа:Ей това са 15.1kg мерак и отдаденост! Само хубави моменти и продължавай в същия дух :beer:

Благодаря за хубавите пожелания! :) Наистина с голям мерак и желание се отнасям към велосипеда,но и той се отплаща.

Ето тук има още някоя и друга снимчица : http://www.pinkbike.com/u/striker1990/album/Commencal/

Поздрави! :beer:
Аватар
gilb

Мнениеот iFkata » Вто Авг 06, 2013 5:49 pm

Голям красавец, много хубави моменти с него! :beer:
Аватар
iFkata

Рейтинг: 1229

Мнениеот BeezyJay » Сря Авг 14, 2013 9:37 pm

Отново честито да ти е Ставрито, много каране и хубави моменти с него. И по-леко с вдигнатите ръце да не откачиш на Колето финала... :D
Аватар
BeezyJay

Рейтинг: 1114

Мнениеот gilb » Чет Авг 15, 2013 6:36 am

BeezyJay написа:Отново честито да ти е Ставрито, много каране и хубави моменти с него. И по-леко с вдигнатите ръце да не откачиш на Колето финала... :D

:D :D Мерси,мерси! Кольо нали знаеш,че по два,три пъти го овързва тоя финал и накрая пак вятъра го завърта на старт. :lol:
Аватар
gilb

Мнениеот gilb » Чет Сеп 12, 2013 7:19 am

Понакичих Ставрито с нова червена скобичка за седалка и нов калник,че стария сдаде багажа при един инцидент. :D
Изображение

http://www.pinkbike.com/u/striker1990/album/Commencal/
Аватар
gilb

Мнениеот gilb » Пет Сеп 20, 2013 9:40 pm

Сдобих се с нова предна гума и разкарах гето тублесите.. Реших,че пак ще си карам с вътрешни гуми след едно доста голямо разочарование свързано с мноооого бутане :D .
Натежа пак милата ми комбайна,но какво да се прави.
Изображение

Аватар
gilb

Мнениеот kobso1245 » Пет Сеп 20, 2013 10:09 pm

Уникаааааално колелце(мечтаната рамка, ама засега няма шансове).
Едно въпросче(ако не е много нахално)-колко и е ходът?
kobso1245

Рейтинг: 1416

Мнениеот gilb » Съб Сеп 21, 2013 6:20 am

kobso1245 написа:Уникаааааално колелце(мечтаната рамка, ама засега няма шансове).
Едно въпросче(ако не е много нахално)-колко и е ходът?

Благодаря ти! :)
Не,не е нахално. :) Ходът на вилката е 160 милиметра,а рамката не е обикновената Meta 6 със 157мм ход а е отборната серия Meta 666 superteam,която е със точно 160мм ход.
Аватар
gilb

Мнениеот windv » Съб Сеп 21, 2013 5:04 pm

и аз така търкалях гето тюблеси, венъж ме спаси пряител, след като се спраска задната и полево трябваше да иснталирам вътрешна. Оттогава карам със задна вътрешна и предна с грунд, понеже си е безсмъртна. Пак бих нарпавил задната с бозица, но на път, с резерван вътрешна тръгвам все хехе:)
~~~o)Ѣ(o~~~
Велоделия - заигравки с хвърчалници :spin:
Аватар
windv

Рейтинг: 2000

Мнениеот gilb » Съб Окт 05, 2013 1:26 pm

Изображение
Само веригата остана и завършвам ъпдейта на скоростната система! Нямам търпение да го пробвам вече! :magnify:

Аватар
gilb

Мнениеот Tonkataa » Съб Окт 05, 2013 9:33 pm

Честит ъпгрейд на колелцето, да върви много и без проблеми и повреди .
Tonkataa

Рейтинг: 1185

Мнениеот gilb » Чет Окт 17, 2013 3:47 pm

Здравейте всички! :wavey:
Искам в настоящият пост да споделя впечатленията си от адаптора на Леонарди фактори - General lee,с който се сдобих преди известно време и покарах тези дни.
Адапторът е приставка с която можете да подмените последните 4 венаца на 10-скоростната си SRAM или Shimano касета с по-големи такива (25-29-34-40) и да постигнете съотношение близко до това на 1х11 системите.
Изображение
Аз реших да го карам със срам 1050 касета,срам х7 дерайльор с дълго рамо и плоча с 34 зъба + водач.

При направените тестове мога да потвърдя:
1.Без водач е невъзможно,без специална плоча със удължени зъби (Race Face имаха такъв модел ако не се лъжа),като мисля,че дори тогава усукването би било огромно и трудно преодолимо.
2.Дерайльор със средно рамо (sram) би свършил работа,но предвид опъването не работи така гладко както този с дълго.
3.Превключва доста плавно и не издава дразнещи звуци,но има леки колебания при свалянето към по-малките венци.
4.Износването май е по-бързо,понеже за известно време каране (вярно в лоши условия,като дъжд,кал и прочее) вече се забелязват следи от износване.
5.Противно на прочетеното в интернет,не се налага подлагане на спейсър между двете части на адаптора.

Изображение
Хубава джджа си е това и си заслужава парите ако сте имали проблеми с предните си дерайльори и (аз често съм успявал да сритам моя докато карам и да се налага незабавна намеса,понеже задира в башгарда :crap: )
Наистина е трудно да се свикне без малката плоча и на моменти инстинктивно посягах към лявата команда и установявайки липсата и стисках зъби. :D
Постиженията ми при изкачване не се подобриха,но не са се и влошили (старата ми система беше 9sp 11-32 със 24-36 плочи),докато при спускането съм доста по-спокоен.(карал съм с водач и преди и си е удобство)
Възможно е обаче при състезателно крос-кънтри каране 34 плоча да дойде много голяма и уморителна.

Това е всичко за което се сещам ако някой има някакви въпроси нека се чувства свободен да ги зададе! :beer:
Аватар
gilb

Мнениеот TheBlackPathway » Пет Окт 18, 2013 8:31 am

@gilb
Честито за скоростната система! Ако не е тайна колко ти излезе всичко и може ли да стане за главина 10х135? :beer:
TheBlackPathway

Рейтинг: 1208

Мнениеот Garfield » Пет Окт 18, 2013 9:48 am

За точна цена не знам, но той е със главина 10х135. :beer: Най-накрая го направи и т'ва извращение! Няма да се спреш ти, айде честито и много б(а)ири да покориш с него. :D
I'm from a world where the rabbit pulls a man outta hat
Аватар
Garfield

Рейтинг: 1255

Мнениеот gilb » Пет Окт 18, 2013 7:57 pm

@ TheBlackPathway
Благодаря! :)
Не помня,точната сума,която платих,понеже аз ползвах малко по-префернциални цени на определени части (имаше и втора ръка и нови).Грубо около 900 лева излиза ако купиш всичко ново. (водач,плоча,касета,адаптор,верига,команда,дерайльор)
Отностно въпроса за главината,би трябвало на всякаква главина със барабан,поддържащ 9-10 скорости да няма проблеми с монтажа.

@ Garfield
Мерси,Боянски :beer: ! Пък за б(а)ирите ще те искам за компания :D !
Аватар
gilb

Мнениеот gilb » Вто Окт 22, 2013 8:27 pm

Изображение
Днес беше чудесен ден за каране!
Аватар
gilb

Мнениеот vvvaaal » Вто Окт 22, 2013 9:10 pm

Може ли да споделиш откъде взе адаптора? Може и на лс. :)
Аватар
vvvaaal

Рейтинг: 1239

Мнениеот windv » Чет Окт 24, 2013 10:36 am

Кефи как е станало.
И аз чух момента с износването на такива венци след около година яко каране. Съобщи как са се развили нещата след време ако се сетиш.

Днес ще правя подобна франкенщайн окомплектовка, оставяйки отпред само средния от 3 венеца, който е 32зъба, а отзад 9 скоростна касета 11-36 със Shimano Zee FR деральор и Sram x7 команда... Па да видим.
~~~o)Ѣ(o~~~
Велоделия - заигравки с хвърчалници :spin:
Аватар
windv

Рейтинг: 2000

Мнениеот gilb » Чет Окт 24, 2013 5:38 pm

windv написа:Кефи как е станало.
И аз чух момента с износването на такива венци след около година яко каране. Съобщи как са се развили нещата след време ако се сетиш.

Мерси! :) Да,ще поддържам темата активна и ще давам отзиви,когато имам такива.

windv написа:Днес ще правя подобна франкенщайн окомплектовка, оставяйки отпред само средния от 3 венеца, който е 32зъба, а отзад 9 скоростна касета 11-36 със Shimano Zee FR деральор и Sram x7 команда... Па да видим.

Това тук viewtopic.php?f=31&t=116717
го карах със 33т плоча отпред и със 11-32 и беше ужасно :crap: ако рамката ти е по размер и имаш някакъв гейт/пропедал на шока би трябвало твоята комбинация да не е зле.
Аватар
gilb

Мнениеот vlekov » Пон Ное 04, 2013 9:33 pm

Метата винаги много ме е кефила :beer: Пък и тая е с доста нестандартна окомплектовка :D

ПП: Между другото, мислил съм си за 1х10 с 32 плоча отпред и с 36-зъбова касета, но ми се струва безсмислено да премествам тегло от курбела върху задната капла, която и без това си е по-тежка по принцип, пък и за катеренето е важна малката неокачена маса. Иначе предавателните отношения не е трудно да се докарат приемливи за катерене. Честно казано аз наистина не карам по кой знае какви терени, спускал съм се в Боровец, това ми е като цяло най-аграрското каране и там не ми е падала веригата заради каране или терен, пък съм с 24-36 на курбела. Доколкото знам има и водачи за две плочи, но никога не съм пробвал да видя как е. Твоето решение обаче печели точки за оригиналност :D Неприятно според мен в случая обаче е нуждата от дълго рамо на дерайльора и само заради това не бих направил тая схема. Съвсем отделен е въпроса с износването на компонентите, което ти сам си забелязал вече.
Изображение Изображение
Аватар
vlekov

Рейтинг: 1365

Мнениеот gilb » Пон Ное 04, 2013 11:32 pm

@vlekov
Радвам се,че ти харесва скромното ми возило!
За теб и Боровец не зная,но моята верига доста често си падаше по време на спускане (без смяна на предавките) а още по-често имах проблеми с предният ми дерайльор и това просто наложи промяната. Това беше първият ми байк само с башгард и вече съм убеден,че за моето каране ми е необходим водач.
Водачите за две плочи са хубава работа и като цяло са добро решение ако не се гони тегло,карал съм такъв на първият ми байк.
С този проект обаче ми се искаше да се доближа до непосилните за джоба ми 1х11 системи. :)

Дългото рамо се клати доста,да :lol: тук просто няма какво да кажа.Преди карах със средно и сега разликата е осезаема.
Иначе момчетата от видеото в тази статия - http://www.pinkbike.com/news/General-Le ... -2013.html демонстрират как работи и със късо рамо Shimano Zee и със средно рамо Sram x9. Съжалявам много,че нямах възможност да заснема пълната невъзможност за работа върху венците от адаптора на дерайльор Sram x7 със средно рамо.

Износването е факт,да...сега остава да видим колко време ще издържи,понеже го карам във всякакви условия и това засилва ефекта на пилене. Наистина не мисля,че CNC алуминият е сгоден материал за производство на задни венци,но така са решили - така са го изработили.

Поздрави! :beer:
Аватар
gilb

Мнениеот gilb » Съб Дек 21, 2013 11:17 am

Изображение
Едно кално каране преди няколко дни :D
Аватар
gilb

Мнениеот gilb » Нед Мар 02, 2014 7:22 pm

Изображение
Вярното ми конче преди калното каране днес :D (снимка "след калното каране" няма,понеже заваля силен дъжд и ни изми и двамата)
Аватар
gilb

Мнениеот Lostsoul923 » Нед Мар 02, 2014 7:49 pm

Страхотна машинка! И мен много ме радва идеята 1хколкотосеможеповече. :D Ненавиждам предните скорости.
Поздрави ! :wavey:
Аватар
Lostsoul923

Рейтинг: 1180

Следваща

Назад към Радост за окото (видео и снимки)